İşlenmiş et ürünlerinde pankreas kanseri riski!

Güncelleme Tarihi:

İşlenmiş et ürünlerinde pankreas kanseri riski
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 15:23

Sevilen şarküteri ürünlerinin sizi pankreas riskiyle karşı karşıya getirdiğini biliyor muydunuz?

Haberin Devamı

İşlenmiş et ürünleri ile bağırsak kanseri arasındaki bağlantı daha önce saptanmıştı. İsveç'te yapılan bir araştırma ise her gün işlenmiş et yiyenlerin pankreas kanseri olma riskinin, hiç yemeyenlere göre yüzde 19 oranında arttığını gösterdi.

Günlük tüketim bunun iki katına çıktığında ise risk yüzde 38'e tırmanıyor. İsveçli araştırmacılar, kırmızı et yiyenlerde pankreas riskine yakalanma riskinin nispeten daha düşük olduğunu vurguluyor.

BAKMADAN GEÇME!