Herkesin sevdiği bir pizza çeşidi mutlaka var. Peki, kapalı pizza calzone’yi denediniz mi? İtalya’nın Puglia bölgesinden çıkan; mozzarella peyniri ve domatesle doldurulmuş yarım ay şeklindeki bu hamur, turistlerin de ilk tercihi çünkü sokaklarda yürürken atıştırmak çok kolay. Ve kolaylıkla her yere götürebileceğimiz bu leziz ve pratik pizzayı evde de yapabiliriz.
#CalzoneKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#ChurrosBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriPizza sevmeyen biriyle biz bugüne kadar tanışmadık. Herkesin pizza tercihi farklıdır, evet, ama sevdiği bir pizza da mutlaka vardır. Peki pizzayı dışarıdan söylemek yerine evde yapmak isteyenler? Onlar için de en önemlisi pizza hamurunun yapılışı. İyi bir pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli? Hamursuz pizza tabanı nasıl yapılır? Bütün bu sorularınızın cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Pizza HamuruPizza hamuru nasıl yapılır sorusu, evde pizza yapmak isteyen ve lezzetinin nasıl olacağını merak eden kişiler tarafından merak ediliyor. Pizza yapımında, pizza hamurunun yoğunluğu ve lezzeti oldukça önemli. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? İşte pizza hamuru tarifi.
#Pizza Hamuruİki haftadır rafine Fransız takıldıktan sonra bu hafta vites değiştiriyor ve kendi mutfağımıza geçiyorum. Ama ne var ki, iki haftadır anlattığım tariflerle bugün vereceğim tarifler arasında çok önemli ortak bir özellik bulunuyor. Onlar rafine Fransız yemekleriydi, bugünküler de rafine Türk yemekleri. Ya da, lig değiştirmiş ve lüks hale gelmiş en alaturka yemekler, deneysel Türk mutfağı tasarımları.