COVID-19 aşılaması dünya genelinde 2.5 milyar doz, Türkiye genelinde 40 milyon dozu geçti ama doktorlar arasındaki aşı tartışması bitmedi. Dr. Ümit Aktaş ‘Aşı karşıtı değilim ama aşı olmadım, olmayacağım’ diye bir tweet attı. Hem meslektaşlarından hem de binlerce insandan tepki gördü. Ben de hem Dr. Aktaş’ı hem de Prof. Dr. Bengi Başer ile Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu’nu aradım. Her iki hekim de aşı karşıtı hekimlerin ‘popülerlik’ uğruna halk sağlığı ile oynadığını söylüyor. İşte açıklamaları...
#YAZARDünyayı etkileyen ve ülkemizde de vaka tespit edilen koronavirüs özelinde önerilerini paylaşan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Bu virüse karşı kişisel hijyen ve bağışıklık sistemi en önemli iki konu. Bağışıklık sisteminiz kuvvetli olursa ve hijyene dikkat ederseniz, korkmanıza gerek yok. En etkili maske, kendi bağışıklık sisteminizdir” dedi.
#Koronavirüs“Depresyona karşı antidepresan kullanmayın” dedi. Sarı kantaron otu önerdi. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’ın önerisi meslektaşlarından veto yedi. Uzmanlar uyarıyor: İlaç yerine kaynatılıp yüksek dozda içilmesi riskli! Bitki çayları tehlikeli mi? Ölüme kadar götürebilir mi? Yoksa doğanın bir mucizesi mi?
#YazarHavaların iyiden iyiye soğuması ile birlikte romatizma hastaları, özellikle eklem ve kas romatizması olan hastalar çok daha şiddetli ağrılar yaşayabiliyor. Kış aylarında bu alevlenmelerin artma ihtimalini vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, bu dönemde nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatıyor.
#RomatizmaYeni yılla birlikte yeni kararlar alırız. Sağlığınız için bir karar alın ve beslenme şeklinizi değiştirin diyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Beslenmenizdeki değişikliklerle kronik hastalıklardan korunun, daha sağlıklı, zinde ve ilaçsız bir yaşamı kucaklayın” dedi. Dr. Aktaş, sağlıklı bir yaşam için önerilerini ve detoks kürünü paylaştı.
#GlütenHemen hemen her mutfakta bulunan çörek otunun sağlığımız açısından faydaları saymakla bitmiyor. Çörek otunun, kanser hücrelerine, diyabete ve insülün direncine karşı adeta bir koruma kalkanı oluşturduğunu vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, çörek otunun faydalarını anlattı.
#Çörek OtuÇağın vebası olarak gösterilen Tip 2 diyabet hastalığının yayılım hızı kadar diyabet hastası adayları olarak tanımlanan pre-diyabetlilerin sayısındaki artışın da ürkütücü boyutlara yükseldiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Geleceğin diyabet hastası adayları, Türkiye’de son 20 yılda 4 kat artmış durumda. Bu dehşet verici bir artış hızı. Kendimizi ve çocuklarımızı beslerken hasta ediyoruz, farkında değiliz! Anti- diyabet yaşam tarzını bir seçim olarak değil, zorunlu olarak benimsememiz gerekiyor. Aksi halde ülkemizde 40 yıl sonra herkes diyabet hastası olacak!” diye uyarıyor.
#DiyabetZeytinyağını marketten mi alırsınız yoksa butik üreticiden mi? Kokusu neye benziyor? İçine zeytinyağı kokusu katılmış olabilir mi? Yediğiniz aslında kanola yağı mı? Peki zeytinyağının iyisi nasıl seçilir? Kurduğu Özem’le Yaşam adlı markayla butik zeytinyağcılık yapan Mehmet Özgü Manisalı ve fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş’la zeytin hasadına katıldık, bu soruların peşine düştük...
#ZeytinKış mevsimi yaklaşırken özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip virüsüne karşı grip aşısı yaptırmanın koruyucu olmadığına, hatta ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, gripten korunmak için şifanın aşıda değil, doğada olduğuna dikkat çekiyor.
#Grip ÇayıKurban Bayramı’yla özdeşleşen kırmızı etin, kemiğiyle birlikte pişirilerek tüketildiğinde sağlığımız için daha da şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Kemikli etle ya da kemik suyuyla hazırlanan yemekler ile sakatat türleri, sağlığımız açısından son derece zengin protein ile vitamin ve mineral kaynağı barındırır. Kemik suyunda bulunan kolajen maddesi vücudumuzun yenilenmesini destekler. Kurban Bayramı’nda kemikli etle hazırlayacağınız et yemekleri, kemik suyuyla pişireceğiniz çorbalar ve sakatat çeşitleriyle şifalı sofralar kurun” diye öneriyor.
#Kurban BayramıSon yıllarda oluşan güneş fobisinin sağlık için son derece vahim sonuçlar yaratabileceğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Koruma faktörü 30, hatta 50 olan koruyucular olmadan kumsala gidilmez oldu. Söylenenin tam aksine, asıl güneş değil güneşsizlik hasta eder! D vitamini zengini gıdalar ile güneş ışınlarının bir ekip olarak birlikte çalışması gerekir” diyor.
#Güneşin EtkileriDiyabetin, beslenmenin sağlıklı bir zemine oturtulmasıyla tam olarak aşılabileceğini belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Önlem alınmazsa 40 sene içinde bu ülkedeki herkes diyabet hastası olacak!” diyerek tıbbi beslenmede giderek artan bir tehdide işaret etti.
#Diyabet Belirtileri“Zehir yerseniz zehirlenirsiniz. Genetiğiyle oynanmış, zirai ilaçlarla kirlenmiş, katkı maddesi eklenmiş, işlenmiş yiyecekler bizi hasta ediyor.” Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, bu sakıncalı maddelerin vücudumuzu nasıl harap ettiğini ‘Mutluluk Kürleri 2’ kitabında anlatıyor. Aktaş’a göre şifa mutfağımızda. Tek yapmamız gereken, iyi gıda peşinde koşmak...
#EnginarBuket Aydın ile 40'ın konuğu bu hafta Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş. Kronik hastalıklara doğal çözümler var mı? İlaç sektörü bir kandırmaca mı? Kanser neden bu kadar arttı? "Doğal beslen, sağlıklı yaşa" diyerek insanlara umut mu satılıyor? Mutluluğun ve sağlıklı yaşamın sırrı gerçekten de temiz beslenmekten mi geçiyor? Hastalıklara ilaçsız çözüm önerileri yeni ve karlı bir sektör mü yarattı? Buket Aydın 40 soru soruyor, Dr. Ümit Aktaş yanıtlıyor. "40", çarşamba günü saat 21:00'de CNN TÜRK'te.
#Dr. Ümit Aktaş