Şu günlerde ekmeğimizi, sirkemizi, kefirimizi hatta dezenfektanımızı bile evde yapmıyoruz. Peki neden evde soda yapmayalım? Zaten marketlerde 'meyveli soda' olarak satılan içecekler, yüksek oranda şeker ve koruyucu içeriyor. Hadi gelin evde kolayca yapılacak soda tariflerine bakalım...
#Evde Soda YapmakBir süredir herkesin dilinde ‘pavyon’ var. Bunun sebebi yeni yayımlanmaya başlayan ‘İnci Taneleri’ dizisi, daha doğrusu dizide Dilber adlı bir konsomatrisi canlandıran Hazar Ergüçlü’nün yaptığı dans... Dans fenomen olurken Ergüçlü’nün giydiği elbise yok sattı. Herkes pavyonları merak ediyor, hatta pavyon dansı dersi alanlar var. Bu yüzden sosyal medyada linç edilenler de oldu çünkü bu mekânların acımasızlığının, o hayatın zorluklarının göz ardı edildiğini düşünen de çok.
#PavyonArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayKalamar ve midye gibi deniz ürünleri, dışarıda yemeye alışkın olduğumuz lezzetler. Oysa ki evde yapmak hiç zor değil. Bu hafta kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ara sıcak önerileriyle geldim. Tariflerimin temel malzemesi ‘cesaret’. Sonrası kolay... Hemen kolları sıvayın derim.
#KalamarHamilelik sırasında bazen uykunuzu bile bozan fazladan tıkalı bir burnunuz mu var? Hamilelik riniti veya hamileliğe bağlı burun tıkanıklığı olarak bilinen şeyi yaşıyor olabilirsiniz. Peki, bu durum nasıl geçer detayları ile derledik.
Evden çalışmayı geçici bir süreç olarak gördük; günü geçirmeye odaklandık. Yemek masasında çalıştık, misafir odasında toplantı yaptık, öğle yemeğini bilgisayar başında yedik. Ama artık pek çok sektör için ev ve ofis arasındaki hibrit düzen kalıcı... Yani bu durumun gereklerini ertelemekten vazgeçmemiz lazım. Uzmanlar tavsiyelerini sıraladı: Evde kendinize bir ofis kurun, ergonomik bir sandalye alın, elektrik ya da internet kesintisine karşı hazırlıklarınızı yapın, öğle aralarında sosyalleşmeye çalışın, yemekleri önden planlayın, trafikten kazandığınız zamanı işe değil, hobilerinize ayırın.
#Evden ÇalışmaEv içerisinde sürekli hijyenik kalması gereken yerler arasında şüphesiz banyo geliyor. Tabii bunun temel nedeni sağlıktır. Özellikle belirli bir zaman içerisinde kirlenen fayansların mutlaka periyodik olarak temizlenmesi gerekir. Peki, banyo fayansları nasıl temizlenir? Banyo fayanslarındaki lekeler en iyi nasıl silinir tüm detayları ile derledik.
#Nasıl YapılırKepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Oldukça can sıkıcı bir cilt sorunu olan saç kepekleri, her yaş ve cinsiyet grubundan pek çok insanın şikayetçi olduğu bir problem. Kepeğe iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki saç kepeği nasıl geçer? Evde saç kepeğine ne iyi gelir? Kepeğe iyi gelen yağlar neler? Sirke saç kepeğine iyi gelir mi? Soda saç kepeğini geçirir mi? İşte saç kepeği nedenleri ve saç kepeğini geçiren öneriler...
#Saç KepeğiYetişkinlerin zaman zaman gerilim tipi baş ağrısının sıkı ağrılı ağrısını yaşaması yaygındır. Günün stresi bunu tetikleyen en önemli etkenlerden biridir. Çoğu kez hayatınızı kötü bir biçimde etkiler. Fakat evde baş ağrısından kurtulabileceğiniz pek çok yöntem vardır. Bu konumuzda baş ağrısını geçirmek adına yapabileceğiniz yöntemleri derledik.
#Baş AğrısıSaç boyası alerjisi nedir? Özellikle saçlarını evde boyayanların merak ettiği konulardan biri de saç boyası alerjisi neden olur hakkındadır. Saç boyası alerjisi olanlar nedenini ve nasıl geçtiğini araştırmaktadır. Saç boyası alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Saç boyası alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri detaylı olarak sizler için derledik.
#Saç Boyası Alerjisi2020 yılının bitimine sayılı günler kaldı. Bu yıl pandemi nedeniyle yeni yıla evlerde, çekirdek aileyle, küçük bir kutlama ile gireceğiz. Evlere kapanılan bugünlerde fiziksel aktivitenin azalması ve beslenme düzeninin olumsuz yönde değişmesinin pek çok kişiye fazla kilolar aldırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, yılbaşı gecesi için beslenme önerilerinde bulundu.
#BeslenmeSon dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte her zaman mükemmel sonuçlar veren tempura yapımının sırları…
#Tempura Hamuru Nasıl YapılırRamazan ayının henüz başlarında olduğumuz şu günlerde uzun açlık süresi nedeniyle iftar, sahur ve bu iki öğün arasında geçirilen süredeki yeme içme düzeni oldukça önem taşıyor. Yavaşlayan metabolizmadan etkilenmemek, enerji dengesini ve konsantrasyon dengesini sağlamak için yapılması gerekenler gibi yapılmaması gerekenler de var. Uzman Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz, Ramazan ayında yapılmaması gereken 10 maddeye dikkat çekti.
#RAMAZANRamazan ayının henüz başlarında olduğumuz şu günlerde uzun açlık süresi nedeniyle iftar, sahur ve bu iki öğün arasında geçirilen süredeki yeme içme düzeni oldukça önem taşıyor. Yavaşlayan metabolizmadan etkilenmemek, enerji dengesini ve konsantrasyon dengesini sağlamak için yapılması gerekenler gibi yapılmaması gerekenler de var. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri’nden Uzman Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz, Ramazan ayında yapılmaması gereken 10 maddeye dikkat çekti.
#Dyt. Merve ÖzBöbrek ve üriner sistem taş hastalığı tüm dünyada toplum sağlığını tehdit etmektedir. Toplumda her on kişiden birinde ömrünün herhangi bir aşamasında taş oluşur ancak özellikle beslenme, yaşam tarzı ve çevresel etkenlerdeki bozulmalar hastalığın daha sık karşımıza çıkmasına sebep olmaktadır. Tüm yaşam boyunca taş düşürme riski erkeklerde 10 erkekte 1’ken, bu sayı 35-40 kadında 1’dir. Doç. Dr. Yavuz Özdemir böbrek taşlarının en çok 20-25 yaşları arasında görüldüğüne dikkat çekti.
#Böbrek Sağlığı