Kuzey Ege’nin bereketli topraklarının sunduğu lezzetler, yazarımız şef Didem Şenol Tiryakioğlu’nun dokunuşuyla Nesil 1970’in menüsüne taşındı. Bu sezon D Resort Ayvalık’ın sadece konaklayanlara değil, tüm lezzet tutkunlarına açtığı restoranda keşkek üzerinde gelen arapsaçlı kuzu gibi seçenekler var…
#D Resort AyvalıkEn sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiÜlkeden ülkeye sofralar değişse de yeni yıla girerken herkes bereketi simgeleyen, kendi kültüründe şans getireceğine inandığı yemekleri yer. Dünyada bu özel günde kurulan sofraların bazıları uzun hayatı simgeliyor, bazılarında da dertler arkada kalsın diye tabaklar kırılıyor.
#Ebru ErkeKanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta, yarışmacılarına altın sevinci yaşatmaya devam ediyor. Gelinim Mutfakta’nın bugünkü bölümünde üç kişi birinci oldu ancak çeyrek altın bir kişiye gitti. Peki, Gelinim Mutfakta’da çeyrek altını kim kazandı? İşte, son bölümde yaşananlar ve puan durumu
#Gelinim Mutfakta Gün BirincisiFasulye yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Fasulye ezmesi. Lübnan mutfağının en sevilen yemeklerinden humus ile benzer malzemelerden oluşan fasulye ezmesini dip sos olarak bile kullanabilirsiniz. Peki, fasulye ezmesi nasıl yapılır?
#Fasulye EzmesiÇin Ay Takvimi’nin beşinci ayının beşinci gününde, Çin’in güney bölgesi ve Hong Kong, dünyanın en renkli, enerji yüklü ve heyecan verici festivallerinden birine ev sahipliği yapıyor. Yerel halk bu özel günü pirinç ikramları ve pirinç şarabıyla kutluyor. Sıradan günlerde son derece dingin olan nehirler ve göller, göz alıcı süslerle bezenmiş ejderha kayıklarıyla dolup taşıyor. Ancak Dragon Festivali yemek, içmek ve eğlencenin de ötesinde, katılımcılarına göz alıcı bir kültürel şov sunan, Çin ay takviminin en önemli günlerinden biri...
#ÇinGitmeden bile Batum’un ne kadar yeşil olduğunu görmüştüm. Sarp Sınır Kapısı’nın ardındaki yeşil tepeler, Batum’un rengini ele vermişti. Gittim, gördüm ki Batum gerçekten de yemyeşilmiş. Yüzünü lacivert Karadeniz’e dönmüş, sırtını dağlara dayamış olan bu küçük şehir, meğer boşu boşuna Gürcü krallıklarının gözdesi olmamış.
#BatumGitmeden bile Batum’un ne kadar yeşil olduğunu görmüştüm. Sarp Sınır Kapısı’nın ardındaki yeşil tepeler, Batum’un rengini ele vermişti. Gittim, gördüm ki Batum gerçekten de yemyeşilmiş. Yüzünü lacivert Karadeniz’e dönmüş, sırtını dağlara dayamış olan bu küçük şehir, meğer boşu boşuna Gürcü krallıklarının gözdesi olmamış.
#Mehmet YaşinSonbaharın renkleriyle yazın sıcağını birleştiren dört günlük eylül tatili için hazır mısınız? Eğer planınızı hâlâ yapmadıysanız seyahat yazarlarına kulak verin. Londra’da bu hafta festival atmosferi yaşanıyor. Prag sonbaharın renklerine büründü. Sanat şehri Floransa bağbozumu döneminde bir başka güzel. Guilin yılın en güzel dolunayını şölenle kutluyor. Yurtiçinde kalacaksanız Bozcaada, Abant, Alanya ve Kemaliye sayısız sürprizler vaat ediyor.
Ne güzeldir denizin ortasında olup sadece maviye bakmak. Hiç olmazsa bir süreliğine kente ait hiçbir şey görmeden bit tekneyle yolculuk etmek, hafif bir yaz esintisiyle sallanan teknede akşam yemeği yemek. Ancak kimimiz sevmeyiz öyle denizin ortasında olmayı ve etrafa bakınca sadece deniz görmeyi.
Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Okulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık Bakanlığı