Gündelik hayat ile matematiğin buluşması

Güncelleme Tarihi:

Gündelik hayat ile matematiğin buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2022 11:05

Bilim insanı Doç. Dr. Levent Özbek, ‘Müslüm’den Çıktık Yola Matematikte Verdik Mola’ kitabında gündelik hayat ile matematik ve istatistiği anlaşılır bir şekilde harmanlayarak hayata dair bir anlatı koyuyor ortaya.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Özbek, ‘Müslüm’den Çıktık Yola Matematikte Verdik Mola’ kitabında gündelik hayat ile matematik ve istatistiği anlaşılır bir şekilde harmanlayarak hayata dair bir anlatı koyuyor ortaya. Özbek, çocukluğundaki anılarının hayata bakışını nasıl biçimlendirdiğini ilgi alanları ile bağlantı kurarak anlatıyor. Anılar ve gözlemler ışığında yürüyen bu anlatı, Özbek’in toplumsal hayata dair bakış açısını da gösteriyor. Akademisyen Yayınevi’nde çıkan kitapta Özbek’in şiirleri de yazılarına renk katıyor.
Uzmanlık alanının yanı sıra psikiyatri, edebiyat, müzik, felsefe ve politika konularıyla da ilgilenen Özbek, bu alanların hem dünya görüşünün biçimlenmesindeki rolüne hem de akademik uğraşı olan matematik ve istatistik bilimi ile bağlantılarına değiniyor. Ankara sokaklarında karşılaştığı bir ayakkabı boyacısı çocuk ile olan sohbetinde ünlü matematikçi Gauss karşımıza çıkıyor. Boyacı çocuğa ayaküstü anlattığı ve kavrattığı matematik ve istatistik formülleri kitaptaki bazı yazılarında yer alıyor. Ancak bu aktarım sade ve anlaşılır bir dille günlük yaşamla bağlantı kurularak yapılıyor.

Haberin Devamı

Gündelik hayat ile matematiğin buluşması
MÜSLÜM’DEN ÇIKTIK YOLA
MATEMATİKTE VERDİK MOLA
Levent Özbek
Akademisyen Kitabevi, 2022
204 sayfa, 75 TL.

 

BAKMADAN GEÇME!