CHP Genel Başkanı Özgür Özel yoksulluğun yok edilmek yerine yönetildiğini belirterek “CHP olarak gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz. Bu zengin ülkenin daha büyümesini, daha çok kazanmasını, daha çok üretmesini, artanı ve mevcut olanı adil paylaşmasını öneriyoruz” dedi.
#CHPLübnanlı işinsanı, Gazintep’te yaşayan 4 Suriyeli’nin ‘fabrikatör’ oyununa inanınca 5 milyon dolarını kaptırdı. Lübnan, Türkiye’ye nota verdi, MASAK 5 milyon doların izini sürdü. Yakalanan dolandırıcılar hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık, kara para aklama ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarından dava açıldı.
#GaziantepŞarkıcı Murat Boz, 2012 yılında çekilen tatil fotoğrafları hakkında ilk kez konuştu. O dönem çok sinirlendiğini söyleyen Boz, bir de itirafta bulundu: Sütyen markasından reklam teklifi aldım!
#Murat BozBizim Aile, yönetmenlik koltuğunda Ergin Orbey'in oturduğu, yapımcılığını Nahit Ataman'ın üstlendiği, senaryosunu ise Sadık Şendil'in yazdığı yerli filmlerimizdendir. Dram- komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Münir Özkul, Adile Naşit, Tarık Akan, Şener Şen, Ayşen Gruda, Itır Esen ve Halit Akçatepe gibi önemli isimler yer almaktadır. Bizim Aile filmi televizyon ekranlarında yerli film sevenlerle buluşuyor. Peki, Bizim Aile filmi ne zaman, kaç yılında, nerede çekildi? İşte Bizim Aile oyuncuları ve konusu...
#Bizim AileSanayideki ‘kadın patron’ azlığı Gaziantep’te sadece kadın girişimcilerin yer aldığı organize sanayi bölgesini yarattı. Kadın Girişimci Destek Merkezi’nde (KAGİDEM) atölye sahibi olan kadınlar, iş güvenliği malzemesinden çikolataya, halı bonesinden otel terliğine kadar pek çok sektöre hizmet veren ürünleri üretiyor.
#KAGİDEMAvcılar’da sosyal medya üzerinden görüştüğü 15 yaşındaki H.T.'ye şantaj yaparak para aldığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli ikinci kez para alma hayali ile geldiği adreste, H.T.'nin yakınları tarafından darbedildi. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
#İSTANBUL“İffet” filminin araba camı sahnesi, çekildikten 40 yıl sonra başrol oyuncusu Faruk Peker’in açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. Yalnız ortada bir kafa karışıklığı var. Peker, Müjde Ar’ın o sahneden haberi olmadığını söylüyor. Müjde Ar ise “Senaryoyu okudum. Her sahneyi biliyordum. Hiçbir filmde sete senaryoyu okumadan çıkmadım. Bu, bütün oyuncular için böyledir” diyor.
#İffet“İffet” filminin araba camı sahnesi, çekildikten 40 yıl sonra başrol oyuncusu Faruk Peker’in açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. Yalnız ortada bir kafa karışıklığı var. Peker, Müjde Ar’ın o sahneden haberi olmadığını söylüyor. Müjde Ar ise “Senaryoyu okudum. Her sahneyi biliyordum. Hiçbir filmde sete senaryoyu okumadan çıkmadım. Bu, bütün oyuncular için böyledir” diyor.
#Savaş Özbey‘Zengin Mutfağı’ sadece tarihin en önemli işçi hareketini sahneye taşıdığı için değil, enfes bir epik tiyatro örneği olduğu için de kıymetli. Şener Şen “Size başımdan geçenleri anlatıp danışacağım” dediği ilk anda kucaklıyor seyirciyi ve oyun boyunca da yanında tutuyor.
#Şener ŞenYeşilçam efsaneleri denince, sayacağımız en önemli isimlerin başında gelen Kartal Tibet 83 yaşında aramızdan ayrıldı.27 Mart 1938 Ankara doğumlu Kartal Tibet, arkasında oldukça zengin bir Türk Sineması mirası bıraktı bizlere… Sayısız filmde başrol oynayan, ve yine sayısız filmin yönetmenliğini yapan büyük usta, aynı zamanda senaristlikte yapıyordu. Zihinlerimize ‘Altar’ın oğlu Tarkan’ karakteriyle kazınan Kartal Tibet’in hayatına, kısa bir göz atalım…Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan sanatçı, uzun yıllar Ankara’da tiyatro oyunculuğu yaptı. 1960 yılında Suat Altay’ın ‘Karaoğlan’ çizgi romanının başrolünü üstlenmesiyle beyaz perdeyle tanışan Tibet, sonrasında dönemin en önemli jönleri arasındaki yerini aldı. 150’ye yakın filmle başrol oynadı. Yakışıklı, çapkın fabrikatör oğlu olarak çıktı karşımıza bazen, bazen de çaresiz bir aşık… Ama en unutulmaz rolü ne diye düşünecek olursak, bu ‘Tarkan’ karakterinden başkası olamaz…1960’lar ve 70’ler sinemasında bolca izlediğimiz Kartal Tibet, 70’lerinden sonunda artık kameranın arkasına geçmeyi tercih etti. O yıllardan 2010’un sonlarına kadar onlarca film yönetti. İlk kez 1977'de ‘Tosun Paşa’ filmiyle yönetmenliğe adım atan sanatçı, 70’e yakın filmin ve dizinin yönetmenliğini yaptı. Bu arada bu da dikkat çeken bir detaydır ki; 20’den fazla da Kemal Sunal filmi yönetti. Günümüzde hala tekrar tekrar hayranlıkla ve kahkahalarla izlediğimiz filmlerin çoğu neredeyse Kartal Tibet’in eseri olan filmlerdir. ‘Tosun Paşa’, ‘Sultan’, ‘Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor’, ‘Zübük’, ‘Gırgıriye’, ‘Davaro’ ve akıllarımızda yer etmiş birçok film daha…‘Büyük Usta’ sıfatını sonuna kadar hak eden Kartal Tibet’i her zaman saygı ve seviyle anacağız…
#Kartal TibetTürk tarihçiliği ve Türkçülük fikrinin mimarlarından olan Yusuf Akçura, ölüm yıldönümünde anılıyor. Yusuf Akçura İstanbul’u işgal kuvvetlerinden teslim alan anlaşmayı imzalamasıyla da, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli şahsiyetlerindendi. Peki, Yusuf Akçura kimdir?
#Yusuf Akçura Kimdir?Kamuoyu günlerdir Serdar Atasoy’u tartışıyor. Atasoy kim? Geçen Temmuz ayının sonuna doğru yapılan Yüksek Askeri Şûra’da kurmay albaylıktan tuğgeneralliğe terfi ettirilen, hemen ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı gibi kritik bir göreve atanan, ancak bu göreve başlatılmayan, kasım ayında TSK ile ilişiği kesilen ve kısa bir süre önce gözaltına alınınca itirafçı olup FETÖ mensubu olduğunu kabul eden şahıs.
#Yazar