AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriYardımlaşma ve dayanışmada iş yarıştırmak olmaz ama Metro Türkiye harika bir projeyle geldi ramazanda. ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ kampanyasıyla afet bölgesinde yıkılan 4 özel restoranı tekrar hayata döndürebilmek için o eşsiz lezzetleri ve pişiren ekipleri İstanbul’a getiriyorlar.
#YemeHafta içi her gün ekranlara gelen yemek programı Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında cuma akşamı final heyecanı yaşandı. Begüm Hanım'ın evine konuk olan kayınvalideler, haftanın finalinde verdikleri puanlarla 10-14 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada kazananını belirledi. Rakiplerinden en fazla puanı alan bir isim 15 bin TL değerindeki para ödülünü almaya hak kazandı. Peki, 14 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada haftanın birincisi kim oldu? İşte, merakla araştırılan Zuhal Topal'la Sofrada kazananı ve para ödülünü alan yarışmacı.
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.
Havaalanından şehir merkezine doğru yol alırken etrafı sağlı sollu kaplamış, bembeyaz çiçeklerle dolu yüzlerce kayısı ağacını görünce “Malatya gelinliğini giymiş” deyişinin ne olduğunu idrak ettim. Şehri gezip sofralarına oturdukça ve kendine has lezzetlerini tattıkça da neden bir seyahat meraklısının yolunu buraya düşürmesi gerektiğini anladım.
#Malatya