Fotogaleri haberleri sayfasında Fotogaleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3651 Fotogaleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocukluk yılları, beyin gelişimi için en kritik dönemdir. Bu dönemde çocukların yedikleri tüm yiyecekler odak ve bilişsel becerilerini etkiler. Peki, sizin çocuğunuz gün boyu enerjik kalmasını sağlayacak ve gelecekte de beyin gelişimini desteklemeye yardımcı olan besinleri yeterince tüketiyor mu?
#Çocuk BeslenmesiNeredeyse her anne çocuğunun iştahsız olduğunu düşünür. Çünkü anneler çocuklarının kendi istedikleri porsiyonlarda yemek yemesini ister karşılığını göremeyince “çocuğum iştahsız” veya “hiçbir şey yemiyor “ diye yakınırlar. Dengeli ve yeterli beslenmeyi çocuğunuza öğreterek gelişimine katkıda bulanabileceğinizi belirten Beslenme ve Diyet uzmanı Büşra Çengel çocukların iştahını açmak için neler yapılabileceğiyle ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Çocuklarda İştahsızlık“W şeklinde oturuş pozisyonu, çocuğun hem nöromotor hem de iskelet-kas sistemi gelişimini olumsuz yönde etkiler” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu İnce Demirpençe, ailelere “Çocukları bu şekilde oturtmayın” uyarısında bulundu.
#W Oturmanın Zararlarıİnsan yaşamının her döneminde bağlar birinci derece önem taşır. Kişinin varlığını sürdürmesi bu bağlar sayesinde gerçekleşir. Her canlı türü, kendine verilen zaman içinde gereksinimleri doğrultusunda bağlar geliştirir. Yaşamsal önem taşıyan iletişim bağları, bebekle yetişkin arasında farklı biçimlerde kurulabilir. Bebeğin hareketleri, bakışları, kokusu yetişkini kendine bağlamaya yeter; bebek bu yakınlık içinde kendine en yakın olan anne ve babasını tanımaya başlar. Dokunma da bu bağlamda çok önemlidir.
#Bebek Masajının FaydalarıGeçtiğimiz günlerde Insider’da yer alan habere göre yenidoğan bir bebeğin ikiz kardeşine hamile olarak doğduğu, minik bebeğe doğumdan hemen sonra acil bir şekilde sezaryen yapıldığı haberi yayınlandı. Ana rahmindeyken embriyoların henüz erken aşamadayken füzyona uğraması sonucu ikizini rahminde taşıyan ve “Itzmara” adı verilen minik kız sezaryenle dünyaya geldi. Doğumdan bir gün sonra doktorlar minik bebeğe de sezaryen yaparak karnından ikizini çıkardılar. 500.000 doğumda bir rastlanan bu durumla ilgili merak ettiklerimizi Kadın Hastalıkları ve doğum uzmanı Betül Görgen'e sorduk.
#Kayıp İkiz SendromuKlamidya nedir? Klamidya enfeksiyonunun belirtileri nelerdir? Klamidya nasıl bulaşır? Klamidya tanısı nasıl konur? Kimlere klamidya testi yapılmalıdır? Klamidyanın tedavisi nasıl olur? Klamidya enfeksiyonu önlenebilir mi?
#Klamidya NedirSağlıklı uyku çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimleri için oldukça önemlidir. Bazı çocuklar uykusu geldiğinde yatağına geçip yatarken, bazı çocuklar uykuya geçişte zorlanmakta ve desteğe ihtiyaç duymaktadır. Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Çocuklarda Uykuya DalmaBebeğin cinsiyetinin öğrenilme sürecinin tatlı bir heyecan barındırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, gebeliğin hangi döneminde cinsiyet hakkında kesin konuşulabileceğini açıklıyor.
#Bebeğin CinsiyetiBulaşıcı hastalıkların ne kadar zor ve sancılı bir süreç olduğu bilinen bir gerçektir. Kolay bulaşmaları ve şikayetleri ile özellikle de çocukları etkileyen bulaşıcı hastalıklar kimi zaman yetişkinlerde de ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıkların başında kabakulak hasatlığı gelir. "Kabakulak hastalığı nedir, kabakulak hastalığının belirtileri nelerdir, kabakulak nasıl tedavi edilir" gibi sorularına Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı anlatıyor.
#KabakulakBebek masajının kökeni Antik çağlara dayanır. Pek çok kültürde bebeğin duyularını harekete geçirmek için kullanılmıştır. Son yıllarda da hayli önem kazanan bebek masajı, bebeğiniz ile sizin aranızdaki en güzel iletişim şekillerinden biridir.
#Bebek MasajıTürk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, vücudun kimya fabrikası olarak tanımladığı karaciğerin olağanüstü olduğunu vurgulayarak, "Gelişigüzel kullanılan antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar karaciğer hasarına yol açıyor" dedi. Bilimsel olarak karaciğere iyi geldiği kanıtlanmış bir bitkinin olmadığını da belirten Prof. Dr. Çakaloğlu, enginarın çok yüksek miktarda tüketiminin de karaciğer sağlığı için anlamlı olmadığını dile getirdi.
