Kefir, sağlık trendlerinde yükselişte… Özellikle Avrupa’da perakende sektörü verilerine göre, kefir ilgisi giderek artıyor. Ünlü beslenme uzmanı Tim Spector da kahve ve süt yerine artık kefir gibi fermente süt ürünlerini tercih ettiğini açıkladı. Peki kefirin faydaları neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Pek çok içecek yerine sadece kefir tüketmek doğru mu?
#SağlıkProf. Dr. Bülent Cavit Yüksel, rektum kanserinin erken teşhisle önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu kaydederek, gelişmiş cerrahi teknikler ve ‘yeterlilik merkezlerinde’ yapılan operasyonlar sayesinde, hastaların büyük bir kısmının kalıcı kolostomiden kurtulabildiğini dile getirdi.
#Prof. Dr. Bülent Cavit YükselChia tohumu, sıkça tercih edilen sağlıklı beslenme ürünlerinden birisidir. Küçük siyah tohumlar olan chia tohumunun; yaşlanmayı geciktirici, cilt sağlığını koruyucu, kalp sağlığını koruyucu, sindirim sağlığını koruyucu ve daha vücut için birçok fayda sağlayan bir besin olduğunu söylemek mümkündür. Chia tohumunun yan etkilerinden dolayı ise bazı kişiler tarafından kullanılmaması gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#ChiaSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayYiyeceklerin bazı durumlarda gaz veya şişkinlik yapması söz konusu olabilmektedir. Haşlanmış ve tavada yumurta gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Yetişkinlerde ve bebeklerde durum farklılık gösterir mi? Yumurta tüketiminin farklı pişirme teknikleri uygulandığı zaman gaz veya şişkinlik yapma durumu ile ilgili tüm detayları derledik.
Pek çok insan diyet yaparken ekmek yerine yulaf yemeyi tercih eder. Ancak bir süre sonra bazı insanlarda yulaf tüketimi sonrasında gaz meydana gelir. Bu nedenle gaz ve şişkinlik oluşumunun yulaftan kaynaklı olup olmadığını araştırmaya başlarlar. Peki, gerçekten vücutta oluşan gaz ya da şişkinlik yulaf kaynaklı mıdır detayları ile derledik.
Karın bölgesinde meydana gelen şişkinlik ve gaz insanların hayatını olumsuz yönde etkiler. Özellikle de sosyal hayatımızda çoğumuzu zor durumda bırakan gaz sorunu genellikle yediğimiz yiyeceklerden ve aşırı yutulan havadan kaynaklanır. Süzme, sarımsaklı ve probiyotik yoğurt gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Yeşil çay son zamanlarda çok tüketilen içecekler arasında yer almaktadır. Yeşil çayın vücuda sağladığı yararlar nedeniyle tercih edildiği bilinmektedir. Tüketilen gıdaların faydaları kadar zararları da olabilmektedir. Kişilerin ürünleri kullanmadan önce konuyla ilgili araştırma yapması gerekmektedir. Yeşil çayın şişkinlik ve gaz yapıp yapmadığı hakkında detayları derledik.
Sağlamış olduğu birçok önemli fayda ile beraber tahin önemli besin kaynakları içerisinde gelir. Özellikle pekmez ile beraber karıştırıldığı zaman harika bir lezzet sunduğunu ifade etmek mümkün. Bununla beraber tahinin gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, tahin gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır detayları ile derledik.
Birçok farklı besin türünde kullanılan en güzel ürünler içerisinde susam gelir. Özellikle başta simit olmak üzere aynı zamanda unlu mamullerde yaygın olarak değerlendirilir. Bununla beraber susamın şişkinlik ve gaz abi yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde bulunuyor.
