İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile küresel havacılık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri kabul edilen '28. Routes World'e İstanbul'da ev sahipliği yapıyor. Sektörün önde gelen havalimanları ve havayollarından 3 binden fazla üst düzey yöneticinin katıldığı Routes World'de havacılığın küresel bağlamdaki geleceği tartışılacak.
#İGAOkul öncesinde matematik öğretiminin nasıl olması gerektiği önemli bir konudur. Bu soruya matematiksel düşüncenin hangi yaşta başladığı, bu düşüncenin öğretilmesi için ortam ihtiyaçlarının neler olduğu ve öğretim sürecinde çocuğu etkileyen çevresel faktörlerin belirlenmesi hususlarında cevaplar aranması gerekiyor.
#Konuk YazarHalf Life, Valve’ın en çok sevilen ve en beğenilen oyunlarından biridir. Birçok farklı şekilde oynanabilecek olan bu oyun, farklı hile ve komut kodları ile birlikte teknik açıdan daha farklı bir hale getirilebilir. Half Life hileleri, konsol komutları, Half Life hileleri nasıl açılır ve yazılır tüm detayları ile derledik.
Hayatımızda, elektromanyetik alan prensibinin uyguladığımız pek çok alan vardır. Bunlar, ev aletleri, endüstriyel uygulamalar, haberleşme sistemi, tıbbi sistemler, radyasyon ve sağlık alanlarıdır. Elektromanyetik alanlar, çoğunlukla bir enerji akışının mevcut olduğu görünmez kuvvet alanlarıdır. Elektrik alan ve manyetik alanın birleşimidir. Peki, Elektromanyetik alan teorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaBir üçgensel sayı, birden n’ye kadar olabilen tüm n doğal sayının toplamını ifade etmektedir. Bu sayılara üçgensel denilmesi bir üçgen biçiminde dizilebilir nitelikteki eşit çaplı topların sayılarına tam olarak karşılık gelmelerindendir. Sizin için Üçgensel sayılar nedir, nerelerde kullanılır ve kaçıncı dizisi 120'dir? Üçgensel sayılar formülü ile konu anlatımını detaylarıyla derledik.
Göttingen’de akademisyen Türk gençlerinin kurduğu ‘Türk-Alman Akademisyenler Birliği’ uzun süredir ünlü akademisyen konukları ağırlıyor. Türkiye’den Prof. Dr. Celal Şengör gibi isimlerin de konuk olduğu Göttingen Türk-Alman Akademisyenler Birliği’nin son misafiri ise Göttingen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Tolan oldu. Üniversite amfisinde yapılan etkinliği Türk Alman Ekonomi Birliği Aş Başkanı Berlin Suat Bakır sundu.
#James BondElektrik akısı ile Gauss yasası arasındaki ilişkiden bahsettiğimizde, yasa, yüzey tarafından tanımlanan hacim net bir yük içeriyorsa, kapalı bir yüzeydeki net elektrik akısının sıfır olacağını belirtir. Peki, Gauss Kanunu nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Gauss KanunuPolen, bitkilerin üreme hücreleridir. Arılar tarafından, yavru beslenmesinde ve arı sütü salgılayan genç işçi arıların beslenmesinde yüksek miktarda kullanılır. Polen, bileşimindeki lifler, vitaminler, mineraller, aminoasitler ve fenolik bileşiklerle değerli bir besin maddesidir. İçeriğinde doğal olarak; A, E, C, D, K, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve fosfor gibi mineraller yer alır.
#PolenMatematiğin birçok dalı bulunmaktadır. Matematik ile uğraşmayan bir kişi için genellikle bu dallar bir anlam ifade etmez. Matematiğin dallarından biri de topolojidir. Topoloji nedir? Topoloji neyi inceler? İşte topoloji bilimi hakkında kısaca bilgiler.
#Topoloji NedirBaşarıları ile tıp dünyasının konuşulan isimlerinden birisi olan İvet Bahar, pek çok vatandaş tarafından biyografisi ile merak edildi. Kariyeri boyunca pek çok araştırma yapan İvet Bahar, ilaç tasarımı alanında yeni metotlar geliştirerek ABD'de öne çıkan isimler arasında yer almıştı. Son olarak Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçilen İvet Bahar, bu konumdaki ilk kadın Türk bilim insanı olarak adını tarihe yazdırdı. Peki, İvet Bahar kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#İvet1700-1800’lü yıllarda matematikte çığır açan Alman matematikçi Carl Friedrich Gauss, “Matematik bilimlerin sultanıdır” demiş... Bugün belki birçoğumuzun tanımadığı Alman matematikçi Gauss; jeodezi, geometri, elektrik, manyetizma ve astronomi gibi bilim dallarına ufuk açmış... Yeryüzü ölçümlerini onun çalışmalarına borçluyuz.
#YazarlarGoogle’ın üst düzey yöneticileri arasına girmeyi başaran, 35 ülkeden sorumlu Yonca Dervişoğlu Brunini, “Türkiye teknolojiyle birlikte dönüşme fırsatını kaçırmamalı, Türkiye’de 1 milyon kişi eğitilecek. Artık online olmuyoruz, online yaşıyoruz. Türkiye gençlerini eğitmeli” diyor.
#Yonca Dervişoğlu BruniniKANADA’nın en saygın üniversitelerinden Waterloo Üniversitesi’nin uluslararası düzeyde düzenlediği Gauss Matematik Yarışması’nda onbinlerce öğrenci arasından ilk 100’e girmeyi başaran İzmir SEV Ortaokulu mezunu Atahan Dökme’ye, Kanada’dan tebrik mektubu geldi.
#İzmirİZMİR’in önemli eğitim kurumlarından olan TAKEV Okulları, özellikle Almanca eğitim konusunda birçok avantaj sunuyor. Geçen yıllarda başlayan lise bölümü ile tam teşekküllü bir eğitim sunan TAKEV Okulları Kurucu Temsilcisi Nur Yaraş, mezunlarının başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. İzmir’e bir de Alman Üniversitesi getirmeyi istediklerini söyleyen Yaraş, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
#İzmirKÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "2'NCİ ÇOCUK BİLİM SERGİSİ" KAPILARINI MERAKLILARINA AÇTI. SERGİDE YER ALAN; UÇAN ADAM, PATLAMAYAN BALON, SONSUZLUK AYNASI, UÇAN TOP, JİROSKOP VE HAVALI PİYANO PROJELERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.
Birleşmiş Milletler’in bu yılki İnsani Gelişme Raporu’nda eşitlik, sürdürülebilirlik, işbirliği gibi alanların yanı sıra yaratıcılık da ele alınacak. Yarın Etiyopya’da açıklanacak rapor için Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’tan da bir makale istendi. Pamuk yazısında “İşimizi yaparken yeni fikirlerimiz önemseniyor mu yoksa mevcut kalıpları taklit etmemiz mi bekleniyor” diye soruyor.
#Orhan Pamuk1 Kasım Genel Seçimleri'ne sayılı günler kaldı. Bütün Türkiye seçimle yatıyoruz seçimle kalkıyoruz. Biz de bu ortamda istedik ki siyasetin ağır havasını üzerimizden biraz atalım ama konudan da kopmayalım. Bunun için "Seçimi en iyi ben bilirim" diyenlerin ağzına layık, eğlenceli bir test hazırladık. Kendinizi denemek bedava, eşe dosta sosyal medyadan hava atmak cabası... O zaman buyursunlar efendim 'seçim sınavı'na!