Türkiye’de girişimci ruh ve yenilikçi fikirleri teşvik ederek girişimci ekosistemini güçlendirmeye yönelik imza attığı projeler ile etkin bir STK olarak adından söz ettiren Girişimci Fikirler Derneği (GİFDER), gerçekleştirdiği 8 farklı KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi sayesinde 240 yeni girişimci arasından katılım belgesi almaya hak kazanan girişimci adaylarına toplamda 12 milyon TL'lik girişimci hibe desteği potansiyeli sağladı. Girişimcilere yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirten GİFDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, Gençlik ve Spor Bakanlığına sundukları “Yeni Türkiye’nin Genç Girişimcileri” başlıklı projeleri ile daha fazla girişimciye ulaşacaklarını belirtti.
#Girişimci Fikirler Derneği“Hep hayalimde başından sonuna kadar ilgilenebileceğim bir marka yaratmak vardı. Bu da bütüncül sağlığa hizmet edecek olan özel bir zeytinyağı markası olmalıydı. Hayallerime kavuştum. Hem de kızımın uğuruyla” diyen Defnelia’nın kurucusu Özden Gözlüklü Saka, yüksek polifenollü zeytinyağının insanların hayatındaki günlük rutinlerinden biri olmasını sağlamak için çalışıyor.
#1Bursa'da Gürsu Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşen ’Genç Zihinler Geleceğe Yön Veren Fikirler’ projesi finalistleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile buluştu. Finalistler ödüllerini Bakan Soylu’nun elinden aldı.
#GirişimcilikDört sosyal girişimci; Hülya Aras, Neslihan Edinçliler, Asiye Asal ve Songül Kaya, özel gereksinimli bireylerin sesini duyurmak ve toplumda oluşan ön yargıları yıkmak için bir araya geldi. Mesleki deneyimleri, tecrübeleri ve yaşanmışlıklarıyla güç birliği yaparak, Türkiye’nin ilk sosyal girişimcilik ve inovasyon modelini uyguladıkları Simbiyoz Sosyal Aktivite Derneği’ni kurdular. Bursa’nın üretim odaklı ilk “Yaşam Köyü” modelini oluşturmak için harekete geçen sosyal girişimciler, engelli bireylerin çalışma ve sağlıklı yaşam hakkını sağlamak adına kurum ve kuruluşlardan destek bekliyor.
#BursaKendi işini kurmak birçok gencin hayali. Ancak bunun zorlukları ve riskleri var. Girişimci, kafası biraz farklı çalışan, etrafındaki dokuz insandan sekizinin göremediğini gören, birinin de gördüğü halde yapmaya cesaret edemediğini yapan insandır. İşin özünde kendine güvenmek ama aynı zamanda çok çalışmak var. Gençlerin, geleceklerini planlarken sevecekleri ve onları mutlu edecek işleri düşünmeleri önemli.
#GirişimcilikTÜSİAD, kurumlara yönelik bir girişimcilik rehberi hazırladı. Rehberin tanıtımının ardından görüştüğümüz TUSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Pınar Abay ve TUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Girişimcilik Yuvarlak Masa Lideri Murat Özyeğin, çalışanların girişimcilik vizyonu kazanabilmesi için özgür bir ortam yaratmanın şart olduğunu belirtiyor.
#TusiadUluslararası Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği ‘’Masrafsız 5 Girişimci’’ seçmek üzere başlattığı 2017 yılının ulusal çaptaki projelerinden biri olan “Altın Fikirler Akademisi” (AFA) için gençleri bir araya getirdi. Proje sonucunda kazanan 5 projenin sahibi ödüllerini aldı.
#ProjeGirişimciliğin ekonomiye kattığı değer 4. Sanayi Devrimi ile birlikte her geçen gün daha çok önem kazanmaya başladı. Küresel Girişimcilik Monitörü’nün 2016/17 raporu, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 64 ülkeden katılımcıların girişimcilik hakkındaki düşüncelerini ortaya koyuyor. Açıklanan verilere bakılırsa Türk katılımcıların büyük çoğunluğu girişimciliği iyi bir kariyer yolu olarak görüyor.
#GEM Raporu 2016/17MEB, bir yıldır hazırlıkları süren tüm öğretim kademelerindeki 51 zorunlu derse ait yeni müfredat taslak programı kamuoyunun görüşüne sundu. İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, analitik düşünme becerisini merkeze koyan taslak müfredatın askıya çıkarılmasını Türkiye'nin geleceği için "umut verici" bulurken, "yenilikçi" karakterinden de memnuniyet duyduğunu söyledi.
#MüfredatTürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, iş hayatında hiçbir zaman cinsiyete bakmadığını, tamamen beyne odaklandığını belirterek, "Genç kadınlara şunu tavsiye ederim, hiçbir zaman kadın olmaktan vazgeçip erkek gibi davranmaya çalışmayın. Ben hiçbir zaman onu yapmadım." dedi.
#SymesGünümüz iş dünyasında şartlar ve rekabet koşulları çok hızlı bir şekilde değişiyor ve şirketlerin olduğu kadar, ülkelerin de bu değişime ayak uydurmaları gerekiyor. Geleceği yakalamak için elimizi çabuk tutmak zorundayız ve bunun için de teknolojiden faydalanmak kritik önem taşıyor. Türkiye, sosyal medyayı etkin kullanan, teknolojiye meraklı genç nüfusu ile değişim hızını yakalayabilir. Türkiye e-Ticaret pazarının büyüklüğü 25 milyar TL’ye dayandı. Akıllı telefon kullanım oranı ise her geçen gün artıyor…
#Dijital