glokom belirtileri haberleri sayfasında glokom belirtileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 64 glokom belirtileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Glokom, kalıcı görme kaybına neden olabilecek ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Glokomun erken belirti vermediğini ve sadece kapsamlı bir göz muayenesi sırasında tespit edilebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, bu hastalıkla ilgili önemli bilgiler verdi.
#GlokomHalk arasında ‘göz tansiyonu’ ya da ‘karasu hastalığı’ olarak adlandırılan glokom hastalığı göz içi basıncının artarak görme sinirine basısı sonucu görme bozuklukları oluşturan bir durum... Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
#Göz TansiyonuGlokom göz sinirini tahrip eden ve görme kaybına yol açabilen çok önemli bir hastalıktır... Glokom, genellikle yüksek göz içi basıncı ile birliktedir. Toplumda ortalama göz içi basıncı (GİB) 16 mmHg’dır, 11-21 mmHg aralığı normal sayılır. Ancak “normal tansiyonlu glokom” denen ve göz içi basıncının normal seyrettiği glokom tipi de vardır. Ayrıca göz içi basıncı yüksek olduğu halde göz sinirinde hasar tespit edilmeyen bir hasta grubu vardır ki bu duruma da “oküler hipertansiyon” denmektedir.
#Göz TansiyonuGlokom, kalıcı görme kaybına neden olabilecek ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Glokomun erken belirti vermediğini ve sadece kapsamlı bir göz muayenesi sırasında tespit edilebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, bu hastalıkla ilgili önemli bilgiler verdi.
#GlokomHalk arasında ‘göz tansiyonu’ ya da ‘karasu hastalığı’ olarak adlandırılan glokom hastalığı göz içi basıncının artarak görme sinirine basısı sonucu görme bozuklukları oluşturan bir durum... Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
#Göz TansiyonuGöz tansiyonu (glokom), genellikle belirti vermeyen ve göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar yükselmesi nedeniyle görme kaybına yol açabilen bir hastalıktır. Göz tansiyonu ile ilgili soruları Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek yanıtladı. İşte göz tansiyonunun belirtileri ve tedavisi...
#Glokom NedirHalk arasında uzağı görememe olarak bilinen miyop, göz sağlığına yönelik en büyük tehdidi oluşturuyor. Hastalığın görülme sıklığı dünya çapında endişe verici oranlarda artarken, çocuklar ve genç yetişkinler arasında daha yüksek yaygınlık görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü, 2050 yılına kadar dünyanın yarısının gözlüğe ihtiyaç duyacağı ve bunun küresel bir görme salgınına yol açacağı konusunda uyarıyor. Peki miyop neden ‘salgın’ gibi artıyor? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye'de durum nasıl? Doç. Dr. Nesrin Tutaş Günaydın, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBebekler bazen doğumla birlikte bazen de doğum sonrasında göz sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Gözlerde ortaya çıkan bazı belirtiler, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Fotoğraflarda bir gözün beyaz ışık saçması, hatta şaşılık bile bu belirtilerden biri… Peki bebeklerin gözlerinde fark edilen hangi değişiklikler hangi hastalığa işaret ediyor? Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Elvan Yalçın ile konuştuk.
#Bebek SağlığıGözyaşı kanal tıkanıklığı hem yeni doğan bebeklerde, hem de yetişkin ve yaşlılarda izlenebilir. Bebeklerde 1 yaşa dek uygulanan masajla tıkanıklık çoğu kez kendiliğinden açılır; açılmaması halinde ise “sondalama (probing)” denen işlem yapılır. Yetişkinlerde ise tek tedavi ameliyattır.
#GözyaşıGöz kapaklarının açılıp kapanmasına göz kırpması denir. Göz kırpmasının iki farklı amacı vardır. Bunlardan birincisi kırpma sırasında göz küresi gözyaşıyla nemlenir ve bu sayede gözün kuruması da engellenmiş olur. İkincisi ise, gözü gelebilecek tahriş edici ve yabancı cisim maddelerden korur. Çocuklarda sık göz kırpma nedenleri nelerdir ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.
