Gündemin menüsü belirleyen Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna tarifi ile izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşatmaya hazırlanıyor. Gelinlerin her gün maharetlerini sergiledikleri Gelinim Mutfakta güveçte fırın makarna nasıl yapılır merak edenlere, işte güveçte fırın makarna tarifi ve malzemeleri...
#Güveçte Fırın MakarnaMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekKalburabastı tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biri. Yapılışı da baklava gibi tatlılara kıyasla kolay olan kalburabastının ağızda dağılanı makbul. Kıvamıyla ve lezzetiyle parmak yediren bir kalburabastı yapmak için dikkat etmeniz gereken birkaç basit püf noktası bulunuyor. İşte kalburabastı yapmanın püf noktaları…
#Kalburabastı13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#GnocchiMakarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar Menüsüİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaLazanya, İtalya mutfağının klasik haline gelmiş bir lezzeti. Tadı ayrı lezzeti ayrı güzel bu nefis yemek makarna hamuru ve genel olarak bolonez sosu ile hazırlanıyor. Siz de evinizde bazı püf noktalarına dikkat ederek, kolay ve nefis bir lazanya yapabilirsiniz. Peki lazanya nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte lazanya tarifi...
#Lazanya Nasıl Yapılırİtalya’nın sembollerinden biri, lazanya... Kendini farklı damaklara sevdiren bu yemeğin çeşidi de çok! Kimi yerlerde kıyma yerine mantar kullanılır, domates sosu yerine pesto sosla yapan da var. Ben bu hafta size, kızarmış patlıcanlı, ricotta peynirli ve bol domates soslu bir versiyonunun tarifini vereceğim. Sicilya’ya özgü, nefis bir lazanya bu... Eminim çok hoşunuza gidecek.
#LazanyaPeynir ve makarnanın enfes birleşimi çoğumuzun favorisi. Mac and cheese de bol peynirli sosuyla sofranızın yıldızı olacak. Görünümü ve lezzetiyle çok seveceğiniz bu güzel tarife mutlaka şans vermelisiniz. Peki mac and cheese nasıl yapılır? İşte mac and cheese tarifi...
#Mac And CheeseGelinim Mutfakta yarışmasıyla birlikte Avunya ve Avunya mantısı yeniden gündeme geldi. Yarışmacılar, 4 Mart tarihli bölümde Avunya mantısını yapmaya çalışacak. Peki, Avunya nerede? Avunya mantısı hangi yörenin? İşte Avunya mantısıyla ilgili bilgiler...
#Avunya MantısıYeni neslin popüler sosyal medya uygulaması TikTok son zamanlarda sadece müzik, dans, eğlence değil; yemek tarifleriyle de adından söz ettiriyor. TikTok’la adını duyuran tariflerden biri de baked feta cheese oldu. Baked feta cheese, feta peyniri, domates ve makarnadan oluşan muhteşem bir karışım. Peki,baked feta cheese nasıl yapılır?
#Baked Feta CheeseSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan lazanya, dünyanın en eski makarna çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Düz tabakalar halinde açılan hamurların arasına eklenen çeşit çeşit malzemeler lazanyanın temelini oluşturuyor. Arasına malzeme eklenen makarna yaprakları fırında pişirilerek son haline getiriliyor.
#Lazanya Nasıl YapılırBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriKışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde, sadece kalın giyinmek yetmiyor. Bir yandan da görüntüsüyle kıvamıyla içimizi ısıtacak, bize enerji verecek yemekler arıyoruz. Hele ki yoğun bir günün sonunda akşam yemeği soframızda mutlaka bu tür yemekler olsun istiyoruz. Siz de aynı fikirdeyseniz, bugünkü Lezizz günün menüsü sizin için çok uygun. İşte kış soğuklarına karşı en büyük yardımcılarınız haline gelecek nefis yemek tariflerimiz…
#Bugün Ne PişirsemYılbaşı yemeğine aç oturulmaması gerektiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözdenur Çavuş Uka, “Uzun süre aç kaldıktan sonra sofraya oturmak hem psikolojik, hem de biyolojik olarak zor anlar yaşanmasına sebep olabilir. Dolayısıyla yılbaşı yemeğinden en az 2 saat önce meyve veya ceviz, badem, fındık gibi yararlı yağlı tohumlarla ufak bir ara öğün yapılabilir” dedi.
#Yeni Yıl SofrasıDünya Vegan Günü yaklaşıyor. 1944 yılının kasım ayında Donald Watson, Elsie Shrigley ve arkadaşları Vegan Topluluğu’nu kurdular ve vegan kavramını dünyaya duyurdular. Her ne kadar günü bilinmese de 1 Kasım tüm dünyada Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor ve kasım ayı da vegan ayı.
#Şebnem Turhan