Güncelleme Tarihi:
Soda şeker, koruyucu ve yapay renklerle doludur. Aynı zamanda hem obezite hem de diyabet ile ilişkilendirilmiştir. Her ne kadar tadı çok güzel olsa da, sağlığa zararlı olduğu bir gerçek. Yani kısacası her şeyin olduğu gibi sodanın da evde yapılanı makbul. İşte ev yapımı leziz soda tarifleri…
Nasıl yapılır?
Ev yapımı soda için tarif üç bölümden oluşur: Meyve konsantresi, şurup ve maden suyu. Her üç bileşeni de buzdolabında ayrı ayrı saklayın, ardından bir seferde bir porsiyon karıştırın.
Adım 1: Meyve Konsantresi Yapın
Meyve konsantresi oluşturmak için aşağıdaki tariflerden herhangi birini kullanın. Taze veya dondurulmuş meyveler (çözülmüş) kullanabilirsiniz. Tüm malzemeleri bir sürahiye veya büyük bir kavanoza koyun, tahta bir kaşıkla ezin. Ardından 1 bardak suyla karıştırın. Karışımı buzdolabında gece boyunca dinlendirin ve sonra süzün. Meyve konsantresini buzdolabında 3 güne kadar ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.
MEYVE KONSANTRESİ ÖNERİLERİ
Kızılcık konsantresi
Ahududu konsantresi
Ananaslı konsantre
Adım 2: Şurubunuzu yapın
Küçük bir tencereye 1 bardak su ve 1 bardak şeker (veya bal) koyun. Orta ateşte tamamen eriyene kadar ara ara karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Sodanızı hazırlarken şuruptan sadece 1 çay kaşığı kullanın. Ev yapımı şurubunuzu buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Adım 3: Biraz soda karıştırın
Bir porsiyon soda yapmak için (1 su bardağı), ¼ su bardağı meyve konsantresi, 1 çay kaşığı şurup ve ¾ su bardağı maden suyunu karıştırın. Ev yapımı sodanız hazır!
MAHMURE ÖZEL