İki ayrı lokanta tecrübesi… İkisi de tamamen ayrı tarz ama tek ortak noktaları var: O bizim bildiğimiz geleneksel lokanta olayıyla hiç alakalarının olmaması. Birinde bildik yemekler olmadığı gibi garson dahi yok, karalahanalı zeytinyağı dondurması yeniyor, diğeri ise tiyatro-lokanta. 19.30’da yemek başlıyor, 21.00’de şov.
#Floransa GezisiCadde-i Kebir ahalisi için bir kaç alternatif dışında ocakbaşı bulmak zordur. Beyoğlu Ocakbaşı, Zübeyir Ocakbaşı derken en son Adana İl Sınırı açılmıştı. Onun da tam ateşi sönüyor derken kebap serüvenine yeni bir isim dahil oldu: Selman Altunkaya. Beyoğlu'nun yeni kebap ustalarından. Alttan geliyor, genç ve hırslı. Rocky Balboa gibi. Acılı ezmeden savaş boyalarını sürdü, başarının rehavetine kapılıp da şımarmazsa Beyoğlu’nda ‘kebabın patronu’ olmaya oynuyor.
#KebapNew York’lular ona “makarnanın tanrısı” diyor. Catherine Zeta-Jones’dan Angelina Jolie’ye, Sarah Jessica Parker’dan Heidi Klum’a kadar birçok ünlü ondan vazgeçemiyor. Obama bile yemeklerinin fanatiği. Michelin yıldızlı Şef Michael White, Zorlu Beymen’in içinde açılacak restoranı Morini’nin son rötuşlarını yapmak için İstanbul’a geldi.
Bilecik’te ürettiği porselen tabakların yüzde 65’ini Avrupa’ya ihraç eden, İKEA’nın tedarikçisi Porland’ın kurucusu Süleyman Pamukçu, Avrupa’daki krizin rakipleri ortadan kaldırdığını belirterek, “3 milyon bira bardağı promosyonuyla çok iyi para kazandım. 3’üncü fabrikayı yapıyoruz, kapasite yüzde 50 artacak, 65 milyon adete çıkacak” diyor.
Her yıl heyecanla beklenen ve dünyanın en iyi yatçılarının yarıştığı kategorilerden biri olan Farr 40 Açık Avrupa Şampiyonası, Marmara Yelken Kulübü - UNO ve Farr 40 Sınıf Birliği ortak organizasyonu ile 8 – 16 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.