#ÇocukGöz kusurları denildiği zaman akla ilk gelen terimlerden bir tanesi de retinadır. Retina, toplamda 10 katmandan oluşmuş olan ağ tabakasıdır. Görme hücrelerinin birleşmesi ile oluşan retinada, meydana gelebilecek hasarlar görme duyusuna engel olabilmektedir. Peki, Retina nedir? Ne işe yarar ve nerede bulunur? Retina neden yırtılır tüm detayları ile derledik.
Günümüzde en sık yaygın olan hastalıklar arasında göz hastalıkları gelmektedir. Göz hastalıklarının neler olduğuna dair birçok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır. Göz hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken ve bu konuda herkesin bilinçli olması gereken hastalıklardır. Göz hastalıklarını tedavisinde göz doktorları sorumludur. Son günlerde göz hastalıklarının neler olduğuna dair araştırma yapılmaktadır. Peki, göz hastalıkları nelerdir? Göz hastalıklarının isimleri nelerdir? Göz hastalıklarının açıklamaları nedir tüm detayları ile derledik.
#Göz HastalıklarıMiyop, uzağı net görememe durumuna verilen isimdir. Gözlerimizin pek çok nedenle, belirli mesafeleri görememesi bir hastalık değil “kusur” olarak tanımlanır. Göz, ışığı kırarak görüntüyü oluşturduğu için bu kusura, “kırma kusuru” ismi de verilir. Uzağı görememe veya bulanık görme hastalığı nedir sizler için derledik.
Çocukluk döneminde gerçekleştirilen her etkileşim, öğrenme ve büyüme konusunda bir tecrübedir. Bu dönemdeki çocuklar hayatla ilgili edinimlerinin yaklaşık yüzde 85’ini gözleri aracılığıyla sağlarlar. Okulların açıldığı bu dönemde Dünyagöz İzmir’den Opr. Dr. Güray Narbay, çocukluk döneminde göz sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenler, göz muayenesinin önemi ve ihmali halinde gelecekte karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili bilgiler paylaştı.
#1Üveitiniz hastalığınız olduğunu biliyorsanız, göz doktorunuz ve romatoloğunuzun iletişim halinde olması önemlidir. Bu hastalık, bağışıklık sistemini etkilediği için gözleriniz dahil tüm vücudunuzda semptomlara neden olabilir. Peki, Üveit nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Üveit Nedir?Göz tansiyonu diğer adıyla glokom, dünyada ve ülkemizde sık karşılaşılan bir durum. Sinsi bir şekilde ilerleyen bu rahatsızlık tedavi edilmediği takdirde ciddi sonuçları beraberinde getirebiliyor. Peki göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri ve tedavisi...
#Göz TansiyonuCüzzam hastalığının hangi yollarla bulaştığını, belirtilerini, türlerini, tedavisini ve vaka sayılarını anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Yönter Oğuz, Türkiye'de kayıtlı 544 cüzzam hastası olduğunu belirterek, bu hastalıkta kısa sürede bulaş riskinin çok düşük olduğunu ifade etti.
#CüzzamYüksek tansiyon ile şeker hastalığının sık rastlanan ve vücudu olumsuz yönde etkileyen rahatsızlıklar olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Kenar, "Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı kişide, katarakt ve göz tansiyonu gibi görme problemine yol açabilir" dedi.
#DiyabetYüksek tansiyon ile şeker hastalığının sık rastlanan ve vücudu olumsuz yönde etkileyen rahatsızlıklar olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Kenar, "Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı kişide, katarakt ve göz tansiyonu gibi görme problemine yol açabilir" dedi.
#Uzm. Dr. Fatih KenarCüzzam, “Mycobacterium leprae” isimli basil tarafından oluşturulan, kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. Lepra basili 1873 yılında Gerhard Armauer Hansen tarafından bulunmuştur. Konakçı organizmanın immunolojik durumuna göre kendini sınırlayabilen veya progressif olabilen lokalize ya da geniş yayılımlı bir tablo ortaya çıkabilir. Primer olarak yüzeyel periferik sinirleri, deriyi, üst solunum yolu mukozasını, gözün ön kamerasını, kemikleri ve testisleri tutar.
#Lepra