Beyoğlu'nda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlunda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2014 01:07

Cadde-i Kebir ahalisi için bir kaç alternatif dışında ocakbaşı bulmak zordur. Beyoğlu Ocakbaşı, Zübeyir Ocakbaşı derken en son Adana İl Sınırı açılmıştı. Onun da tam ateşi sönüyor derken kebap serüvenine yeni bir isim dahil oldu: Selman Altunkaya. Beyoğlu'nun yeni kebap ustalarından. Alttan geliyor, genç ve hırslı. Rocky Balboa gibi. Acılı ezmeden savaş boyalarını sürdü, başarının rehavetine kapılıp da şımarmazsa Beyoğlu’nda ‘kebabın patronu’ olmaya oynuyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu denince kebap, kebap denince Beyoğlu gelmez akla. İtalyan-Fransız mutfaklarından / vegan-vejetaryen tabaklardan sıtkı sıyrılıp da etoburluğu tuttuğunda, öteden beri parmakla gösterilecek birkaç alternatifi oldu Cadde-i Kebir ahalisinin. Kendi özel kulvarlarında yarışan Canım Ciğerim ve Bursa İskendercisi’ni saymazsak...

Mesela bundan 15-20 yıl mukaddem Beyoğlu Ocakbaşı vardı. Düzgün bir alternatifi olmadığı için toplama kampı gibi soluğu orada alır, Ali Sunal oturur, Deniz Türkali kalkardı sigara yanığı delik teşik olmuş örtülerin masalarından.

Sonra ocakbaşı ustası Zübeyir ayrılıp da kendi mekânını açtığı zaman hepimiz bir gecede ‘Zübeyirci’ olduk: Azra Akın, Deniz Pulaş, Funda Arar, Kenan İmirzalıoğlu, Uğur Yücel, Nejat İşler, Şevval Sam, Yılmaz Erdoğan, Can Dündar, Erkan Oğur, Berrak Tüzünataç...

Haberin Devamı

Beyoğlunda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya

Özel teknikle zırhlanmış Adanakebap
Fiyatı: 24 TL


Topçuyu/popçuyu, ünlüyü/şanlıyı geçtim, kolesterol savaşçısı Doktor Osman Müftüoğlu’nu bile görmüşlüğüm var Zübeyir’in ocağının başında. Tam Zübeyir Ocakbaşı’nın harı/ateşi sönmeye yüz tuttu; bu kez küçük, basık, üç masalı salaş bir dükkan ‘Mehmet Turgut’un kebapçısı’ olarak peyda oldu hayatımıza: Adana İl Sınırı. “Siz yazdınız da mekânımız öyle patladı” diyorlar madem, eleştiri de hakkımız: Sizden öncekiler gibi siz de yoruldunuz. Meşhur olunca yeni afili yerinize taşındınız ama bu, hem samimiyetinizden hem de hesaplı olmanızdan götürdü. Bırakın hangisinden ne kadar istiyorsak o kadar yiyelim çünkü fiks mönüye bağlamanız da işin kolaycılığı bence.

COHEN EŞLİĞİNDE KÜŞLEME

Beyoğlunda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya

Şahsına münhasır, münhasır kebap
Fiyatı: 35 TL


Şimdilerde yeni bir ustanın ocağından yükselen ızgara kokuları cezbediyor Nuri Bilge Ceylan’ları, Hande Yener’leri, Reis Çelik’leri, Hazal Kaya’ları.

Haberin Devamı

Alttan geliyor, Adana’nın, Bursa’nın, İzmir’in, Ankara’nın mutfaklarında pişti. Diğer bütün ustalardan genç. Genç ve hırslı. Hırslı ve zirveyi istiyor. Acılı ezmeden savaş boyalarını sürdü, Rocky Balboa gibi şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanıyor.

Kebap Doktoru’ Ali Usta’nın talebesi, ‘Kebapçı Mektebi’ Adana Asmaaltı Restoran’da yetişti. Sağ kroşesinde gizli teknikle zırhladığı adanakebabı, sol kroşesinde dövülmüş kuzu yaprak şiş var. Ama asıl öldürücü darbe aparkatında: Süte yatırarak marine ettiği küşleme.

Beyoğlunda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya

Sütte bekletilmiş küşleme
Fiyatı: 34 TL


Şalgamı, baharatı Adana’dan getirtiyor ama müşterilerine Eric Clapton, Dire Straits, Leonard Cohen dinletiyor. Bütün müşterileriyle tek tek ilgileniyor, çıkardığı her tabağa sanat eseri muamelesi yapıyor. 25-35 lira bantında tuttuğu fiyatları da şimdilik makul.

Haberin Devamı

Şımarıp da başarının rehavetine kapılmazsa Selman Altunkaya, Beyoğlu’nda ‘kebabın Messi’si olma yolunda ilerliyor. İstiklal Caddesi’nde Atlas Pasajı’nın tam karşısında, Beyoğlu Sineması’nın pasajında: Münhasır Kebap. (0212) 249 80 13

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, BU MUTLULUKLARI BİLİYOR MUSUN?

Beyoğlunda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya

Boğaziçi Köprüsü’nün tam altındaki Lacivert Restoran’ın, köprünün tam üstündeki Cumhuriyet Kutlaması’na özel mönü hazırladığını... Bayrama özel Bozcaada ahtapotu pişireceklerini... (0216) 413 37 53

Mezenin tabaktan çıkıp, avuca girdiğini... Dün akşam Asmalımescit’te açılan ‘Elde Meze’de alıştığımız mezelerin lokmalık atıştırmalıklar halinde sunulduğunu... (0537) 564 94 43

Haberin Devamı

Etiler Le Meridien Hotel’inde bekârlığa veda partilerinin yapıldığını... Ama bu partilerin otelin SPA’sında damat hamamı şeklinde geçtiğini... (0212) 384 01 00

İstiklal Caddesi’ndeki Nayah Club’da sadece reggae çalındığını... Öğrencisinden yöneticisine herkesin Bob Marley kafasında eğlendiğini... (0212) 292 99 56

Nişantaşı Salomanje’de perşembelerin Taş Plak geceleri olduğunu... Ayla Dikmen, Behiye Aksoy, Gönül Yazar çaldıklarını... (0212) 327 35 77

Beyoğlunda kebabın yeni şampiyonu Selman Altunkaya

Florya Walkin29’un Cadılar Bayramı partisi yapacağını... Partiye geleceklerden geceye özel kostüm giymelerini istediklerini... (0212) 571 29 29

Haberin Devamı

Taksim’deki Flamingo Restoran’ın bir bölümünü club-bar’a dönüştürdüğünü... Ortasına da kocaman bir flamingo heykeli kondurduklarını... (0212) 235 78 54

Ekler pastanın efendisinin İstanbul’da şube açtığını... Kadıköy Akasya AVM’deki Fauchon’un içki servisi de olduğunu... (0216) 290 37 15

Maçka’da park manzarasına nazır Fiamma adında yeni bir restoran açıldığını... Çok zengin bir İtalyan şarapları kavı oluşturduklarını... (0212) 393 27 00

Karaköy’ün beklenilenin üzerinde tutan çaycısı Dem’in Bebek’te de bir şube açtığını... İnsanların akın akın rooibos çayı içmeye gittiğini... (0212) 287 97 73

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!