Herkesin en çok sevdiği yemeklerden birisi köftedir. Köfteyi evde pişirdikten sonra servis şeklinde veya ekmek arasında zevkle yiyebilirsiniz. Özellikle çocuklar köfte yemeyi çok severler. Tabi büyüklerde köfteye asla dayanamaz. Köfte nasıl pişirilir? En iyi köfte nasıl yapılır? Köftenin piştiği nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KöfteSurvivor kaptanlık oyunu ile dün gece takımlar bir kez daha kuruldu. Bu yıl farklı bir strateji izleyen Acun Ilıcalı, dün oynanan oyun ile kaptanların bir kez daha belirlenmesini istedi. Her iki takım kaptanın da belirlenmesiyle takımlar bir kez daha kuruldu. Takım kaptanlıkları ile birlikte yarışmacı tercihleri ise şaşırttı. İşte, Survivor kaptanlık oyunu kazananları ve 125. yeni bölüm fragmanından detaylar
#Survivor 125 Bölüm FragmanFırında köfte tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Çoban köfte. Makarna, pilav veya çorba hemen hemen her yemeğin yanına çok yakışan köfteyi bu kez sebze ve baharatlarla harmanlayıp fırına veriyoruz. Peki, koban köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım çoban köfte tarifi
#Çoban KöfteYemeklere lezzet veren; fazla yağdan ve kokudan kurtaran, zamandan tasarruf ettiren mutfağın göz bebeği fırını neredeyse her gün kullanıyoruz. Peki; yemeği sadece pişirmekle kalmayan, nice leziz yemeğin sağlıklı alternatifini de sunan fırını doğru kullanıyor muyuz? İşte mutfağınızda hayat kurtaracak püf noktaları…
#FırınOkullar açıldı, havalar hala sıcak. Bir yere gitmek için otomobil ya da toplu taşıma araçları tam bir işkence aleti haline geldiler. İşin kötüsü büyük bir motosiklet kullanmak ta artık bu trafikte zor olmaya başladı. En munis motor bile bu durumda iftara hazırlanan yemek tenceresi gibi ısınıyor. Üstten güneş, alttan motor ısıtınca fırında köfte gibi oluyorum. Üstelik park edip giderken bile gözüm arkada kalıyor. Biri uğraşacak mı, elleyecek mi, devirecek mi diye. Bu trafiğin ilacı olsa olsa küçük, ucuz ve pratik bir scooter olur derken, test için ’Kymco Agility City’ geldi.
Türkiye’nin tescilli his tercümanı Sezen Aksu güzel bir bahçede neler yaşanabileceğini ‘Yine mi çiçek’ isimli şarkısında şöyle anlatır: ‘Kur masayı Madam Despina / Kirli beyaz muşamba örtüleri ser / Çek sediri asmanın altına / Yanında bir ince Müzeyyen Abla / Yine mi güzeliz, yine mi çiçek? / Hamdolsun! / Altınbaş kadehe yağ gibi dolsun.’ Daha ne olsun! Malum mevsim yaz.
Yazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeŞeftali kebabı tarifi, Kıbrıs'a özgü bir yemek. Bu nefis lezzet, gömlek adı verilen yağlı iç zarın kıymalı harçla doldurulmasıyla hazırlanıyor. Yanında da tercihe göre ızgaralanmış sebzeler eşliğinde servis edilir. Peki Şeftali kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Masterchef Şeftali KebabıBeğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunRosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda tasarruf kararını açıkladığı gün Meclis, 23 Nisan Resepsiyonu’nda sade mönüsüyle öne çıktı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dışarıdan yeni fark edilen uygulaması, birkaç aydır davetlere ilişkin genel bir tutuma dayanıyor.
#MeclisAkçaabat köftesi, asıl Akçaabat'ın özel yetiştirilen dana ve öküzleri ile elde edilen bir köfte çeşididir. Akçaabat köftenin yapımında malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriyle bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılır. Özenle yoğrulan bu karışım, belirli büyüklüklerde oval hale getirilip, ızgaralı ocaklarda pişirilir ve damak zevkine sunulur. Peki Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte MasterChef Akçaabat köfte tarifi ve malzemeleri...
#Akçaabat KöfteÜlkemizin Doğu ve Güney Doğusu yemek kültürü bakımından son derece zengindir. Güneydoğu Bölgesi'nde yer alan Şırnak ili de konumu ve tarihi açısından yemek kültürü oldukça zengin olan illerimizden birisidir. Peki Şırnak yemekleri nelerdir? Şırnak'ta ne yenir ve Şırnak'ın neyi meşhurdur? Şırnak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte en meşhur Şırnak yemekleri ve tatlılarını derledik.
#Şırnak YemekleriAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan Yemekleri