Et Ürünleri haberleri sayfasında Et Ürünleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8295 Et Ürünleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Et türleri arasında en çok sevilenlerin başında antrikot gelmektedir. İnsanlar antrikot alarak nefis bir yemek yapmaktadırlar. İyi bir şekilde pişmiş olan antrikot oldukça lezzetli olacaktır. Antrikot seven kişiler doğru teknikleri kullanarak nefis bir yemek yiyebilirler. Antrikot nasıl pişirilir? Yumuşak dana antrikot tavada nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AntrikotTürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz, "Büyük mağazalarımızda kasap reyonlarımız olacak. İşlenmiş ve paketlenmiş ürünler halinde tüketicimize ulaştıracağız. İnşallah mağazalarımızda kendi ürünlerimizi koymayı hedefliyoruz." dedi.
#Türkiye Tarım Kredi KooperatifleriTürk kültürüne baktığımız zaman et yemeklerinin daha çok tercih edildiği görülmektedir. Özellikle eti sade haliyle pişirmek çok tercih edilmektedir. Marine edilmiş olan etin olduğu gibi pişirilmesi çok lezzetli olmaktadır. Biftek nasıl marine edilir? Biftek sütle nasıl marine edilir, nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BiftekGıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, yüzde 100 dana eti adı altında satılan kıyma ve sucuk gibi ürünlere merdiven altı üreticiler tarafından sakatat ve kanatlı hayvan eti karıştırıldığını, kırmızı ette ise tartıda ağır basması için şırıngayla su enjekte edildiğini belirterek, yapılan hilelere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
#KıymaEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ticaretin önündeki engelleri kaldırmak adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Rusya'ya gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından ikinci aşama toplantıların önümüzdeki hafta itibarıyla Türkiye'de devam edeceğini söyledi.
#Ekonomi BakanıET ve Süt Kurumu’nda et bulunamadığı gündeme gelirken, sektör temsilcileri piyasada hayvan sayısında sıkıntı yaşanmadığını, ancak besici ve toptancının et satışını yavaşlattığını iddia etti. Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, “Kurban bayramı gelmeden et ve hayvan ithalatının önü açılmak isteniyor” dedi.
#BesiciYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "(Üreticinin sattığı üründe fiyatların düşük kalması) Domatesin yanı sıra karpuzda ve kısmen biberde yaşandı. Ama ben size 206 üründen bahsettim. Dolayısıyla burada konu maalesef bunun kullanılma çabalarıdır. Başka bir şey değil. Büyük oranda çözdük. Yine biz çözdük elbette" dedi.
#İbrahim YumaklıBayramda tatile gidemeyen pikniğe gitti, kasapların durgun olan mangallık et satışlarını 9 günlük bayram tatili kurtardı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Piknik sezonunun açılmasına rağmen mangallık et satışları geçen yıla kıyasla yüzde 35 azaldı. Ancak bayramda İstanbul’da kalanların yoğun talebiyle tavuk kanadı stokları hızla tükendi” dedi. Beyaz et sıcak havada hızlı bozulduğu için kasapların temkinli sipariş verdiğini söyleyen Tüfekci, “Talepteki artış sürerse kasaplar ilerleyen günlerde yine ‘kanat’sız kalabilir” diye konuştu.
#BayramAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeİSTANBUL Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB) 2023’ün en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Beyaz et kategorisinin ihracat lideri Banvit oldu. Diğer kategorilerde ise Balıklar ve Su Ürünleri’nde Kemal Balıkçılık, Yumurtada PakTavuk, Süt ve Süt Ürünleri’nde Ak Gıda, Kırmızı Et Ürünleri’nde Rapak ve Arı Ürünleri’nde Yılmaz Gıda zirvede yer aldı.
#Gıdada İhracatYaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYaz mevsimine doğru yol aldığınız bu günlerde ruhen ve bedenen yenilenme ihtiyacımız daha fazla hissedilmeye başladı. Yaz aylarında aldığımız D vitamini, yaşadığımız o güzel ve uzun günler, bize yaşam enerjisi verir. Eğer siz de gerçek bir yaz tutkunuysanız, şimdi gelin tüm bir yazı daha verimli ve enerjik geçirmek için yapabileceklerimize bir göz atalım.
