Sofralarımızın en klasik yemeklerinden olan karnıyarık, en çok aranılan tariflerden… Gerek sunum şekli gerekse lezzetiyle özel sofraların da vazgeçilmezi olan karnıyarık, patlıcanın karnı yarılarak içi kıyma, soğan domates, ve sivri biber koyularak yapılan bir yemek. Fırında karnıyarık tarifi ve yapım aşamaları detayda!
#KarnıyarıkAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunKarnıyarık ister misafir sofralarında yer alsın ister aile üyelerinin akşam yemeği menülerinde, patlıcana hayır diyemeyenlerin aklına ilk gelen yemektir. Peki karnıyarık nasıl yapılır? İşte, fırında karnıyarık yapımının detayları…
#KarnıyarıkMercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüPatlıcanı sevenlerin favorisi olacak Bolu kebabı mantarlı iç harcı ile sofralarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bolu kebabı tarifi ve püf noktaları...
#Bolu KebabıTavuktan karnıyarık da yapıyorum, bademli köfte de... Hele tarhanalı şnitzel pişirdiğimde çocuklarım “Anneciğim nasıl bu kadar güzel yemek yapabiliyorsun” diyor. Tavuk, kırmızı ete oranla daha az yağlı, uzun süre de tok tutuyor. Gelin sizlerle tavuklu tariflerimi paylaşayım.
#TavukPatlıcan ile pişirmeye alışkın olduğumuz karnıyarık yemeğini bu kez patates ile denemeye ne dersiniz? Gelinim Mutfakta patates karnıyarık tarifi ile en akşam yemeği için harika bir alternatif sunuyor. Peki fırında patates karnıyarık nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta patates karnıyarık tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Patates KarnıyarıkVegan beslenme deyince, pahalı, zor bulunan, ithal malzemeler gelmesin aklınıza. Türk Mutfağı’nın vegan bölümü alanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Türk Mutfağı dünyanın en lezzetli, uygun fiyatlı gastronomik vegan mutfaklarından biridir. Bunu 6 yıldır %100 vegan yaşayan Antakya’lı bir beslenme uzmanı olarak söylüyorum.
#Vegan KarnıyarıkAhh ah yaz, ne güzel bir mevsimsin sen… Sıcak kumlardan serin sulara atlamaksın, sahilde içilen soğuk bir içeceksin, mangal keyfisin, güneşlenmeksin, şortsun, mayosun, bu liste uzar da gider. Söylerken bile insanın içi ferahlıyor değil mi? Gerçi çocukken ve gençken sanki daha bir anlamlıydı. Uzun yaz tatilleri, deniz, güneş, kum, sokaklarda akşamları oyunlar, çekirdek çitletmeler, hamak-salıncak sefaları, balık avı, yaz diskoları, ilk öpüşmeler, ilk flörtler, bahçe sohbetleri, yaz aşkları veee elbette yaz yemekleri… Hatıramda kalan pek çok şey var, hepsini burada anlatmasam daha iyi 😊
#Şeftalili GaletteMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırYaza sayılı günler kala son kilolarını vermek isteyenler için lezzetli fakat bir o kadar da sağlıklı tarifleri sizin için bir araya getirdik. Dışarıda gördüğünüz ağız sulandıran yemeklerden mahrum kalmak istemiyor ama diyetinize de uysun istiyorsanız bunlar tam size göre! İşte, birbirinden lezzetli 15 diyet yemeği...
#Diyet