29 yıl önce, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentinde kundaklanan evlerinde yanarak hayatlarını kaybeden Hatice Genç (19), Hülya Genç (9), Saime Genç (5), Gülüstan Öztürk (12) ve Gürsün İnce (28) olayın yaşandığı evin önünde düzenlenen törenle anıldı.
#AlmanyaFilipinler'deki Hristiyanlar'ın temsilcilerinden Evanjelik Kilisesi üyesi Aldrin Penamora, Filipinler'de Bangsamoro Müslümanlarına kapsamlı özerklik sağlayan Bangsamoro Organik Yasası'na (BOL) destek vereceklerini söyledi.
#FilipinlerTBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Mülteci Hakları Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Almanya ve Danimarka’nın bazı bölgelerinde, mülteci statüsü kazanmak isteyen sığınmacıların din değiştirip Hıristiyan olduklarını öne sürdü.
#MülteciFilistinli Hristiyan din adamı Munzir İshak’ın Noel için düzenlenen ayindeki “Mesih İsa enkaz altında. Gazze’deki soykırımdan sonra özrünüzü kabul etmeyeceğiz” sözleri dünyanın gündeminde. CNN Türk’ten Serdar Korucu’ya konuşan Munzir İshak, “Dünya umarım artık Filistinlilerin acısını fark eder” dedi.
#FilistinAlmanya’nın başkenti Berlin’de Evanjelik St. Johannis Protestan Kilisesi’nden kiralanan bir odada açılan ‘İbni Rüşd-Goethe Camisi’ne tepkiler devam ediyor. Avrupa Türk İslam Birliği Genel Başkanı İhsan Öner, İslam’ın Ortodoks veya liberal diye adlandırılamayacağını, İslam’ın temel esaslarının belli olduğunu söyledi.
#İbni Rüşd-Goethe Camisi“11 Eylül’de Kuran yakacağım” diyerek haftalardır dünya gündemini meşgul eden Amerikalı papaz Terry Jones, iki gün içerisinde üç kere fikir değiştirerek, sonuçta eylemden geçici olarak vazgeçti. Ancak bu provokasyon bile, 11 Eylül saldırılarının yıldönümü arifesinde ve bayramda kan akıtmaya yetti.
Tuncay Güney kendisini paraya ihtiyacı olmayan, hali vakti gayet yerinde biri gibi tanıtsa da, onu tanıyanlar bu manzaranın tam da aksini anlatıyor. Çevresindekiler, Güney’in yeri geldiğinde duvar boyadığını, eşya taşıdığını söylüyor. New York’a geldiğinde Güney’e sahip çıkan en önemli figürlerden Mardinli Evanjelik Yakup Can da, "İlk gördüğümde çok kötü haldeydi" dediği Güney’in benzin istasyonlarında çalıştığını söylüyor.
Birkaç ay önce Almanya’da yaşayan Faslı bir kadın, kocasından sürekli dayak yediğini ve hayatının tehlikede olduğunu söyleyerek boşanmak istedi. Alman hakim makemede şöyle dedi: "Siz Fas kültüründe yetiştiniz. Böyle durumlar sizin kültürünüzde normaldir. Kuran’ın Nisa Suresi’ne göre kadının üzerinde erkek hákimiyeti vardır." İşte özellikle Batı ülkelerinde, başka uluslardan kadınların şiddet görmesini onların kültürüne, dinine bağlayan, başka kültürlere müdahale etmemek adına bunu hoşgörmeye kadar gidebilen bir bakış var.
Pazar akşamı gazetelerimi okurken, Fransız kanalı TV5’ten haberleri izliyorum. Konu, tabii ki, 24 saat önce vefat eden Papa. Dünyanın dört bir yanından röportajlar yayımlıyorlar: Vatikan, Roma, Fransa’nın, İtalya’nın, Polonya’nın farklı şehirleri, Güney Amerika, siyahi Afrika, hatta Çin kiliselerinde, meydanlarında diz çökmüş, gözyaşları içinde dua edenler, her ırktan, her yaştan insan... ama en çok da gençler! (YİNE CİDDİ YAZDIM, ALLAH AFFETSİN!)