MasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteÇiğ köfte sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizin dört bir yanında açılan çiğ köfteciler sayesinde, bu lezzeti sevenlerin sayısında büyük bir artış oldu. Elbette çiğ köfte denince akla gelen birçok ünlü marka var ama evde yapacağınız çiğ köftenin tadı da bir başka olur hani. Sizin için etli çiğ köfte tarifi ve etsiz çiğ köfte tarifini bir araya getirdik. Üstüne bir de çok işinize yarayacak püf noktaları derledik. İşte evde çiğ köfte yapmak için bilmeniz gerekenler…
#Etli Çiğ Köfte TarifiGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüMasterChef çiğ köfte tarifi ile sofralarımıza geliyor. Ekran başındaki izleyiciler MasterChef'te yapılan tarifleri araştırmaya ve evde denemeye devam ediyor. Son olarak çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, etli, etsiz çiğ köfte tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef ÇiğköfteProtein açısından zengin olan yiyeceklerin başında balıklar ilk sıralarda yer almaktadır. Hem sağlıklı olması hem de dört mevsim yenmesinin mümkün olmasından dolayı balıklar mutfaklarda her daim yer alan önemli bir besin olarak ifade edilmektedir. İnsan vücudu için önemli besinlere sahip olan balıkların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Morina balığı da bu çeşitlerden biri olmaktadır. Peki, morina balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Morina balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Soğan mutfağımızda olmazsa olmaz malzemelerden. Özellikle tencere yemekleri söz konusu olduğunda soğansız yemek pişirmek söz konusu bile değil. Ancak tariflerde genellikle soğanın hangi türünü kullanmamız gerektiğinden bahsedilmiyor. Halbuki tezgahlarda çeşit çeşit soğan var ve bu soğanların hem lezzetleri hem de sertlikleri birbirinden oldukça farklı. Sizin için hangi soğanın hangi tarife uygun olduğunu araştırdık. İddia ediyoruz, bu ipuçlarıyla yemekleriniz daha lezzetli olacak…
#SoğanBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinSokak lezzetleri, Anadolu’nun zengin kültür mozaiğinin ve renkli göç tarihinin önemli birer örnekleridir. Yıllardır kalitesini düşürmeden müdavimlerine sokak lezzetleri sunan bu adreslere yolunuz düştükçe nefis yemeklerini tatmak pek keyif verici olabilir. İşte İstanbul ve Çeşme’den İncili Gastronomi Rehberi tavsiyesi sokak lezzetleri…
#Sokak Lezzetleri1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
İncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.