Gribal enfeksiyon genellikle koronavirüs ve soğuk algınlığı ile karıştırılabilen belirtilere sahiptir. Ancak gribal enfeksiyonu diğerlerinden ayırt etmenizi sağlayacak birkaç önemli özelliği vardır. Peki, bunlar nelerdir, gribal enfeksiyon nasıl anlaşılır? İşte gribal enfeksiyon belirtileri ve evde ilk olarak yapılabilek tedavi yöntemleri...
#Gribal EnfeksiyonKızamık aşısının ilk dozu çok uzun yıllardır bebeklere bir yaşında yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarda yaşanan artış ile bu aşının ilk dozunun 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Peki bu ne anlama geliyor? Ülkede bir kızamık salgını mı söz konusu? En önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı?
#KızamıkUzun yıllardır bebeklerde kızamık aşısının ilk dozu 12'nci ayda yapılıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı son dönemlerde bu aşının 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Bir yanda bebeklerde ölümcül olabilen kızamık salgını korkusu, diğer yanda erkenden yapılan aşının olumsuz bir sonuç doğurup doğurmayacağı endişesi aileleri kararsız bırakıyor. Peki ülkede bir salgın var mı? Sağlık Bakanlığı neden aşı ayını öne çekti ve en önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı? Uzmanlar ne diyor?
#KızamıkKalp hastalıkları çağımızın en büyük yaralarından biri. Gencinden yaşlısına herkeste görülen ve ölüm oranları oldukça yüksek olan kalp hastalıklarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, hastalara da umut olacak nitelikte. Araştırmada, yılın hangi zamanı olursa olsun kalp krizi geçiren herkese grip aşısı yapılmasının bir sonraki ataklarda ölümü azaltacağı sonucuna varıldı. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?
#SağlıkVücudumuzun kendi kendine üretemediği ve dışarıdan almak durumunda olduğu iyot, sağlığımız açısından çok önemli bir mineraldir. ‘İyot yararlı mı, yoksa zararlı mı’ sorusu ise en çok tartışılan konulardan biridir. Ancak yapılan araştırmalar, bu mineralin insan sağlığı açısından oldukça faydalı olduğunu ve iyot eksikliğinin de birçok hastalığı beraberinde getirdiğini gözler önüne sermiştir.
#AnkaraDilimize Yunancadan geçmiş olan ökse kelimesi çeşitli bitki saplarından ve kabuklarından elde edilen yapışkan madde demektir. Orijinal dilinde ''iksia'' şeklinde yazılan ökse, aynı zamanda avcılıkta kullanılan bir tuzağın adıdır. Özellikle kuş yakalamak için kurulan değneklerin üstüne sıkılan yapışkan maddeye de ökse denir. Bu kelime mecazen, insana iyi gelen şey, şifa ve ilaç anlamında kullanılır. Ökse ne demek, ne anlama gelir? Ökse kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir örnek kelimeler ve cümlelerle birlikte detaylı olarak derledik.
Bronşların, hayati fonksiyonları yerine getiren ve solunum yolları sistemini düzenleyen yerine getiren akciğerlerin pek çok görevi bulunur. Bronş, hayati önem taşıyan solunum yolları fonksiyonlarını yerine getirmeye yarayan soluk borusu olarak da tanımlanır. Akciğerleri ikiye ayıran bronş, organların görevlerini düzgün ve doğru bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Bronş nedir, görevleri nelerdir sizler için derledik.
Doğal ortamda kendiliğinden yetişen ve birçok faydası bulunan bitkileri öğrenerek bu bitkilerden yararlanmak mümkün olmaktadır. Yarpuz otu da doğal ortamda yetişebilen ve kolaylıkla bulunarak birçok rahatsızlığa iyi gelen şifa yöntemi olarak geçmişten günümüze kadar kullanılmış bir bitkidir. Yarpuz otu nerelerde yetişir ve nasıl kullanılır, faydaları nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Yarpuz OtuKaçış sendromu hastalığı basında özellikle Mehmet Ali Erbil'in geçirdiği rahatsızlığın ardından çok konu olmuş ve vatandaşlar tarafından merak edilmişti. Peki Kaçış sendromu nedir, ne demektir? ve bu rahatsızlık neden meydana gelir? İşte detaylar
#Kaçış Sendromu NedirSon bir aydır mücadele ettiğimiz koronavirüsle ilgili hepimizin sayısız sorusu var. Merak ettiklerinizi adınızı, soyadınızı, yaşınızı, mesleğinizi belirterek sorun, alanında uzman değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu burada yanıtlayacak. İşte başlıyoruz...
#GazetehaberleriAteş, kuru öksürük, nefes darlığı, koku alamama ve tat alamamanın koronavirüsün en sık görülen belirtilerinden olduğunun altını çizen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kağan Kocatepe, bu belirtilerin başka enfeksiyonlara bağlı olarak da meydana gelebileceğini vurguladı.
#KoronavirüsKaçış sendromu hastalığı basında özellikle Mehmet Ali Erbil'in geçirdiği rahatsızlığın ardından çok konu olmuş ve vatandaşlar tarafından merak edilmişti. Peki Kaçış sendromu nedir, ne demektir? ve bu rahatsızlık neden meydana gelir? İşte detaylar
#Kaçış Sendromu Ne Demek?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda dün Tahran'dan İstanbul'a gelen uçağın neden Ankara'ya acil olarak indirildiğini açıkladı. Bakan Koca, uçaktaki yolcuların testlerinde corona virüse rastlanmadığını da söyledi. Sağlık Bakanı Koca ayrıca, ''Aşı ile ilgili gelişme olduğunu söyleyenler var. Aşı ile ilgili antikor sürecinden sonra klinik çalışma önemli. Asıl zaman alan o. Dolayısıyla bu süreç en az 6-9 ay gibi bir süreç olacak.'' ifadelerinde bulundu.
#Sağlık BakanıDicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Diyarbakır’da bir kişinin domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia ederek, Türkiye’nin Çin’i tehdit eden koronavirüsünden ziyade domuz gribine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Şenyiğit, ''Bugün belli şehirlerde domuz gribi tekrar ortaya çıkmaya başladı. Domuz gribi ile ilgili geçenlerde Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir hastayı kaybettik. En son Batman’da bir hasta vardı'' dedi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise domuz gribinden ölüm iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
#DiyarbakırHer yıl 1 Aralık Dünya AIDS günü olarak kutlanıyor. Peki, AIDS konusunda ne kadar bilgi sahibiyiz? HIV ile AIDS arasındaki fark nedir? HIV virüsü nedir? HIV belirtileri nelerdir? HIV nasıl bulaşır? HIV tedavisine başladığında bir kişinin hayatı nasıl etkileniyor? HIV pozitif ya da AIDS olmak cinsel hayatı nasıl etkiliyor? Tüm sorularımızın yanıtını konusunda uzman isimlerden alıyoruz.
#Hiv PozitifKaçış sendromu hastalığının detayları vatandaşlar tarafından dönem dönem internette aranan konular arasında yer alırken, Mehmet Ali Erbil'in rahatsızlığın ardından bu rahatsızlık ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Kaçış Sendromu nedir ve belirtileri nelerdir?
#Kaçış SendromuSon zamanlarda sıklıkla bahsedilen bir hastalık olan kaçış sendromu, hala neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmeyen gizemli bir sağlık problemidir. Dünyada ve Türkiye’de çok nadir görülse de yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve erken müdahale edilmediğinde ölüme kadar götüren kaçış sendromunu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Cenal anlatıyor.
#Kaçış Sendromu Neden Olur