Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Cezalandırıcı adalet anlayışından öte, çocuğun içinde bulunduğu ortamdan çıkarılıp korunmasını amaçlıyoruz. İstiyoruz ki; suça konu eyleme değil, çocuğa odaklanılsın. Çocukların psikolojisi çok farklı. Yani o süreç içerisinde çocuk eğer korku ve kaygı duyuyorsa orada maddi gerçeğin ortaya çıkarılması da mümkün olmayabilir. Eğer korkuyorsa, belki de işlemediği bir suçu da kabul etmek durumunda kalabilir. O nedenle çocuk psikolojisine uygun bir yargılama sürecinin gerçekleştirilmesi, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması bakımından çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
#Bakan TunçAdnan Menderes Üniversitesi personel alımı ile bünyesine 117 yeni kadro açacak. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi bünyesine alınacak olan 117 personel alımı için başvuru şartları ve detayları yayımlandı. İşte, hemşire, güvenlik görevlisi, memur gibi pozisyonlarda yapılacak olan Adnan Menderes Üniversitesi 117 personel alımı başvuru detayları ve kontenjan bilgileri
#Adnan Menderes3 yıl önce de benzer sözler sarf etmiş, büyük tepki çekmişti. Yine geri adım atmadı. Hatta tavrını bir üste taşıdı. Psikolog, Prof. Dr. Üstün Dökmen, Armağan Çağlayan’ın programına konuk oldu ve “Başörtülü psikolog, psikiyatrist, PDR uzmanı olamaz. Olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar” ifadeleri nedeniyle bir kez daha gündemde. Peki, psikolog ve psikiyatristler ne diyor? Başörtülü olmak bu mesleği yapmaya engel mi? Sordum.
#BaşörtülüAnaokulundan fen ve anadolu lisesine kadar kesintisiz eğitim veren Batı Anadolu Okulları, üniversitenin de bünyeye katılımıyla zinciri tamamlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Gürbüz, 14 alan 24 dalda eğitim-öğretime devam ettiklerini belirterek, “Her biri Türkiye’nin kalkınmasında gençlerimizin aktif rol almalarını sağlayacak önemli bölümler” dedi.
#İzmirOkullar açıldı. Milyonlarca öğrenci sabah olunca okul yolunu tutuyor. Ama İstanbul’un göbeği Ortaköy’de 10 yaşında bir kız çocuğu yürüyemediği için okula gidemiyor. Okulların açıldığı her eylülde aynı burukluğu yaşıyor. Sonra camdan yaşıtlarını önlükler içinde okula giderken seyretmeye alışıyor. Anne Pervin Kulat ise çaresiz.
İstanbul ve Marmara üniversitelerinin farklı fakültelerinden öğrenciler, toplumun engellilere bakış açısını değiştirmek için ‘Engelsiz Yaşamlar’ projesini hayata geçirdi. Görme engelli arkadaşlarının yaşadıklarından yola çıkan öğrenciler, engellileri evlerinde ziyaret ederek fotoğraflarını çekiyor, yaşam öykülerini derliyor. Sponsorları bulunmadığı için fotoğraf filmi ve banyo masraflarını kendi harçlıklarından karşılayan öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İstanbul’un çeşitli yerlerinde fotoğraf sergileri açmayı hedefliyor.