Söğüt’teki Manzara lokantasının çok güçlü bir mutfağı var. Özellikle deniz ürünleri söz konusu olduğunda ülkemde ilk sıraya yerleştireceğim restoran burası. Sabah toplanmış denizkestanesi, böcekli yarma buğday keşkek ve akya balığından yaka pilaki en beğendiğim yemeklerinden...
#GastronomiKubbeli bir oditoryuma giriyorsunuz. Kubbede farklı filmlerden sahneler ve yakın tarihten enstantaneler var. 5-6 saat süren tadım boyunca arka arkaya, çok değişik tabaklarda ve evde pişenlere hiç benzemeyen yemekler geliyor. 48 müşteri için 100’ün üzerinde eleman var. İşinin en iyileri bir araya gelmiş. Bildik anlamda lokanta değil. Ucuzcu şov da değil. Peki ne?
#Restoranİşsiz kaldı. Aylarca iş bulma kurumundan haber bekledi. Ama o müjdeli haber bir türlü gelmedi. Sonunda para kazanmak için çareyi striptiz yapmakta buldu. Bahsettiğimiz, Cansel Elçin’in yeni oyunu ‘Çıplak Vatandaşlar’da canlandırdığı karakteri ‘Gaz’. Elçin’le bu projesini konuşmak için buluştuk. Oyunun hikâyesinden hareketle röportajı için özel bir çekim yapmayı önerdik. Hiç düşünmeden kabul etti, “Ben bir oyuncuyum. Cansel olarak iç çamaşırlarıyla poz veremem ama canlandırdığım karakter için veririm” dedi.
#CanselKoklayarak öpüşmek, kelebek öpücüğü, Fransız öpücüğü gibi, öpüşmekle ilgili pek çok farklı isim var; çünkü bunu yapmanın birçok farklı stili bulunuyor. Biz insanlar, bunu romantik bir jest ve sevgimizi göstermenin bir yolu olarak kullansak da, öpüşmek; tüm bu açıklamalara meydan okuyan yerleşik insan davranışlarından biri aslında. Ve çok amaçlı bir eylem olduğu kesin. Bazen iyi şanslar demek için, bazen bir tekne gezintisi sonrasında dudaklara kondurulan bir öpücük; hepsi farklı anlamlara sahip olsa da, doğasında benzerlik arz ediyor. Peki öpüşmeyi neden bu kadar seviyoruz?
#ÖpüşmekSon 6 yıldır dünyanın en büyük otomotiv pazarı olan Çin’in global otomotivdeki gücü her geçen gün artıyor. İsveçli Volvo’yu satın alan, Fransız Peugeot-Citroen’e ortak olan ve Amerikan Jeep’i almak için bastıran Çinli markalar şimdi de elektrikli araç üretimi konusunda global işbirliklerine imza atmaya başladı. Bu doğrultuda Çinli Dongfeng, Renault-Nissan ile ortak şirket kurdu.
#GazetehaberleriHep kafam takılır kalır. Bunu ilk kim pişirdi, şunu ilk kim akıl etti... Mesela, denizin dibindeki ıstakozu ilk kim yakaladı, pişirdi ve yedi? Kim ilk kez karpuz çekirdeği çıtlattı? Sorularım sadece yiyecek üzerine değil. Her şey hakkında! Doğan Kitap’tan çıkan ‘Öpüşmenin Tarihi’ adlı bir kitap da başka meraklarımı giderdi.