Baharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluGelinim Mutfakta 25 Aralık 2023 günün birincisi belli oldu. Haftanın ilk günü aynı kadroyla devam etti. Geçtiğimi cuma eleme yaşanmamıştı. Bu haftanın birincisi ise şimdiden merak ediliyor. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 25 Aralık 2023 Pazartesi
#Gelinim Mutfakta 25 Aralık 202311 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüAnadolu mutfağına özgü bir çorba olan Ezogelin çorbası, mercimek çorbasından sonra herkesin bayılarak içtiği, özellikle iftar sofralarının aranan çorbası olarak karşımıza çıkıyor. Peki en lezzetli ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası, hikayesiyle birlikte haberimizde…
#Ezogelin Çorbasıİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 21 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne Pişirsem“Türk mutfağını en iyi temsil eden çorba hangisidir?” diye sorsak muhtemelen neredeyse herkes “Ezogelin” cevabını verecektir. Adı bile akla Anadolu’nun benzersiz lezzetlerini getiren ezogelin çorbası çok besleyici ve doyurucu da olmasıyla özellikle kış aylarında herkesin gözdesi haline geliyor. Siz de ezogelin çorbasının nasıl yapıldığını tüm incelikleriyle öğrenmek istiyorsanız, Lezizz’e gelmekle çok iyi yaptınız. İşte püf noktaları eşliğinde ezogelin çorbası tarifi…
#Ezogelin Çorba TarifiTarifi en çok aranılan çorbaların başında Ezogelin çorbası geliyor. Barak Türkmenlerinden Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Uruş köyünden Ezo Gelin'in adından gelen bu çorba, büyük küçük herkes tarafından seviliyor. Peki, ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım Ezogelin çorbası tarifi…
#Ezogelin ÇorbasıDün de altını çizdiğimiz gibi bu yıl nezle-grip sezonu biraz sert ve yoğun geçiyor. Bunda iklim değişikliği ve gerçek yüzünü hâlâ bir türlü göstermeyen o eski kışların yokluğunun da rolü olmalı. Başka? Tabii ki daha pek çok sebep var. Mesela çocuklar evde, sokakta, sinemalarda kaptıkları virüsleri birbirlerine bulaştırıyor. Sonra da o virüsler çocuklarla tekrar eve geliyor. Neticede çocukları anne-babaların nezle-grip atakları izliyor.
#Osman MüftüoğluGeçen hafta gittiğim Kastamonu’da yeni bir ekşi ile tanıştım: Kızamık bitkisinin meyvelerinden elde edilen muhteşem bir şeydi. Bu çok özel tatla da ‘kara çorba’ sayesinde tanıştım. Düğünlerde, bayramlarda içilen bir şölen çorbası. Karalığı, içine konan kızamık ekşisinin koyu renginden kaynaklanıyor.
#KastamonuSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet YaşinVitaminler, vücudumuza pek çok süreçlerin içine giren katalizör maddeler. O süreçlerde diğer besinsel unsurlarla birlikte onlar da kullanılıp tüketiliyor. Örneğin B12 vitaminini beynimiz ve kan hücrelerimiz, D vitaminini kemiklerimiz, bağışıklık sistemimiz sürekli harcayıp duruyor. İşte bu nedenle yerine yenileri konmadığında vitamin seviyelerimiz azalmaya başlıyor.
#Osman MüftüoğluÜniversite yıllarında hasta büyükbabasına yaptığı çorba çok beğenildi. Büyükbaba adını ‘Gönül Çorbası’ koydu... Yaptığı her yemek başka pencereler açtı. ıspanya’da 27 şefle yarıştı, birinci oldu. Şimdi yemeği uçuran otların ve baharatların peşinde...
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.