İstanbul’u yeni evleri yapan Suriyeliler, beraberlerinde zengin mutfak kültürlerini de getirdi. Suriye’nin geleneksel tatları ile Türk mutfağının sentezi olan füzyon ürünleri de sunan restoranların yeni merkezi İstanbul Fatih’teki Akşemsettin Caddesi’nde mülteci lezzetlerin peşine düştük.
#Füzyon ÜrünlerYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
#Bakan Varank1984’TE Çeşme’nin ilk beach clubı olarak açılan Paparazzi bu yıl yepyeni yüzü ve hizmet anlayışıyla eğlence severlerin karşısında... İzmir eğlence sektöründe adını çok kısa sürede duyuran, OM Mistral ve ODA Sushi gibi başarılı mekanlarıyla fark yaratan OM Grup’un bünyesine dahil olan OM|Paparazzi, mekanın köklü geçmişini koruyarak, yeni trendleri misafirleriyle buluşturuyor.
#1Ekosistemler, daha verimli rakipler olan türlerin genellikle daha düşük rakipleri dışlayabildiği bu unsurlar için bir savaş alanı olarak düşünülebilir. Çoğu ekosistem çok sayıda bireysel reaksiyon içerse de, hepsini tanımlamak imkansız olurdu, bu reaksiyonların her biri Kütlenin Korunumu Yasasına uymalıdır. Peki, Kütlenin Korunumu Yasası nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kütlenin Korunumu KanunuLima’daki mütevazı sokak tezgâhlarından dünyanın en iyi 50 restoranı listesindeki Central ve Maido’nun menüsüne kadar her yerde, her türlü varyasyonu bulunabiliyor. Perulu Şef Diego Munoz iyi yapılmışını “Asit, tuz, umami ve acı, bir harmoni içinde dans ederken hiçbiri birbirinin ayağına basmaz” diyerek tarif ediyor. Peru mutfağındaki yeri tartışılmaz bu yemeği, yani ceviche’yi yakından tanıyalım...
#YAZARUygun birçok termodinamik analizlerinde iç enerji U ve basınç p ve hacim V göründüğünü ürünün toplamıdır. Kombinasyona bir ad, entalpi ve farklı bir sembol vermek için, H kullanılır. Peki, Entalpi nedir, nasıl hesaplanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Entalpi Nedir?Anne olunca ara verdiği çalışma hayatına çocukları anaokulu yaşına geldiğinde geri dönen Sadife Akdolu, önce kişiye özel pilates dersleri vermiş, sonra mücevher üreten aile şirketi Ara Collection’ın devamı olarak sandalet ve çantada ‘Ara Sandals’ markasını oluşturmuş.
#İzmirKanada’nın batı kıyısındaki Vancouver, dünyanın en yeşil ve çevre dostu şehri olma yolunda ilerliyor. Türk Hava Yolları’nın 9 Haziran’da başlatacağı uçuşlarla yemeklerinden doğasına, sanat merkezlerinden parklarına uzanan bir yolculukla Vancouver havasını içinize derin derin çekmeye hazır mısınız?
#Vancouverİnsanların yol gitmekten sıkılması, kendi mahallesinde yemek, içmek ve eğlenmek istemesi bugüne kadar birçok semti amaçlananın tersine popüler bir yer haline getirdi. Karaköy, Topağacı, Teşvikiye ve Arnavutköy’den sonra bu trend sahil hattında ilerlemeye devam ediyor. 25-30 yıllık klasikleriyle bilinen Yeniköy’e son iki yılda 10, son dört yıldaysa 20’ye yakın mekân açıldı. Şehrin yeni popüler lokasyonunu adım adım gezerek, bilinmesi gereken adreslerin künyesini çıkardık.
#YeniköyTürkiye İnovasyon Haftası’nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, “Vizyoner Genç portalına lütfen girin. Orası artık sizlerin buluşma noktası. Bir projeniz varsa, iş başvurusu yapacaksanız, staj yapacaksanız, bir fikriniz varsa hepsi orada” dedi.
#GazetehaberleriTUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “TUSAŞ olarak yılda yaklaşık 1 milyar dolar Ar-Ge’ye para harcıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl boyunca artarak devam edecek. Yılda bin mühendis işe alıyoruz, 3 bin 600 mühendisimiz var. 10 bin mühendise gidiyoruz” dedi.
#Temel KotilDekoratif amaçlı kullanılan cam mutfak ürünlerine talep patlayınca, işini bırakıp Kurtköy’de küçük bir atölyede üretime başlayan Hakan Dönmez ve eşi Fulya Dönmez, bugün 44 ülkenin sofralarını süslüyor. 18 yılda hızlı bir büyüme yakalayan “3D Glassware Company”nin ürettiği ürünlerin yüzde 95’i ihraç edilirken, yüzde 50’si ise Avrupa’daki restoran ve otellere satıyor.
#Gazetehaberleri