Enver Gökçe, Türk Edebiyatı için önemli eserler ile katkı sağladı. Türk şiirinde 1940 kuşağı ya da 'Acılı Kuşak' olarak anılan toplumcu şairlerin önde gelen temsilcileri arasında yer aldı. Peki, Enver Gökçe kimdir nereli? İşte, Enver Gökçe'nin eserleri ve şiirleri hakkında detaylı bilgiler
#Enver GökçeADANA İl Müftülüğü tarafından 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Menderes Spor Salonu’nda kutlama programı düzenlendi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, ’Kutlu Doğum pilavı’ dağıtıldı, Türk Kızılayı da kan bağışlarını kabul etti.
#Adana"Hükümetlerimizin, şahsi girişime ve özel teşebbüsün önemli rolüne ağırlık veren ekonomi politikaları arasında birçok benzerlik bulunduğunu biliyorum. Hatta bir İngiliz gazetesi bana, politikalarımın Thatchercı değil, Özalcı olduğunu söyledi. Bunu iltifat olarak kabul ediyorum.'' (Downing Sokağı No: 10, Başbakanlık Konutu, 18 Şubat 1986)
Samsun'da şehirlerarası otobüs garajına bir arkadaşını karşılamaya giden Gökçe Türk takma adlı 26 yaşındaki travesti T.T.’ye laf atıp taciz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan 24 yaşındaki Ali Ertekin ile 26 yaşındaki Cengiz Keleş 4’er yıl, 30 yaşındaki Serkan Kaçan ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Zorluklara karşı umudunu kaybetmeyen bir anneyi anlatan ‘Annem Ankara’nın senaristi Başak Angigün, hayal gücüne değil hatıralarına başvurdu. Kendi yaşadıklarını yani gerçek hayat hikayesini kaleme alan başarılı senarist, dizinin ilk bölümünü; oyuncu kadrosunun yanı sıra eşi ve kızıyla izledi. Gözyaşlarını tutamayan Angigün, “Hikâye tüm annelere şifa olsun, hepimize iyi gelsin.” şeklinde konuştu.
#Annem AnkaraGerçek bir hayat hikayesini ekrana yansıtan “Annem Ankara”, ilk bölümüyle bir anda ülke gündemine girdi. Başrollerini Bergüzar Korel (Zuhal) ve Mehmet Günsür’ün (Hasan) paylaştığı dizi izleyenleri ağlatırken sosyal medyayı da yıktı geçti. 90’lı yılların Ankara’sında üç çocuğuyla ortada kalan Zuhal’in, halk ekmek büfesinde hayat mücadelesi vermesi yüreklere dokundu.
#Annem Ankara