Dünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutEvde bitiremediğimiz, artakalan ramazan pidelerini hemen buzluğa kaldırdım. Yılın diğer aylarında da bol bol yiyebilmek için birkaç ramazan pidesi daha aldım ve onları da buzluğa attım. Peki, bu pidelerle neler mi yapacağım? Bursa usulü pideli köfte, peynir ve sucuklu papara, canım tatlı istediğinde de bitter çikolatalı sufle... Tariflerimi görünce bence siz de stok yapmak isteyeceksiniz.
#RamazanHer şey YouTuber Duygu Özaslan’ın mutfağa girip hepi topu sahanda yumurta pişirecekken “Şimdi ‘sunny side up’ yapacağım” demesiyle başladı. Nurgül Yeşilçay, durumla dalga geçen ve binlerce beğeni alan ‘French toast’ videosuyla katıldı tartışmalara. Sosyal medyada ‘TT’ olan ‘yumurta’ya gastronomi yazarımız Vedat Milor da kayıtsız kalmadı ve “Teessüf ederim. Menemen gibi kompleks yumurta yemeklerini tartışa tartışa geldiğimiz ileri noktaları tek kalemde silerek ‘sunny side up’ ile en başa nasıl dönebildiniz?” diye yazdı. Bütün hafta konuşulan yumurtaya biz de İtalyan fritatta’dan patateslisine kadar ünlü şeflerin tarifleriyle dahil olduk. ( Melis YILMAZ)
#YUMURTANurgül Yeşilçay, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Merhaba bugün sizlere french toast yapacağım. French toast’un Türkçesi ne ya? Siz ne diyorsunuz pis fakirler buna?” diyerek Duygu Özaslan'ı ti'ye aldı
#Nurgül YeşilçaySan Francisco, gizemi, ruhu ve rengi olan bir şehir. Gizemi martıların sesinde, ruhu enerjisinde, rengi ise büyülü köprülerinde gizli… İnsanı sık sık hayal âlemine sürükleyen San Francisco, Kalifornia’nın en farklı ve özellikli şehirlerinden. Özellikle gastronomi alanında sadece Amerika’nın değil birçok ülkenin bir hayli önünde desem abartmış olmam. Hemen hemen her ülkenin mutfak kültürünü yansıtan çok iyi restoranlar bulabiliyorsunuz. Hepsini yazmaya kalkınca da liste uzayıp gidecek. O yüzden gelin biz bu yazıda Amerika’da olduğunuzu iliklerinize kadar hissedeceğiniz San Francisco’daki en güzel kahvaltıcılara bir göz atalım.
#San FranciscoBu gece, yılbaşı gecesi. İçkisi, eğlencesi bol bir akşam sizi bekliyor. Ama bunun bir de sabahı var. Ayıldıktan sonra, yıla güzel bir kahvaltıyla başlamaktan daha güzel ne olabilir? Onlarca çeşit peyniri, zeytini, şarküterisiyle Türkiye’nin dört bir yanından en meşhur kahvaltıcılar bu listede. Salaş çay bahçesinin menemeni de var, lüks otellerin brunch’ı da.
Ülkemizde özellikle modern caz dinleyicileri tarafından ilgiyle izlenen, davulun dünyaca ünlü sesi Dave Weckl Türkiye’ye geliyor. 18 Mart’ta İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi ve 19 Mart’ta Ankara Saklıkent’te konser verecek olan Dave Weckl, sekiz yaşında davulla tanıştı.
İngilizce dersinin sevilen konularından biri Yummy Breakfast konusudur. Yummy Breakfast konu anlatımı nasıldır? Yummy Breakfast kelimeleri nelerdir? Yummy Breakfast konusunun kelime kalıpları nelerdir? İşte 6. Sınıf İngilizce dersi Yummy Breakfast konu anlatımı.
#6. Sınıf İngilizce 2. Ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) Konu AnlatımıANKARA - The Chinese edition of the "National Geographic" magazine listed Istanbul as one of the 50 cities everybody should see and visit in their lifetime. The magazine, which enjoys a wide circulation, published a 14 page article on Istanbul, Cappadocia and Turkish cuisine.