"Yanımda annem olmadan kimliğimi nasıl bulacağımı bilmiyordum. Yalan söylemeyeceğim, çok zordu. Ama şimdi hayatımın, gerçekleşmesinin asla mümkün olmadığını düşündüğüm bir noktasındayım. Sonunda kendimi özgür hissediyorum."
#Jennette MccurdyJinekolojik muayene sırasında doktorunuz öyle garip bir şey söyler ya da tuhaf bir davranışta bulunur ki sınırı aştığını düşünürsünüz ama ne yapacağınızı bilemezsiniz. Sizin için olabilecek dokuz farklı senaryoyu derledik. Bu tür durumlarda nasıl davranacağınıza yazımızı okumadan karar vermeyin.
#CinsellikTürk kadını bırakın meme kanseri konusunda bilinçli olup, mamografi çektirmeyi, hastalığın adından söz ederken bile utanıyor. Meme değil ‘göğüs kanseri’ diyor. Meme kanseri olan ve sapasağlam ayakta duran kadınlar anlatıyor: ‘Meme kanserinden değil, devekuşu gibi davranıp, kontrol olmamaktan korkun!’
Her kadın, ama özellikle de 30 yaşın üzerindeki her kadın göğüslerini her ay muayene ettirmeli. Çünkü kadınların korkulu rüyası göğüs kanserine önceden birtakım önlemler almak mümkün. Bu muayeneleri kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte size birkaç yöntem...
#BeslenmeYedi kadından biri yaşamı boyunca meme kanserine yakalanıyor, ancak ne kadar erken teşhis edilirse tedavi edilme olasılığı o kadar yüksek oluyor. Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olmasını fırsat bilerek; meme kanseri nedirden, evde kendinizi nasıl muayene edeceğinize ve ailenizde kanser öyküsü varsa neler yapmanız gerektiğine kadar bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. İşte her kadının okuması gereken meme kanseri rehberi…
#Meme Kanseriİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı. Küçük çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı.
#İstanbulİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı. Küçük çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı.
#İstanbulDoğum kontrol implanları pek çok kişi tarafından güvenle kullanılıyor ancak Birleşik Krallık’ta Nottinghamshire'da yaşayan iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce taktırdığı doğum kontrol implantı yüzünden zor zamanlar geçiriyor.
#Doğum Kontrol YöntemleriBirleşik Krallık’ta yaşayan 29 yaşında iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce doğum kontrol implantı taktırdı. 3 yıl sonra kolundaki implantın çıkarılması için hastaneye gitti ama doktoru ve diğer birçok sağlık görevlisi implantın yerini bir türlü bulamadı. 1 yıl sonra cihaz kadının akciğerlerinde bulundu ancak çıkarılması durumunda atardamarın yırtılmasından korkuluyor.
#Doğum Kontrol YöntemiMenopoz adet döngülerinin bittiği, kadınlarda hormonal birtakım değişikliklerin olduğu ve buna bağlı olarak doğurganlığın sona erdiği bir dönemdir. Ortalama menopoz yaşı 48-50’dir; adet kanamalarının 40 yaşından önce sonlanması, birtakım cerrahi müdahalelerle yumurtalıkların alınması erken menopoz olarak değerlendirilir.
#MenopozSağlık Bakanlığı verilerine göre meme kanseri kadınlarda en sık görülen 10 kanser arasında birinci sırada. Ancak kendi kendimize yapacağımız düzenli meme muayenesi ve yıllık doktor kontrolleri olası bir meme kanserini erkenden teşhis edip hayatımıza sağlıklı devam etmemizi mümkün kılıyor.
#Meme KanseriKadınların birçoğunda meme asimetrisi görülmesi normal ancak bazı insanlarda iki meme arasındaki fark çok büyük olabiliyor. Rebecca Butcher, Poland Sendromu adı verilen bu nadir hastalıktan mustarip kadınlardan sadece biri... Hem Butcher'ın yaşadıklarını hem de Poland Sendromu hakkında merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkGöğüs estetiği ameliyatları, meme gelişimini tamamlamış ve özel bir sağlık sorunu bulunmayan tüm kadınlar için uygulanabiliyor. Özellikle annelik sonrası vücuduna daha fit bir görünüm kazandırmak isteyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. Günümüzün teknolojik imkanları ile göğüs estetiği sonrası hızlı bir iyileşme süreci sonrasında günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
#Sponsorlu İçerikMemede veya memenin diğer bölgelerinde yer alan göğüs dokusunda farklı hissedilen şişlik, sertlik ya da yumruya kitle denilmektedir. Meme bölgesinde oluşan kitleler farklı nedenlerden dolayı olabilmektedir. Vücutta bulunan her kitle kanser değildir. Travma, enfeksiyonlardan dolayı da kitle oluşabilmektedir. Göğüs bölgesinde oluşan kitle hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilmektedir. Erkeklerde memede olan kitle belirtileri nelerdir ve hangi doktor bakmaktadır? İşte, tüm detaylar.
#Erkeklerde Memede KitleMuğla'nın Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir (55), Eskişehir’deki bir dinlenme tesisinde kalp krizi geçirdi. Eskişehir Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınan Uzundemir’in sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, "Anjiyo sonrasında başkanımızın kalp damarlarından birine stent takıldı. Ardından durumu hızlıca toparlandı. An itibariyle başkanımızın durumu koroner yoğun bakım ünitesinde takip edilmektedir" dedi.
#Alim UzundemirYüzyılın salgın hastalığı Covid-19’un ardından çok sayıda insanı etkileyen ve ölümüne neden olan ikinci önemli bulaşıcı hastalığın tüberküloz olduğunu biliyor muydunuz? Halk arasında ‘verem’ olarak da adlandırılan tüberküloz hastalığı dünyada her yıl milyonlarca kişinin kapısını çalıyor. Covid-19 pandemisinin tüberkülozun tanı ve tedavisini son derece olumsuz etkilediğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tülin Sevim, tüberkülozun en sık görülen 6 önemli belirtisini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#TüberkülozMEME kanserlerinde başarı oranı her geçen gün biraz daha artıyor. Bu güzel gelişmede tıptaki ilerlemeler kadar farkındalığın artmasının da önemli payı var. Meme kanserine karşı farkındalık arttıkça erken teşhis olasılığı da yükseliyor. Bu da kuşkusuz tedavinin şansını artıran faktör. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşenur Oktay bakın neler söylüyor:
#1