Sağlıklı bir sebze olmasıyla dikkat çeken kuşkonmaz, son zamanlarda en çok aranan tariflerden biri olmaya başladı. Marketlerden sonra yavaş yavaş semt pazarlarında da yerini alan kuşkonmaza siz de sofralarınızda yer vermek istiyorsanız, en güzel, en pratik kuşkonmaz tarifini paylaşıyoruz. İşte, kuşkonmaz nasıl yapılır sorusunun püf noktalarıyla yanıtı…
#Kuşkonmaz TarifiKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripKuşkonmaz tam bir sağlık deposu olmasına rağmen mutfaklarımızda çok fazla yer bulabilmiş bir sebze değil ne yazık ki… Ancak kapısı farklı lezzetlere açık olanlar yavaş yavaş kuşkonmazı da hayatına sokmaya başladı. Siz de onlardansanız muhtemelen “Kuşkonmazı nasıl temizlerim, nasıl pişiririm?” diye düşünüyorsunuzdur. Sizin için kuşkonmaz ayıklamanın ve pişirmenin inceliklerini araştırdık. İşte tariflerimizle birlikte püf noktalarımız…
#Kuşkonmaz Nasıl YapılırÇok eskiçağlarda kendi doğal ortamından alınıp taze sürgünleri için yetiştirilmeye başlanan sebze kuşkonmaz, Eski Yunan ve Romalılar'dan beri çok sevilen değerli bir besin kaynağıdır. Genel bir inanış olarak kuşkonmazın afrodizyak bir besin olduğu düşünülür. Peki, kuşkonmaz nasıl pişirilir?
#Kuşkonmaz NedirShatavari, kadın sağlığı için önemli bir etkiye sahiptir. Anne sütü üretimi, menopoz, hazımsızlık ve adet sancısı gibi durumlarda kullanılan Shatavari, birçok kişinin merak ettiği bitki türü oldu. Cinsel gücü arttırıcı etkiye de sahip olan Shatavari, faydaları arasında mide koruyucu özelliğini de barındırmaktadır. Peki, Shatavari nasıl tüketilmelidir? İşte, Shatavari'nin merak edilen faydaları
#ShatavariYaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.
Rene Brienen (47), Hollandalı bir mutfak sihirbazı. Hollanda’nın Almanya sınırına yakın şehri Well’de, Michelin yıldızlı bir restoranı var. Michelin kriterlerini çok iyi taşıdığı için 3 yıldır bu unvanı hak ediyor. Avrupa’da çeşitli yemek yarışmalarına katılmış ve birçok yarışmadan dereceler almış. Birenen, geçtiğimiz günlerde mesleki kariyerine bir ödül daha ekledi.