Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, turizm politikalarının iktidarlar değiştikçe değişmemesi gerektiğini belirterek, stratejilerin özerk bir üst kurul tarafından belirlenip uygulanmasını istiyor. Barut 'Türkiye gibi turizm ekonomisi büyük bir ülke tanıtım stratejisini bir senelik yapıyor. Böyle bir rezalet olmaz. Her sene her sene aynı dedikodular. Bu konuda da sürdürülemez noktaya gelinmiştir' diyor.
Bozuk et skandalı nedeniyle Münih veteriner dairesi başkanı görevinden alındı. Bir uzman doktor ise istifa etmek zorunda kaldı. Bavyera Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Werner Schnappauf üzerindeki istifa et baskısı da artıyor. Diğer yandan Hof kentinde bozuk et sattığı saptanan yeni bir işyeri ortaya çıkarıldı.
Kış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveDeğerli okurlarım ve lezzetsever dostlarım; bugün sizleri, biz torunlarına geniş bir lezzet seçkisi bırakan Osmanlı saray mutfağına ait en özel tatlarından biri ile buluşturmak istiyorum: kayısılı yahni… Dünya tarihinin en önemli ve en güçlü imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu, 700 yıl gibi uzun bir döneme yayılan egemenliğin hükümdarlığını sürdürdü. Sınırlarını ve topraklarını genişlettikçe birçok kültürü ve mutfağı himayesine katan Osmanlı, zamanla bu çeşitliliği kendi saray mutfağına da uyarladı. Bu özel mutfağın farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenlerinden biri de payitahtta farklı kültürlerin bir arada yaşamasıydı. Et yemeklerinin büyük önem taşıdığı saray mutfağında, en fazla tercih edilen etlerin başında ise koyun eti, keçi eti ve oğlak eti gelirken, etin en büyük eşlikçisi de tereyağı ve kuyruk yağı oluyordu. Meyve ve bol baharat kullanımı da saray mutfağında öne çıkan özellikler arasında sayılıyordu. Öyle ki kayısı, erik, üzüm hatta kavun, saray mutfağında et yemeklerinin vazgeçilmezi olmuştu.
#Kayısılı YahniBorsada katılım endeksine uygun hisseler, Borsa İstanbul (BİST) tarafından belirlendi. Katılım endeksinde yer alıp almayacağı BİST tarafından belirlenen hisseler, belirli aralıklarla güncelleniyor. Peki, Ağustos 2024 itibariyle XKTUM BİST Katılım Endeksine uygun hisseler hangileri olacak? İşte, katılım endeksine uygun 263 hisse hakkında detaylı bilgiler
#BorsaBorsada katılım endeksine uygun hisseler, Borsa İstanbul (BİST) tarafından belirlendi. Katılım endeksinde yer alıp almayacağı BİST tarafından belirlenen hisseler, belirli aralıklarla güncelleniyor. Peki, Mayıs 2024 itibariyle XKTUM BİST Katılım Endeksine uygun hisseler hangileri olacak? İşte, katılım endeksine uygun 236 hisse hakkında detaylı bilgiler
#BorsaSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanBorsada katılım endeksine uygun hisseler, Borsa İstanbul (BİST) tarafından belirlendi. Katılım endeksinde yer alıp almayacağı BİST tarafından belirlenen hisseler, belirli aralıklarla güncelleniyor. Peki, Temmuz 2024 itibariyle XKTUM BİST Katılım Endeksine uygun hisseler hangileri olacak? İşte, katılım endeksine uygun 261 hisse hakkında detaylı bilgiler
#BorsaTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriKısa bir hasat dönemi olduğu için kuşkonmazın konservesi ve dondurulmuşunu tercih etmek de bir seçenek. Hazır tazesini bulabiliyorken antioksidan değeri yüksek bu sebzeyi sağlıklı öğünlere dönüştürmek için beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit’ten tüyolar, Gastronometro şeflerinden de bir çorba tarifi aldık.
#Metro