Hem fiziksel hem de zihinsel olarak stres insanın en büyük düşmanları içerisinde gelir. Hayatı kötü bir şekilde önemli oranda etkileyen stres, aynı zamanda karanlık düşüncelere iter. Son dönemlerde ise stresin gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı da merak edilen konular arasında geliyor. Peki, stres gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Hem doyurucu hem de zararsız en önemli yeşillikler içerisinde semizotu gelir. Özellikle salatası yapılması ile beraber sofraların vazgeçilmez kültürleri arasında yer alır. Bununla beraber semizotunun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, semizotu gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Taşıdığı önemli besin kaynakları ile beraber pırasa önemli sebzeler içerisinde gelir. O yüzden mutlaka dengeli bir şekilde tüketilen önemli yeşillikler arasında bulunur. Fakat aynı zamanda gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, Pırasa gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Doğum sonrasındaki dönemde, bebeğinizi sadece anne sütü ile besleseniz onun bazı sindirim sorunları yaşadığına ve zaman zaman ağladığına, yüzünü ekşittiğine ve gazı olduğu için bacaklarını genellikle karnına çektiğine de şahit olabilirsiniz. Patlıcan gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
En lezzetli ve aynı zamanda en sağlıklı meyve türleri içerisinde muz gelir. Bununla beraber gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı konusu merak edilen durumlar içerisinde yer alıyor. Peki Muz gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Mercimek yemeği, Türk kültüründe en sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Ancak gaz yapıcı ve şişirtici özellikleri nedeniyle, dikkat edilmesi gerekmektedir. Sizler için mercimek yemeği gaz yapar mı? Mercimek yemeği gaz yapmaması için ne yapılır detayları ile derledik.
Sofra kültürünün vazgeçilmez çorba çeşitleri içerisinde mercimek çorbası gelir. Özellikle lezzeti ile beraber akşam yemeklerin ana menüsü olarak öne çıkar. Tabii birçok kişi bu lezzetli ve özel çorbanın şişkinlik ve gaz yapıp yapmayacağını merak ediyor. Peki, Mercimek çorbası gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emzirirken hamilelikte ve bebeklerde) detayları ile derledik.
Sofraların olmazsa olmazı marul aynı zamanda en sağlıklı besin kaynaklarından biridir. Özellikle salatalık yapılması ile birlikte yemeğin yanında keyifle tüketilir. Ancak özellikle marulun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki marul gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emziren annelerde ve bebeklerde) detayları ile derledik.
Ülkemiz bakliyatlar ve bu bakliyatlardan elde edilen yemişler konusunda oldukça verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Özellikle nohut kullanılarak üretilen leblebi ve leblebi çeşitleri ülkemizde sıkça tüketilmektedir. Peki, sarı, beyaz ve tuzlu çeşitleri olan leblebi gaz yapar mı? Leblebinin gaz yapmaması için neler yapmalı tüm detayları ile derledik.
Bazı yiyecekler oldukça lezzetli olmasına rağmen tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda yiyeceği faydasından çok zararı olmaktadır. Karpuz yaz aylarının en çok tüketilen besinidir. Peki, karpuz gaz veya şişkinlik yapar mı? Gaz ve şişkinlik yapmaması için neler yapmak gerekir? Hamile ve emziren bayanlar karpuz tüketebilirler mi detayları ile derledik.
Enginar faydalı yanları ile önemli bir besin kaynağı olarak öne çıkar. Özellikle bitkisel kaynaklı olarak düzenli şekilde tüketilmesi gerekir. Ancak aynı zamanda enginarın şişkinlik ya da gaz yapıp yapmayacağı merak edilen konulardan biridir. Peki, enginar gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde, annede ve bebeklerde) tüm detayları ile derledik.
Elma, sevilerek yenen meyvelerden biridir. Ayrıca sağlığa faydalı birçok özelliği bulunmaktadır. Faydalı bir besin olan elma, insanlarda gaz problemine de yol açmaktadır. Birçok insan elma yedikten sonra şişkinlik yaşamakta, günlük hayatları olumsuz etkilenmektedir. Elmanın, nasıl şekilde gaza sebebiyet verdiğini öğrenip, doğru şekilde tüketebilirsiniz. Elmanın şişkinlik oluşturmaması için nelere dikkat etmeniz gerektiğini detayları ile derledik.
Gaz ve şişkinlik pek çok kişinin günlük hayatta yaşadığı sorunlar içerisinde gelir. Özellikle buna sebep olan günümüzde birçok farklı besin kaynağı bulunmaktadır. Bunlar içerisinde dondurma olup olmadığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, dondurma gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde ve Bebeklerde) tüm detayları ile derledik.
Domates pek çok yönden sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken besinlerden olan domatesin gaz yapıp yapmadığı son yıllarda en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, pişmiş ve çiğ domates gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Sizlere domatesin yetişkinlerde ve hamilelikte gaz sorunu oluşturup oluşturmadığı hakkında detayları derledik.