PULSE Gönüllülük Programı ile Hatay’daydı

Güncelleme Tarihi:

PULSE Gönüllülük Programı ile Hatay’daydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 15:12

GSK’nın 2009 yılında dünya çapında başlattığı ‘PULSE Gönüllülük Programı’, GSK çalışanlarına az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışma fırsatı sunmaya devam ediyor. Temel sağlık, çevre ve eğitim sorunlarına çözüm getirmek amacıyla yürütülen programın Türkiye’den son gönüllüsü olan Ceylan Kalyon, bölge halkı ve çocuklar yararına Hatay’da yerleşik olarak 3 ay süreyle görev yaptı.

Haberin Devamı

2020 vizyonunu; “hayatı, sağlık ve iyilikle buluşturmak” olarak belirleyen aşı ve araştırmacı ilaç firması GSK, sunduğu sağlık çözümleri ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile vizyonunu gerçekleştiriyor. 

Bunun bir örneği; global gönüllülük programı PULSE. PULSE ile GSK çalışanları, 2009 yılından beri dünyanın insani yardıma muhtaç coğrafyalarındaki insanların sorunlarına çözüm oluyor ve hayatlarında fark yaratıyor. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen PULSE programı kapsamında; çalışanlar profesyonel uzmanlıklarını 3-6 ay süreyle ulusal veya uluslararası sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunuyor. Böylece GSK çalışanları bir yandan yetkinlikleriyle toplumların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunuyor, diğer yandan  yeni deneyimlerle kendilerini geliştiriyorlar. 

Haberin Devamı

GSK Türkiye çalışanlarından da büyük ilgi gören bu programın Türkiye’deki son gönüllüsü, İletişim ve Hasta İlişkileri Departmanı’nda Kıdemli Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak görev yapan Ceylan Kalyon oldu. Ceylan, PULSE programı kapsamında uluslararası insani yardım derneği Save the Children’ın Hatay’da yer alan Türkiye ofisinde bölge halkı ve çocuklar  için  yerleşik olarak 3 ay süreyle görev yaptı. 

GSK Türkiye Genel Müdürü Dr. Emin Fadıllıoğlu, “GSK geliştirdiği yenilikçi ilaç ve aşılarıyla, sunduğu hizmetlerle tüm dünyada insanlığa hizmet ediyor. Değer yaratan sağlık çözümleri geliştirerek yaşam kalitesini yükseltiyor. PULSE programı kapsamında yapılan çalışmalar da yaşamları değiştiriyor, insanlar için değer yaratıyor. Programa katılan arkadaşlarımızın elde ettikleri deneyimler, Türkiye’deki paydaşlarımıza değer yaratan çözümler sunmak yönündeki faaliyetlerimize katkıda bulunuyor. Türkiye’de ‘hayatı sağlık ve iyilik ile buluşturma’ yolunda ilerlerken, PULSE programından elde ettiğimiz deneyim bizim için avantaj oluşturuyor.”

GSK Türkiye çalışan gönülülüğünü teşvik etmek amacıyla kurduğu sosyal sorumluluk kulübüne de 2013 yılından beri liderlik eden ve birçok farklı sosyal sorumluluk projesinde  önemli rol oynayan Ceylan, duygularını şu şekilde ifade ediyor; “Tüm dünya çocuklarının eşit haklara sahip olması için çalışan uluslararası bir STK’da 3 ay süre ile iletişim profesyoneli olarak gönüllü görev yaptım. Türkiye’nin güney sınır illerinden birinde, Hatay’da yaşadım. Güzel insanları, kültürü ve yemeklerinin yanı sıra burada bölge halkına, zor koşullar altındaki çocuklara destek sağlama imkanım olduğu için son derece mutluyum ve hayatımdaki en anlamlı deneyimlerden biri olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Tüm dünyadaki GSK çalışanlarından büyük ilgi gören ve çok sayıda başvuru alan PULSE Gönüllülük programı kapsamında, 2009 yılından bugüne kadar; 51 farklı ülkeden 486 gönüllü GSK çalışanı, 61 farklı ülkede, 92 farklı iş ortağı ile çalıştı. Türkiye’den ise bu zamana kadar  5 GSK çalışanı PULSE programı kapsamında Gana, Kenya, Güney Sudan ve Tanzanya gibi Afrika’nın farklı bölgelerinde gönüllü olarak görev yaptı.

GSK Türkiye daha önce de  “Kök Hücre Kardeşliği” projesiyle ilik bağışı ile ilgili bilgilendirme yaparak farkındalık yarattı ve 200 GSK çalışanının gönüllü olarak İÜ Kemik İliği Bankası’na kayıt olmasını sağladı ve farkındalık hareketi yarattı. Diğer yandan Toplum Gönüllüleri Vakfı ile Bağlanamam Sağlıklı Gençlik Hareketi projesi ile 280 lisede 675 TOG gönüllüsü eğitimcilerle yüz yüze 20 bine yakın lise öğrencisine ulaştı.  2014 yılında Turuncu Pedal Hareketi ile de Soma’da yaşanan maden faciasının ardından, GSK çalışanları ile birlikte yine bir gönülülülük hareketi başlatmış  Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın işbirliğinde bölgedeki ihtiyaçları tespit ederek, sürdürülebilir bir katkıya yönelik farkındalık yaratmak üzere İstanbul’dan Soma’ya pedal çevirmişti.  Gönüllü 17 GSK çalışanının, 244 kilometrelik parkur boyunca kat ettiği her iki kilometre başına Soma’da yaşayan kadınlara birer dikiş makinesi hediye ederek ekonomiye katılmalarına katkıda bulundu. 

Haberin Devamı

Save the Children Hakkında: 1.Dünya Savaşı sırasında, 1919 yılında İngiltere’de kurulan Save the Children, her çocuğun bir geleceği olması gerektiğine inanıyor.  Bugün Türkiye dahil dünyanın 120 ülkesinde her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapabilmesi, eğitime eşit fırsatlarla erişebilmesi ve her türlü mağduriyetten korunabilmesini amaçlıyor.

BAKMADAN GEÇME!