Başka bir ifade ile her iki kadının birinde fibrokistik meme durumu vardır. Bu nedenle, kadınların fibrokistik hastalık durumu ile ilgili farkındalıkları önemlidir. Tıbbi Farmakoloji ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Iraz, fibrokistik meme tanısı konan kadınlar için bilgi verdi. Fibrokistik meme tanısı konan kadınlar ne yapmalı? Fibrokistik meme kansere dönüşür mü? Fibrokistik değişikliğin tedavisi var mıdır?
#FibrokistikMeme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığı bilinen bir gerçek… Dolayısıyla kadınlar, 25 yaşından itibaren kendilerini düzenli olarak muayene etmeli, ilerleyen yaşlarda ise tarama yöntemlerine başvurmalı. Bu noktada devreye en çok tercih edilen yöntemlerin başında dijital tanı formülleri giriyor.
#AileMemede ağrı ve şişlikten sonra kadınları en fazla endişelendiren durumlardan biri olan meme başı akıntısı yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu problemin kaynağının tespit edilip vakit kaybetmeden müdahale edilmesi hayati önem taşıyabiliyor. Peki meme başı akıntısı meme kanseri belirtisi midir? Doç. Dr. Fatih Levent Balcı anlatıyor.
#Meme Başı AkıntısıJinekolojik kanserler olarak da adlandırılan serviks (rahim ağzı), endometriyum (rahim) ve over (yumurtalık) kanser türleriyle ilgili bilgilendirme yapan Prof. Dr. Ateş Karateke rahim ağzı kanseri ile mücadelenin en önemli adımı kadınların tarama konusunda duyarlı olmasıdır diyor.
#Kanser