Paylaş
Haber Koordinatörü’müz Fatih Tekeci’nin dünkü ‘Burada Okur Yazar Köşesi’nde, Hürriyet Ankara okuru Şeref Sarımuratoğlu, damacana su fiyatlarındaki artış sonrası şehir şebeke suyu kullanımına dönüş olduğunu belirterek, ASKİ Genel Müdürlüğü’ne “ASKİ, Ankara şehir şebeke suyunun içilebilirliği, çay ve yemeklerde kullanılabilirliği hakkında aydınlatıcı bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmalı” çağrısı yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ankara’nın bin 112 noktasından aldığımız su numuneleriyle şehir şebeke suyunu devamlı kontrol altında tutuyoruz. Arazi, bağ, bahçe sulanması sebebiyle üst kotlarda yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek adına, suyumuzu tasarruflu kullanmanızı önemle hatırlatırım” ifadelerini kullandı. Ben de Başkan Yavaş’ın Twitter ve Instagram’daki paylaşımının altında kent sakinlerinin yorumlarını merak ettim. İşte Ankara’nın suyu için sosyal medyada yazılanlar.
‘MUSLUKLARDAN GELEN SU SARI RENK’
@suzi.s_: “Arıtmadan içmek mümkün değil.”
@onur.cfrgl: “İçilmiyor, garip bir tadı var.”
@kadriyeguven.ankara: “İyi de apartmanlar eski, su tesisatları eski ve paslı. Haliyle musluklardan gelen su sarı renk.”
@ruzgaringolgesii_: “Gölbaşı’ndan bildiriyorum su bataklık suyu gibi. Testlerde sağlıklı çıkabilir ancak tadı leş gibi.”
@mmehmetertem: “Ph biraz düşük yani su asidik içilmese daha iyi olur en iyi 7.4 ya da 7.2 olması gerekir.”
@ahmet_ankaraa: “Büyükşehir Belediyesi’ne su alma o zaman musluktan içsinler başkanım.”
@aytekinkoc1978: “5-6 sene öncesine göre suyun kalitesi maalesef çok düşük.”
@art_rolyef: “Filtrelerinizde grafen maddesi var mı? Ne tür bir filtreleme sistemi uyguluyorsunuz.”
@bektas.butun: Tüketebilirsiniz yazmışsınız. Kelime oyunu mu var? İçebilirsiniz dememişsiniz...
‘MUSLUKTAN NUMUNE ALSANIZA’
@ibrahimank06: “Duş, çamaşır, bulaşık ve temizlikte kullanılıyor artık.”
@tacticon_01: “Musluktan numune alsanıza.”
@gulcingulo: “Borulardan ötürü içmeyin diyolar.”
@emrahc25: “Nasıl test yapılıyor anlamadım sular kokuyor içilecek gibi değil.”
@aysempayas: “Çeşmeden akan su kokuyor.”
@nemidos: “Eryaman çeşmelerden akan su kireçli. 2 günde bir çaydanlıkları kireç çözücü ile temizliyorum. Yazık be.”
@aysesenrr: “Başkanım iyi hoş da sudan klor gibi koku geliyor ama. Kokan suyu nasıl tüketelim?”
@eroldeniz45: “Suyun şebekelerde kirlenmemesi lazım ki içilebilsin.”
@randomhorsejr: “Başkan ben duş alırken 2 kere düşünüyorum. Sen bir de iç diyorsun.”
@umiterguden: “13 senedir Ankara’dayım daha çeşmeden 1 bardak su içmedim, içen kimseyi de görmedim, gerçekten içiliyor mu acaba?”
@HakanG_: “Sn Başkan, “tüketmek” derken içebilir miyiz yoksa sadece bulaşık çamaşır falan yıkarken, bahçe sularken mi tüketebiliriz?”
Başkentin suyu için yazılanlar böyle. Kimi akan sudan kimi de akmayan sudan şikâyetçi. Ancak tek gerçek var ki suyun sınırsız olmadığı. İçip içmeme ya da kullanıp kullanmama size kalmış, fakat kullanırken tasarruf şart...
BAŞKAN ALTINOK’UN ÇÖP ÇAĞRISI
Sıcak yaz günlerinin bir diğer sorunu da sokaklardaki çöp konusu. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un geçtiğimiz günlerde ilçe sakinlerine çöplerle ilgili dikkat çeken bir çağrısı oldu. Kurallara uymayanlara ceza yazmak mecburiyetinde kaldıklarını kaydeden Başkan Altınok sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: “Sevgili Keçiörenliler, çöplerimizi lütfen saatinde çıkaralım, çıkarmayanları uyaralım. Bütün cadde ve sokaklarımızı günlük süpürüyor, günde 2-3 kez çöpleri topluyoruz. Bir hafta on günde bir bütün cadde ve sokakları geceleri yıkıyoruz. Türkiye’de böyle bir hizmet yok. Ama şehir, sokaklar ortak alanımız ve hepimizin evi. Elimizdeki çöpleri yere atmayıp, çöpleri erken çıkarmayalım. Çıkaranları uyaralım veya belediyemize bildirelim. Ceza yazmak istemiyoruz fakat temiz bir Keçiören için, caydırıcı olmak için ceza yazma mecburiyetinde kalıyoruz. Lütfen bu konuda hassas olalım. En güzel temizlik kirletmemektir. Şehrimizi ve sokaklarımızı koruyacak olan bizleriz.”
***
Keçiören’de çöp bırakma saatleri 20.00-22.00 saatleri arasında. Saatlere uymayanlar için bin 295 TL ceza var. Benden hatırlatması...
KÖPRÜLERDE KAMP SANDALYESİ VE ŞEMSİYE İLE OTURANLAR
Ankara’da geçen hafta sosyal medyada en dikkat çeken olaylardan birisi üst geçit, köprü ve kavşaklarda kamp sandalyesi ile oturup kafalarında şemsiye ile bekleyenlerdi. Farklı noktalarda duran bu arkadaşları gören Ankara’daki tüm sürücülerin ortak sorusu şu oldu: “Bunlar bu sıcakta ne yapıyorlar?” Sosyal medyada da paylaşılan bu arkadaşlarla ilgili değişik geyikler döndü. ‘Sivil polis ceza yazıyor’ diyen de vardı ‘değnekçiler dolmuşları sayıyor’ diyen de. Gerçek sonra ortaya çıktı. Gazi Üniversitesi öğrencileri trafikte araç geçiş ölçümü yapıyorlarmış. Siz de trafikte bu arkadaşları görürseniz şaşırmayın...
Paylaş