Hafta içi her gün Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta günün birincisi kim merak ediliyor. Haftanın finaline yaklaşırken Gelinim Mutfakta çeyrek altını dolgulu fasulye tava tarifi ile bir gelin kazandı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim, çeyrek altını kim aldı? 4 Mayıs 2023 Gelinim Mutfakta puan durumu
#Gelinim MutfaktaÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet ÇapaDünya gazetesi yazarı, Dünya Kitap ve Dünya Ehlikeyf dergilerinin Yazı İşleri Müdürü Feyzan Ersinan Top, ‘Yediğim İçtiğim Sizin Olsun’ isimli yemek kitabını çıkardı. 320 sayfalık kitapta, şef Rafet İnce’nin de desteğiyle özel tarifleri veren yazar, “Bütün mutsuzluğumu, mutluluğumu, her şeyimi yemekten çıkarırım” diyor.
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Bu hafta çok sevdiğim bir pişirme tekniğinden söz etmek istiyorum: Mücver. Şimdi çoğunuz bu söylediğime bakıp "Yahu mücver teknik değil bir Türk yemeği tarifidir" diye düşüneceksiniz ama işin aslı düşündüğünüz gibi değil. Bir kere mücver sadece Türkiye’ye özgü bir yemek değil ve dünyadaki pek çok ülkeye özgü mücverler var. Örneğin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Avrupa Yahudi mutfaklarında çok yaygın olan patates