Frankfurt yakınlarında gerçekleştirilen ‘Karadeniz Mutfak Kültürü’ programında bölgenin eşsiz lezzetlerinden örnekler, doğal, tarihsel ve turistik zenginlikleri eşliğinde tanıtılırken, “Tüm zenginliklerimizi, lezzetlerimizi paylaşmaya hazırız” mesajı verildi.
#Frankfurtİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriTürk asıllı Şef Ahmet Dede'nin İrlanda'nın Cork şehrinde bulunan restoranı 'dede' Michelin yıldızıyla taçlandı. Yıldızlar dün akşam düzenlenen bir sanal ödül töreniyle duyuruldu. İrlanda basınında dede'nin yıldızının beklenen ve hak edilmiş bir ödül olduğu yorumları yapıldı.
#Ahmet DedeRamazan ayında en çok özlenenler su ve çay… Daha sonra ise aklımıza hemen lezzetli tatlılar geliyor. İftar saatini bu kadar sabırla beklemişken öyle sıradan şeyleri değil, en lezizini yemek istiyoruz. Bu yazıda sizin şehrinize de ulaşabilecek en leziz üç baklavayı derledim.
#BaklavaİZMİR’de fıstıklı baklava ve tatlı üretimi yapan firmalar, Antep fıstığındaki fiyat artışlarını protesto etmek için aldıkları boykot kararını hayata geçirdi. Tatlıcıların 4 günlük fıstıklı baklava satmama kararına şaşıran İzmirliler, cevizli tatlılardan satın alarak boykota destek verdi.
#Baklava FiyatlarıTarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: "Piyasayı gözetliyoruz, fiyatlar gereken ayarın altına düşmediği taktdirde gerekli tedbirleri alırız. Eğer ben çocuğuma baklava götüreceksem mutlaka cevizli götürmek zorunda mıyım? Yani bu konuda da üretici arkadaşlarımızın çeşitliliği artırması gerekir" açıklamasında bulundu.
#Ahmet Eşref FakıbabaTarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: "Piyasayı gözetliyoruz, fiyatlar gereken ayarın altına düşmediği taktdirde gerekli tedbirleri alırız. Eğer ben çocuğuma baklava götüreceksem mutlaka cevizli götürmek zorunda mıyım? Yani bu konuda da üretici arkadaşlarımızın çeşitliliği artırması gerekir" açıklamasında bulundu.
#Fındıklı BaklavaBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriAdıyaman, Diyarbakır ve Adana’da günde ortalama bin varil petrol üreten Sayer Group’ta bin kişi çalışıyor. Yarısı yurtdışı sondaj müteahhitliğinden olmak üzere 100 milyon dolar ciroya ulaşan şirketin patronu Ecvet Sayer, şu anda Irak sınırına 700 metrede umutlu bir arama faaliyeti de sürdürüyor.
Ev baklavası, bu yıl da ramazan ayında gönüller arası bağın temelini damaklarda attıracak. Bayrama özel olarak evde hazırlanan ev baklavası, genellikle cevizli veya fındıklı yapılıyor. Bayram baklavasının hamuru ne kadar kritik bir rol oynasa da şerbeti de lezzeti açısından önemli bir rol oynar. Türk mutfağının sevilen lezzet ev baklavası fıstıklı, cevizli ve fındıklı olarak hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay, kıyır kıyır bayram tatlısı ev yapımı baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti ne zaman dökülür? İşte, kıyır kıyır ağızda dağılan Ramazan Bayramı ev baklavası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Ev BaklavasıOsmanlı döneminden beri özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın hazırlanması uzun saatler sürse de sonucunda tadına bakan herkese küçük bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde herkes baklava yapımının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Lezzetli baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lezzetli bir baklava için hangi malzemeler tercih edilmelidir? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve baklava yaparken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktaları, baklava tariflerimiz ile birlikte hemen aşağıda…
#Baklava Yapımının Püf NoktalarıMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ Tezer