Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞBalkan mutfağı mişöriz yemeği tavuk kapama olarak da biliniyor. Arnavut pilavı mişöriz yiyenlere fırında pilav ve tavuk yemeği şöleni yaşatıyor. Peki, mişöriz nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte, Arnavut pilavı mişöriz tarifi ve yapılşı...
#MişörizDünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Ülkemiz tam bir balık cennetidir. Ülkemizde Eti yenen ve yenmeyen pek çok balık türü bulunuyor. Lüfer Pomatomidae familyasına sahip olan bir balık türüdür. Aynı zamanda balıkların babası olarak da bilinir. Etçil bir balık türüdür. Vücudu çok uzundur. İki adet sırt yüzgeci vardır. Lüfer Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Her yıl hevesle beklediğimiz balık sezonu geldi, av yasağı bitti. Ama bu yıl ağa takılanları bulabilecek miyiz, çiftlik balığı mı yiyeceğiz? Balığın boyundan denizlerdeki kirliliğe kafamızda pek çok soru var. Cevaplarını, balık için güvenle alışverişin yollarını öğreniyoruz.
#Balık15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
#GazetehaberleriLüferler, mayıs ayının sonuyla birlikte üreme dönemine girerler ve haziran aynın ilk iki haftasına kadar bu süreç devam eder. Eylül sonu ekim başı gibi Karadeniz'de yumurtlayan balıklar İstanbul boğazından çıkmaya başlarlar. Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini bol miktarda içeren lüfer balığının antioksidan özelliği vardır. Peki, lüfer nasıl pişirilir?
#Lüfer Nasıl PişirilirArtür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.
Denizlerdeki av yasağı dün gece yarısı sona erdi. Balıkçı tekneleri açık denize doğru yol almaya başladı. Bugün balıkçı tezgahlarında levrek ve çipura gibi kültür balıkları yerine palamut, istavrit, mezgit gibi taze deniz balıklarını göreceksiniz. Balıkçılar, 2005’teki palamut bolluğunun bu yıl da yaşanacağını söylüyor.