Güncelleme Tarihi:
2013 yılında girişimci ekosistemini güçlendirmek, girişimci ruh ve yenilikçi fikirleri teşvik etmek ve gençlerin kariyer planlamasında girişimciliği bir seçenek haline getirmek amacıyla kurulan ve imzasını taşıyan projeler ile etkin bir STK olarak faaliyetlerini sürdüren GİFDER, Türkiye’de girişimcilik kültürünün geliştirilmesine yönelik örnek bir STK olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda KOSGEB işbirliğinde belirledikleri stratejik yol haritası öncülüğünde projeler geliştirdiklerini belirten GİFDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:
“Türkiye’de girişimcilik kültürünün geliştirilmesi yönünde önemli bir kurum olarak faaliyet sürdüren GİFDER olarak bugüne kadar 8 farklı KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirdik. Bu sayede 240 yeni girişimciye iş fikri geliştirme ve planlama, yaratıcılık egzersizleri, sorumlu ve sosyal girişimcilik, işletme fonksiyonları, mali ve hukuki sorumluluklar, iş modeline yönelik atölye çalışmaları gibi konularında eğitim programları sunduk. Bu eğitimler sonucunda katılım belgesi almaya hak kazanan girişimci adaylarına toplamda 12 milyon TL'lik girişimci hibe desteği potansiyeli sağladık.”
“GİRİŞİMCİLER ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER OLUŞTURUYOR”
Açıklamasında Türkiye’nin ekonomik büyüme ve kalkınmasında girişimcilik kavramının en önemli etken olduğunu vurgulayan Kırmızı, girişimciliği işsizlikle mücadelenin en etkin yollarından biri olarak gördüklerini belirtti. Kırmızı, “Dolayısıyla girişimci sayısı ne kadar artarsa, istihdam oranı da o kadar artacaktır. İş hayatına kazandırdığımız girişimciler, hem vergi mükellefi olarak hem de işveren olarak sağladıkları istihdamla ülke ekonomisine katma değer oluşturmaktadır” dedi.
GİRİŞİMCİ BULUŞMALARI DÜZENLEYECEK
Bundan sonraki aşamada birikim ve uzmanlıklarından faydalanmayı arzu ettikleri kişilerden oluşacak “Danışma Kurulu” ile daha etkin faaliyetler yürütmeyi planladıklarını ve girişimcilere kendi işlerini kurduktan sonrada iş ve siyaset dünyasından isimlerin katımıyla “Girişimci Buluşmaları” düzenleyerek bu misyonu sürdüreceklerini anlatan Kırmızı, tecrübe paylaşımları, mentörlük danışmanlığı ve iş ilişkilerini geliştirecek network desteklerinin devam edeceğinin haberini verdi.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İLE YENİ PROJE
Kırmızı, Türkiye’nin yaşam kalitesini artırmak, ekonomik olarak sürdürülebilir büyümeyi desteklemek ve kalıcı üstünlük sağlamak için girişimcilere yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceğini, önümüzdeki dönemde ise Gençlik ve Spor Bakanlığına sundukları “Yeni Türkiye’nin Genç Girişimcileri” başlıklı projeleri ile daha fazla girişimciye ulaşacaklarını sözlerine ekledi.