Mevsim geçişinin yaşandığı bahar aylarında boğaz ağrısından yakınan insan sayısı hayli fazla.Boğaz ağrısı ile tahrişin neden olduğu; yutkunma, yemek yeme ve konuşma güçlüğü yüzünden de yaşam kalitesi oldukça olumsuz etkileniyor. Neyse ki üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gelişen boğaz ağrısından korunmak çok da zor değil!
#Hamilelikte Boğaz AğrısıGebelik sürecinde boğaz ağrısı olur mu? Gebelikte yaşanan boğaz ağrısı için ne yapılabilir? Hamilelikte boğaz ağrısını geçirmek için doğal yöntemler nelerdir? Gebelikte boğaz ağrısı kaç günde geçer? Boğaz ağrısında kullanılması gereken doğal yöntemler nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özen anlatıyor.
#HamilelikGebelikte gaz sıkışması neden olur? Hamilelikte gaz sıkışması problemi nasıl giderilir? Gebelikte gaz sıkışmasını azaltmanın yolları neledir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özen, gebelik sürecinde gaz sancısını, gaz sorununa karşı dikkat edilecek şeyleri, doktora gidilmesi gereken durumları anlattı.
#GebelikÇocuk enfeksiyonlarında bu kez 'beşinci hastalık' gündemde… Son zamanlarda gücünü artıran bu bulaşıcı hastalıkta, çocukların yüzleri ‘tokat yemiş gibi’ kıpkırmızı bir görünümde oluyor. Hastalık, risk grubundaki çocuklarda ise daha ağır seyrediyor. Peki beşinci hastalık neden bir anda artmaya başladı? Nasıl bulaşıyor? Yetişkinlerde de görülüyor mu? Dr. Anıl Doğan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkÇevresel tahriş edici maddelerden virüslere ve hamilelik hormonlarına kadar pek çok şey hamilelik sırasında boğaz yanmasına ya da ağrısına neden olabilir. Hamilelik sırasında boğaz yanması ile nasıl başa çıkılır detayları ile derledik.
Günümüzün en önemli rahatsızlıklarından biri olan “Nefes Darlığı” oldukça erken yaşlara inmiş durumdadır. Nedenlerinin başında kirli hava solumak gelmektedir. Nefes darlığını engellemek için önce nedenlerini bilmek gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Nefes Darlığı Nedir Ve Neden Olur?Op. Dr. Mustafa Korkmaz, “Botoks çok güçlü bir zehirdir ama doğru dozda kullanıldığında oldukça güvenlidir. Botoks ilk olarak 1970’lerde blefarospazm denilen göz kapağı hareket bozukluğunda kullanıldı. Günümüzde kozmetik kullanımının yanı sıra mesane sorunlarında, aşırı terleme, aşırı tükürük salınımında, bazı ses ve konuşma bozukluklarında, bruksizmde, migren ve bazı baş ağrılarında da uygulanıyor” dedi.
#Op. Dr. Mustafa KorkmazOp. Dr. Aysun Savaş Efesoy, korona virüs testi pozitif çıkan gebelerde ateş, öksürük, boğaz ağrısı, kas ağrısı, yorgunluk gibi hafif belirtiler olabileceğini belirterek, "Neyse ki bu belirtilerin görülme sıklığı toplum ile benzer oranlardadır ve Covid-19 pozitif gebelerin yüzde 88’inde belirti izlenmemektedir" dedi.
#HamileKoronavirüs hamileleri nasıl etkiliyor? Hamile birine koronavirüs bulaşırsa ne yapılmalı? Bu dönemde hangi doğum yöntemi tercih edilmeli? Koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler emzirebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum / Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Uzmanı Doç. Dr. Nermin Köşüş, koronavirüs ve hamilelik konusunda kapsamlı bir rehber hazırladı.
#HamileBir anne adayı, hamile kaldığı andan itibaren immün sistemi giderek zayıflayacaktır. Bu durum annenin vücudunun savunma hücrelerinin, bebeğe saldırmasını engelleyerek gebeliğin devamlılığını sağlaması için doğal bir süreçtir. Ancak bu süreçle beraber direnci azalan gebe vücudu, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı savunmasız kalacaktır.
#Gebelikte GripKış gebeliklerinde sık rastlanan bir durum olan grip konusunda açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Coşkun Şimşir, hamilelikte gribi daha hafif atlatmak için dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Grip Aşısı