Bugünlerde nereye baksak yüzüne ‘küçük bir dokunuş’ yaptırmış birileriyle göz göze geliyoruz. Kimileri botoks ve dolguyla yetiniyor ama pek çok kişi de estetik ameliyat yolunu seçiyor. Dudaklar iyice şişiyor, yüzler geriliyor, beller incelip kalçalar büyüyor. Fakat doğru uygulanmazsa bu işin büyük riskleri var. Genç ve güzel olma arzusuna belki de bir yerde çizgi çekmek gerekiyor. İşte o sınırların nerede başladığını plastik cerrahlarla konuştuk.
#EstetikFaik Öztürk ile ilişkisi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Safiye Soyman, “Aldatılmayı affetmem, 30 seneyi bir anda bitiririm. Duyduklarım olmadı desem yalan olur. Ama çok emin olmam lazım. Bu zamana kadar hissetmedim. Bana ihanet ederse Türkiye’yi terk etsin” diye konuştu.
#Safiye SoymanUzun süredir ekranda, izleyiciyi büyülüyor. Son üç senedir kariyerinin altın çağını yaşıyor; “20’li yaşlarda olsam oraya kendimi kaptırmamam, savrulmamam mümkün değildi” diyor. Şimdi Evrim Alasya hem ekranda hem de ‘Aşk Biter mi?’ oyunuyla sahnede. Onunla hayatının makas değiştirdiği anları, en büyük yüzleşmesini, ona çıkış yolu sağlayan mottoyu ve aşkı konuşuyoruz, diyor ki: “Bu hayatta Evrim’in egosunu aşktan başka hiçbir şey kıramadı.”
#Evrim AlasyaArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunBilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim alan öğrenciler üzerinde yapılan bir çalışmada 9-11 yaş arası öğrencilerin en çok merak ettiği konular araştırıldı. Araştırmanın sonucuna göre öğrenciler bilimsel bilgiye dayanan konuları daha çok merak ediyor. Ancak estetikle ilgili konular pek de ilgilerini çekmiyor.
#Üstün Zekâlı ÇocuklarYıllar önce Türkiye güzeli olarak hayatımıza girdi Aydan Şener. Fiziği kadar kalbi de güzel, tam bir hayvansever. 2 köpeği, 20’ye yakın kedisi var. Oyuncu ama sosyal anksiyetesi olduğunu söylüyor, kalabalığı pek sevmiyor. Epeydir gözlerden uzaktı. Şimdilerde ‘Kadına Dair’ isimli kitabıyla karşımızda. Şener’le bir araya geldik kitabını, hayatı konuştuk.
#Aydan ŞenerYaşlanmaya bağlı olarak yüz anatomisindeki değişikliklerin en fazla yansıdığı alanın göz kapakları olduğunu belirten Özel Alfa Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdullah Karaca, derinin elastik liflerinin kaybı ve yağ dokularının fıtıklaşmasına bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında oluşan deformitelerin göz kapağı estetiği ile düzeltilebildiğini ve genç bir görünüm elde edilebildiğini söyledi.
#1Cilt bakımından saç stillerine kadar güzellik dünyasının sonsuz bir keşif yolculuğu olduğu su götürmez bir gerçektir. Ancak bazen bu yolculukta güzellik ritüelinin vazgeçilmez bir parçası olan tırnaklara yeterince dikkat etmeyi unutabiliriz. İşte tam da bu noktada protez tırnaklardan yararlanılabilir. Bu yazıda, protez tırnaklara ve ışıltılı ellerin sırlarına doğru bir yolculuğa çıkacağız.
#Estetik Koçu Emsal DOĞANDermaplaning yönteminde, cildin üst yüzeyindeki ölü deri hücreleri ve ince tüyler (vellus tüyler veya tüy gibi görünen yüz tüyleri) özel bir bıçak veya tıraş benzeri bir alet kullanılarak nazikçe kazınır veya soyulur. Dermaplaning işlemi, genellikle yüz bölgesinde kullanılır, ancak vücudun diğer bölgelerinde de uygulanabilir.
#DermaplaningSağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın getirdiği en önemli sorunlardan biri de bölgesel yağlanmalardır. Özellikle bel çevresinde oluşan yağlanmalar, vücuttaki inflamasyonu arttırdığı için kanser başta olmak üzere kalp ve diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini arttırır.
#Sağlık