GDO - Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar günümüzün en büyük sorunlarından biri. Genetiği değiştirilmiş organizmalara anne karnında maruz kalan bebekte yapısal anomaliler zararları olabilir. Peki, insan vücuduna pek çok zararı bulunduğu tespit edilen GDO nedir, zararları nelerdir? İşte, GDO hakkında detaylar!
#GdoUzun zamandan beri GDO’lu ürünlerin insan sağlığı ve genleri hakkındaki tartışmalar sürüyor. Bir grup bunların tamamen zararsız ve faydalı olduğunu belirtirken, başka gruplar zararlarını araştırmalarla kanıtlıyor. Peki, GDO nedir ve hakkında yapılan araştırmaların sonucunda ne gibi verilere erişilmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GDO Nedir?Biyoteknoloji, bilimsel yöntemlerin uygulandığı bir teknoloji türüdür. Bu teknolojide ziraat, makine ve bilgisayar mühendisleri ile ortak çalışmalar yürütülür. Araştırma ve deney aşamasında fizyoloji ve biyokimya gibi farklı bilim dallarından da sıklıkla faydalanılır. 8. sınıflar için biyoteknoloji konusunu anlattık.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Biyoteknoloji Konu AnlatımıGluten bir protein ailesidir. Birçok tahıl gluten ailesi proteinleri içerir. Bu tek bir protein değildir. Bir ailedir. Buğdayın, arpanın, çavdarın, kinoanın, pirinçin, çiğ karabuğdayın içinde vardır. Bu bir kategorize etme şeklidir. Bu protein ailesi içinde bir alt aile vardır ki bu da insanlar için toksiktir. Toksik olanlar arpa, buğday ve çavdarda bulunur.
#Glutensiz BeslenmeAZİZ Nikola’yı anma günü vesilesi ile geçen hafta (6 Aralık) Dünya Barışına Çağrı Sempozyumu adı altında düzenlenen ‘Barış Yolunda Sağlıklı Yaşam, Gıda ve Çevre Etkinliği’nin yanı sıra ‘Türkiye’de kenevirin geleceği’ konusunda Antalya’nın Demre ilçesinde ilginç konuşmalar oldu. Aziz Nikola’nın vesilesi ile Hıristiyan dünyasında 24-26 Aralık arasına rastlayan Noel kutlamalarının yarattığı yüz milyarlarca dolar ticaret hacminden, maalesef Aziz Nikola’nın yaşadığı ve kilisesinin bulunduğu ülkemiz bir pay alamıyor.
#Yalçın BayerTürkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum'un en bakir yerlerinden biri konumundaki Mandalya Körfezi, balık çiftlikleri tarafından istila edildi. Cennet koyun hemen yakınında bulunan çok sayıda balık çiftliğinin neden olduğu kirlilik, çevre sakinlerini ve turistleri tedirgin ediyor. Bodrum Çevre Platformu Kurucusu Avukat Remzi Kazmaz, yeni çevre kanununa göre, 'ÇED olumlu' raporu almaları gereken balık çiftliği sahiplerinin nasıl denetimden kurtulduklarını da anlattı. Kazmaz, firmaların birden çok şirket kurup üretimlerini belli sınırın altında gösterdiklerini belirtti.
#Mandalya Körfeziİnternet üzerinde paylaşılan içeriklerin çok çabuk yayıldığı bir gerçek. Peki, hangi viral içerik internette daha çabuk yayıluyır? Çarpıcı bir bilgiyi ortaya koyarak öfke duymamıza sebep olanlar içerikler internette çabuk mu yayılır? Sorularınızın cevabı haberimizde..
#Hangi Viral İçerik İnternette Daha Çabuk Yayılıyor?"Beyni olmayan kurt bile bu meyvelerin kabuğunu yemiyor, tükürüyor." Yani bizim yediğimiz meyveleri yemiyorlar. Bu sözler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Tosun'a ait. Yani bu durumda ya bizim kurt kadar beynimiz yok ve canımızın kıymetini bilmiyoruz ya da birileri bizi fena halde kandırıyor.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), kamuoyunda tepki ile karşılanan GDO'lu ürün ithalatı talebini geri çektiğini açıkladı. TGDF, 29 adet gıda amaçlı GDO'nun ithali yönünde başvuruda bulunmuş, bunun üzerine Türkiye'nin en büyük baklavacılarından Güllüoğlu sahibi Nadir Güllü dernekten istifa ettiklerini açıklamıştı.