Grafen haberleri sayfasında Grafen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 97 Grafen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Grafen, güçlü yapısı dolayısıyla ürünlerin mukavemetini artıran bir maddedir. Çelikten 100 kat güçlü olduğu ifade edilen Grafen, betonun yapısını güçlendirmek için de kullanılabilmektedir. Peki, grafen nedir ve ne işe yarar? İşte, grafenin üretimi, kullanımı ve yapısı hakkında bazı bilgiler
#GrafenTüm dünyada sadece 10 ülkenin üretebildiği grafenin seri üretime Türkiye geçti. Ankara'daki tesiste üretilen grafenin tanıtımını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapmıştı. Grafen çelikten 200 kat daha güçlü bir madde olarak biliniyor.
#GrafenSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Çelikten 200 kat daha mukavemetli, bakırdan yüzlerce kat daha iletken bir o kadar esnek ve hafif bir malzeme olan grafeni seri üreten 10 ülkeden biri artık Türkiye" dedi. Yerli aşı çalışmalarına ilişkin olarak da Bakan Varank, Nisan ayında insan üzerinde denemelere başlanacağını belirtti.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Çelikten 200 kat daha mukavemetli, bakırdan yüzlerce kat daha iletken bir o kadar esnek ve hafif bir malzeme olan grafeni seri üreten 10 ülkeden biri artık Türkiye" dedi. Yerli aşı çalışmalarına ilişkin olarak da Bakan Varank, Nisan ayında insan üzerinde denemelere başlanacağını belirtti.
#Mustafa VarankÇelikten 300 kat daha sağlam olan Grafen madeni, keşfini yapan bilim insanlarına Nobel Fizik Ödülü kazandırdı. Bu madde Türkiye’de ise savcılık soruşturması ve davaya konu oldu. ABD’li iş kadını Avi Moskovitz, Fenerbahçe eski yöneticisi Erol User’e, grafen teknolojisine yatırım vaadiyle 821 bin dolar gönderdi. Parasını alamayan Moskovitz önce icra takibi yaptı sonra dava açtı. Mahkeme, User’in kurduğu şirketin bir tabela firması olduğunu, yatırım projesinin ise hayali olduğuna hükmetti. Mahkeme, Moskovitz’in gönderdiği paranın faizi ile ödenmesine karar verdi. User ise yaptığı açıklamada “Ticari olarak suçlu bulundum” dedi.
#Grafenİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şahin öncülüğünde, aralarında Nobel ödüllü bilim adamı Andre Geim'in de bulunduğu ekip, nano teknolojide kullanılmak üzere elmas, altın ve alüminyum gibi tabakalı olmayan maddelerden ultra ince malzeme üretmenin formülünü buldu
#İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüGünümüzde fosil yakıtlar hızla tükenirken benzin,dizel,kömür ve doğal gaz kullanımının yol açtığı küresel ısınma ile çevre kirliliği artıyor. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya bırakmayı hedefleyen Avrupa birliği ülkeleri,Türkiye,Çin ve ABD ile birlikte dünyanın en temiz teknolojilerinden biri olan yakıt pillerine odaklanıyor.
#YakıtiPhone 16 çıkış tarihi, her yıl olduğu bu yıl da Apple fanlarının yakın takibinde yer alıyor. Son 5 yıldır tasarımda çok farklılık yaratmayan Apple'ın bu yıl tasarımda radikal bazı değişikliklere de giriş yapması bekleniyor. Tasarım özelliklerinin yanı sıra, teknik anlamda da bazı özellikleri öne çıkarması beklenen Apple, iPhone 16 ile önceki serilere göre daha uzun kullanım, daha iyi performansı hedefliyor. Peki, iPhone 16 ne zaman çıkacak? İşte, iPhone 16'nın çıkış tarihi ve muhtemel özellikler hakkında detaylar
#İphoneYKS Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) 18 Haziran'da sona erdi. Sınav çıkışı adaylar AYT sınav sorularını değerlendirdi. Dikkat çekenler arasında karbon allotropları ayt kimya sorusu yer aldı. Peki, Karbon Allotropları özellikleri nelerdir? AYT Kimya sorusu karbon allotropları sorusunun yanıtı!
#Karbon AllotroplarıABD’deki bilim insanları, belli bir şekilde işlenmiş yumurta akının denizlerdeki mikroplastikleri ve tuzu yüzde 99 verimlilikle temizleyebildiğini keşfetti. Araştırmacılar yumurta akı kullanarak büyük miktarlarda suyu arıtabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Peki yumurta akı nasıl böyle bir etki yapabiliyor? Yumurta mikroplastiğin sonunu getirebilir mi?
#PlastikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Uluslararası Bor Sempozyumu'nda konuştu. Dönmez "Bor karbür tesisimizi inşallah bu yılın sonunda devreye alacağız. Böylece savunma sanayi başta olmak üzere aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde, cam, seramik ve nükleer uygulamalarda yerli bor karbür kullanılacak" dedi.
#Fatih DönmezGraphane, bal peteğine benzeyen şekli ile sanayi sektöründe talebi yüksek metallerin arasında yer almaktadır. Diğer metallerden farklı oluşu ve dayanıklı yapısı ile elektronik malzemelerin yapımında sıklık ile tercih edilmektedir. Yüksek ısı kaynaklarına karşı etkili olan graphane bazı kıyafetlerin yapım aşamasında kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AraştırmaNew Bitshares (NBS) Coin, merkezi olmayan bir kripto para birimi borsası olarak hizmete başlayan Delagated Proof of Stake halka açık bir blok zincirinin alt yapısı olan BitShares'ın bit çatalıdır. NBS coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.
