YAŞLANMA etkilerinin ilk görüldüğü organlardan biri de gözler. Yaşlanan gözlerin karşılaştığı problem “katarakt”, yani göz merceğinin “flu” hale gelip opaklaşması, dolayısıyla görme yeteneğini olumsuz yönde etkilemesi de yaygın bir yaşlılık problemi. Problem, belli bir noktaya ulaştığında tek çare ameliyatla yıpranmış lensin çıkarılıp yerine yenisinin koyulması oluyor.
#1Göz kusurları denildiği zaman akla ilk gelen terimlerden bir tanesi de retinadır. Retina, toplamda 10 katmandan oluşmuş olan ağ tabakasıdır. Görme hücrelerinin birleşmesi ile oluşan retinada, meydana gelebilecek hasarlar görme duyusuna engel olabilmektedir. Peki, Retina nedir? Ne işe yarar ve nerede bulunur? Retina neden yırtılır tüm detayları ile derledik.
Göz kusurları birçok faktörden dolayı ortaya çıkmaktadır. Göz hastalıklarından ve göz kusurlarından olan hipermetrop da o kusurlardan bir tanesidir. Toplumumuzda hipermetrop oldukça fazla görülen bir göz kusurudur. Bundan dolayı hipermetrop mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Son günlerde hipermetrop göz kusuru sosyal medyada da paylaşılmaktadır. Peki hipermetrop nedir? Hipermetrop neden olur? Hipermetrop belirtileri nelerdir? Hipermetrop tedavileri nelerdir? İşte hipermetrop ile ilgili tüm detaylar.
#Hipermetrop Nedir?Şaşılık, kendi kendisine ve zamanla düzelmez. Görme duyusu doğduktan sonra gelişmeye devam eder ve gelişimini 5-7 yaşlarında tamamlar. Şaşılık gibi göz tembelliğine yol açan tüm hastalıkların erken teşhisi çocuğun gelişimi için hayati önem taşır. İlk 7 yaşın göz tembelliği için kritik bir dönem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Dundar, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi…
#ŞaşılıkUzman Dr. Nuran Şık Küçük, karantina döneminde çocukların dijital göz yorgunluğu riskini azaltmak için alınabilecek önlemleri açıkladı. Uzm. Dr. Küçük, "Ekran süresinde net sınırlar belirleyin. Doğru bilgisayar ergonomisi sağlayın. Uygun aydınlatma kullanın. Mavi Işık filtreli gözlük camları kullandırın. Göz kırpmayı teşvik edin. Doğal gün ışığından faydalanın. Medyasız zamanlar oluşturun" dedi.
#ÇocukYeni doğan bebeğinizin sağlıklı ve mutlu olması en büyük dileğiniz… Hiç kuşkusuz gözlerinizi çocuğunuzdan, o ışıl ışıl parlayan minik gözlerinden alamıyorsunuz… Peki, gözlerinin içine sıkça baksanız da dikkatinizden kaçan bazı belirtiler olabilir mi?
#BebekGörme kalitesi azaldığı halde gözlük ya da lens kullanmak istemeyenlerin imdadına göze uygulanan lazer operasyonları yetişiyor. Lazer ile göz tedavisinin belirli dereceye kadar olan göz kusurlarını azaltmada etkili olduğunun altını çizen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu; lazer ile kimlerin gözlükten kurtulabileceği ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
#GözGÖZ HASTALIKLARI UZMANI OP. DR. NESLİHAN ÇEVİK; “GÖZ HASTALIKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANAN İHMALLER SONUCU ÇOCUKLARIMIZ İLERİ YAŞLARDA TEDAVİSİ OLDUKÇA ZORLAŞAN SORUNLARLA KARŞILAŞABİLİRLER. PEK ÇOK ÖNEMLİ GÖZ HASTALIĞI KÜÇÜK YAŞLARDA ORTAYA ÇIKAR. ANCAK ERKEN TEŞHİS VE DOĞRU TEDAVİ İLE BAŞARILI SONUÇLAR ELDE EDİLEBİLİR.” DEDİ.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ABDURRAHMAN SEVGİLİ İLE AKTÜRK TIP MERKEZİ ADINA BAŞHEKİM DR. ATİLLA AKTÜRK ARASINDA ANASINIFI VE İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN GÖZ TARAMASI YAPILIP ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ İÇİN "GÖZÜMÜZ AYDIN OLSUN" PROJESİ KAPSAMINDA PROTOKOLÜ İMZALANDI.