#HepatitAmerika Anayasa’sının 14. Maddesi: “ABD'de doğmuş veya ABD uyruğuna geçmiş ve ABD yetkisine tabi olan herkes, ABD'nin ve ikamet etmekte oldukları eyaletin vatandaşıdır.” Bu madde hükmüyle, doğum yoluyla elde edilen vatandaşlık garanti altına alınmıştır. 1868’de ABD İç Savaşı’nın sona ermesinin ardından yürürlüğe girmişti. Anayasa’nın 13. maddesi 1865’te köleliğe son vermiş, 14. madde ise eski kölelerin vatandaşlık durumunun çözümlenmesi için anayasaya eklenmişti.
#Amerikada Doğan ÇocukOkullar, çocukların daha sık hastalanması ve bu hastalıkları birbirlerine kolayca bulaştırmaları anlamına da geliyor. Sınıf ve okul ortamlarında uzun saatler boyunca bir arada bulunan kalabalık öğrenci grupları birçok enfeksiyonla karşı karşıya kalıyor. Özellikle okula ilk kez başlayan çocuklar okula başladıkları ilk yıl içinde yaklaşık 8 kez ateşli üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyor.
#ÇocukHalk arasında töngel, döngel, beşbıyık gibi çeşitli isimlerle adlandırılan muşmula, ülkemizde özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde bolca yetişiyor. Potasyum, demir, kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral bakımından oldukça zengin olan muşmulanın faydalarını Dr. Fevzi Özgönül anlatıyor.
#MuşmulaTaze transferlerin önemli kısmını (≈%75) yumurta toplamadan 5 gün sonra (5. gün, blastokist evresi), donma çözme uygulamalarının da neredeyse tamamını blastokist evresinde planlanmaktadır. Genel olarak bu uygulamalar ile ilgili yetkin embriyoloji laboratuvarları yoğun olarak 5. gün transfer ağırlıklı planlama yaparlar.
#EmbriyoDünyanın en büyük ve en saygın araştırma enstitüsü MIT'in geçtiğimiz yıllarda yayınlanan raporuna göre 2025 yılında çocukların yarısının otizmli olacağı açıklandı. Yani bu her iki çocuktan biri otizmli olacak demek! Gerçekten tablo bu kadar ürkütücü mü? Otizm salgını ile mi karşı karşıyayız? Aklımıza takılan tüm soruları değerli uzmanımız Psikolojik Danışman ve Özel Eğitim Uzmanı Bedi Aydın'a yönelttik.
#MIT RaporuÇocuklar yetişkinlere oranla daha sık kulak enfeksiyonu geçirebiliyor. Siz siz olun asla çocuğunuzun yanında sigara içmeyin ve kimseye de içirtmeyin. Odasında halı bulundurmayın ve çarşaflarını sık sık değiştirin. Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Denizhan Dizdar, çocukların sık kulak enfenksiyonu geçirmesinin nedenlerini şöyle sıraladı.
#Geniz EtiGünümüzde bireylerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen çağın hastalığı da denilen Fibromiyalji, kronik ağrı veya yorgunluk sendromu olarak adlandırılıyor. Daha çok hassas yapılı ya da işkolik tarzda kişilik yapısındakilerde görülüyor.
#Yorgunlukİnsanlar iyi bir seks hayatı için gereken besinleri keşfetmeye çalışırken, cinsel deneyimlerini de geliştirmenin yollarını binlerce yıl boyunca aramışlardır. Peki, libido ve dayanıklılığı arttırmak, cinsel yaşamınızı geliştirmek için hangi besinleri yemeniz gerektiğini biliyor musunuz?
#Libidoyu Arttıran BesinlerBebek sahibi olmak isteyen çiftlerin etrafından sıkça duyduğu Çin takvimi nedir? Çin takvimi ile cinsiyet hesaplanır mı? Çin takvimine göre doğacak bebeğin cinsiyeti nasıl hesaplanır? Çin takvimi güvenilir mi? Çin takvimi doğru sonuçlar verir mi? Çin takvimi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını burada bulacaksınız.
#Çin Takvimi İle Cinsiyet BelirlemeYaşa bağlı olarak hormonal yapımızdaki değişiklik nedeniyle genital bölge ve koltuk altında kararmalar görülebilir. Bazı kadınlar bu durumu normal karşılarken bazılarını ise rahatsız edebilir. Genital bölge ve koltuk altı kararmalarından güzellik merkezlerinde sunulan yöntemlerle kurtulmak mümkün ancak hem daha az maliyetli hem de daha doğal yöntemlerle de bu sorundan kurtulmanız mümkün.
#Genital Bölge