#Yaza HazırlıkBilim insanları sebebinin ne olduğunu bilmiyor. Kalıcı bir tedavisi de bulunmuyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişiye hayatı zehir eden huzursuz bağırsak sendromuyla ilgili son araştırma çok çarpıcı veriler içeriyor.
#Huzursuz Bağırsak SendromuTARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle yapılan 104 bine yakın gıda denetimi sonucunda, bin 22 üründe uygusuzluk tespit edildiğini ve 45 milyon liralık idari para cezası uygulandığını belirtti.
#TARIM Ve Orman BakanlığıAntik Mısır medeniyeti binlerce yıldır insanlığın merakını cezbediyor. Özellikle bundan 4.500 yıl önce inşa edilmiş olan piramitlerin ihtişamı akıllara durgunluk verici. O kadar ki bugünün bilim insanları ve mühendisleri bile piramitlerin nasıl inşa edildiğini tam anlamıyla açıklayabilmiş değil. Ancak 2013 yılında yapılan kazılarda keşfedilen bir günlük, bu sorunun yanıtına dair çok ilginç detaylar içeriyor.
#MısırTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen bin 22 ürün için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.
#İbrahim YumaklıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan ayında 7 bin 500’den fazla görevliyle 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen bin 22 ürün için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.
#Ramazan BayramıMerkez Bankası PPK özetinde Şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
#Merkez BankasıÇerkeş Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Çerkeş yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Çankırı Çerkeş Belediyesi hangi partide? Çerkeş Belediye Başkanı kimdir?
#ÇankırıKüresel ısınma veya soğuma, şiddetli yağışlar, ani seller, buzulların erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, ekosistemlerin etkilenmesi, çevre kirliliği ve salgın hastalıklar gibi küresel iklim değişikliğinin yıkıcı etkileri, artık insan sağlığı için de büyük bir tehdit haline geldi. Kötü haber şu ki iklim krizinin sağlığımız üzerinde yarattığı olumsuzluklara karşı her geçen gün daha fazla savunmasız kalıyoruz.
#SağlıkEt türleri arasında en çok sevilenlerin başında antrikot gelmektedir. İnsanlar antrikot alarak nefis bir yemek yapmaktadırlar. İyi bir şekilde pişmiş olan antrikot oldukça lezzetli olacaktır. Antrikot seven kişiler doğru teknikleri kullanarak nefis bir yemek yiyebilirler. Antrikot nasıl pişirilir? Yumuşak dana antrikot tavada nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AntrikotRamazan ayı bugün başlıyor. Vatandaş sahur ve iftar sofraları için Eminönü’nün yolunu tuttu. İftar sofralarının yıldızı hurmanın kilogram fiyatı 260 TL’den başlıyor, 770 TL’ye kadar çıkıyor. Pastırmanın kilosu ise 1500 ila 2 bin lira bandında seyrediyor. Eminönü tezgâhlarında 4 kişilik bir ailenin bir haftalık sahur ve iftariyelik alışverişi 2 bin TL’den başlıyor.
#Sahur AlışverişiSağlığa uygun koşullarda üretilmiş iyi bir pastırma nasıl seçilir? Hileli ürün tadından, görüntüsünden anlaşılır mı?Bu ürünlerin etiketini okurken hangi detayları kontrol etmeliyiz? Pazarlarda ya da şarküterilerde satılan ambalajsız ürünler riskli mi? Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile 9 soruda hileli pastırmayı anlamanın yollarını konuştuk.
#PastırmaHer gün soframıza gelen gıdalar üzerinde öyle büyük oyunlar dönüyor ki maliyeti düşürmek için yapılan hileler pes dedirtiyor. Süt ürünleri, zeytinyağı, salça, sirke, tereyağı derken Ramazan ayının yaklaşmasıyla pastırma da bunlardan nasibini aldı. Peki pastırmada en çok hangi hilelere başvuruluyor? Hileli ürün tadından, görüntüsünden anlaşılır mı? Pazarlarda ya da şarküterilerde satılan ambalajsız ürünler riskli mi? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık anlatıyor.
#Sağlık