#NBS CoinYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ailesinde koronavirüs vakası tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alınması haberlerine ilişkin, “Yapılan haberlere bakarsanız, ‘oğlumuza virüs bulaştığı için ailece karantinaya girmişiz’. Öncelikle bizim oğlumuz yok, iki tane kızımız var. 'Burada doğru olan, eşim Beyza Hanım'a Covid-19 pozitif tanısı konuldu. Eşimin sağlık durumu her geçen daha gün iyiye gidiyor. Diğer aile üyeleriyle birlikte kendi sağlık durumumla alakalı hiçbir problem yok” dedi.
#Fatih Erbakan'Aşı diye beynimize çip takıyorlar... Hepimizi robotlaştıracaklar... Bizi kısırlaştıracaklar...' Komplo teorileri bitmek bilmiyor. Hayal gücünü zorlayan cümleler... Peki, bu aşı karşıtlığı yeni mi? Covid-19'la mı hayatımıza girdi? İşte aşı karşıtlığının 200 yüzyıllık tarihçesi ve ibretlik örnekler...
#Salgın HastalıkYeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan aşı karşıtlarına “Hücrenin çekirdeğine girilmesi, o insandan, Allah vermesin, artık yarı insan yarı maymun çocuklar doğmasına sebep olabilirsiniz” teorisiyle destek verdi.
#GazetehaberleriKüreselcilerin oyunundan bahsediyorlar; argümanları da pankartları da başlarında miğfer ile ABD kongresini basan küresel komplo teorisyenleri, QAnon grubundan arak. ‘Aşı karşıtıyız’ diyorlar; içlerinde 2 doz aşılılar var. On binlerce kişi oldukları iddiasındalar; koskoca miting alanında hepi topu 3-4 bin kişiler. Türkiye’de aşı zorunlu olmamasına rağmen ‘Aşı karşıtı değil, aşı dayatmasına karşıyız’ diyenlerin Maltepe toplaşması bir kez daha kanıtladı ki argümanları gerçek değil. Peki, gerçek ne? Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Sarp Üner ile argümanlarını ve mitingi masaya yatırdık.
#YazarKoronavirüs aşısının grafen içerdiği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu aşıların yüzde 90'ının grafen içerdiğini iddia eden bir video kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Video 'grafenin elektromanyetik deşarjlara maruz kaldığında nasıl tepki verdiğini ve 5G'nin grafenin insan vücudunda agresif davranmasına neden olduğunu gösterdiği’ iddiasını taşırken uzmanlardan açıklama geldi. Ekip tarafından yapılan araştırmaya göre, söz konusu videonun aşılar ile hiçbir bağlantısı yok. Zira video, ilk olarak bir Stanford Üniversitesi öğrenci kulübü olan Stanford Complexity Group tarafından YouTube'ta yayınlandı. Peki, grafen nedir? Grafen nelerde kullanılır?
#Grafen Nedir?Grafen, karbon atomunun bir atom kalınlığı katmanında meydana gelmiş olan altıgen örgü şeklinde olan bir maddedir. Aynı zamanda kalem uçlarının üretilmesi gibi pek çok uygulamada kullanılan grafitin malzemesinin de en önemli parçaları arasında yer alır. Grafit nedir, nerelerde kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Grafit Nedir Nerelerde Kullanılır?Grafen, güçlü yapısı dolayısıyla ürünlerin mukavemetini artıran bir maddedir. Çelikten 100 kat güçlü olduğu ifade edilen Grafen, betonun yapısını güçlendirmek için de kullanılabilmektedir. Peki, grafen nedir ve ne işe yarar? İşte, grafenin üretimi, kullanımı ve yapısı hakkında bazı bilgiler
#GrafenTüm dünyada sadece 10 ülkenin üretebildiği grafenin seri üretime Türkiye geçti. Ankara'daki tesiste üretilen grafenin tanıtımını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapmıştı. Grafen çelikten 200 kat daha güçlü bir madde olarak biliniyor.
#GrafenSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Çelikten 200 kat daha mukavemetli, bakırdan yüzlerce kat daha iletken bir o kadar esnek ve hafif bir malzeme olan grafeni seri üreten 10 ülkeden biri artık Türkiye" dedi. Yerli aşı çalışmalarına ilişkin olarak da Bakan Varank, Nisan ayında insan üzerinde denemelere başlanacağını belirtti.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıGrafen, içerisinde taşıdığı güç dolayısıyla çelikten 100 kat daha fazla etki sağlayabilen bir malzemedir. Kökeninde karbonun yer aldığı grafen, elektrik enerjisi üretiminde de kullanılabiliyor. Hatta grafen içeren çimentonun daha dayanıklı olduğu da tespit edilmiştir. Peki, grafen nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#GrafitSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Çelikten 200 kat daha mukavemetli, bakırdan yüzlerce kat daha iletken bir o kadar esnek ve hafif bir malzeme olan grafeni seri üreten 10 ülkeden biri artık Türkiye" dedi. Yerli aşı çalışmalarına ilişkin olarak da Bakan Varank, Nisan ayında insan üzerinde denemelere başlanacağını belirtti.
#Mustafa VarankCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında yurt dışı bağımlılığın azaltılmasına, özgün, yerli ve milli çözümlerin hayata geçirilmesine, Ar-Ge ve teknoloji yetkinliğinin artırılmasına katkı sunacak 6 proje için imza töreni düzenlendi.
#ArgePamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necip Atar ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarında ölüme varan sonuçlar doğuran "sitokin fırtınası"nın hızlı tespitini sağlayan biyosensör yapımı çalışmalarında numune aşamasına geldiklerini duyurdu.
#Teknoloji