İzlediğiniz film, reklam ya da dizinin bir sahnesinde erimeyen dondurma ya da uzay gemisi görürseniz bunun mimarı Gonca Dicle Akça Gonca olabilir. Zira o, Türkiye’deki sayılı prop sanatçılarından biri. Tiyatro, sinema, TV ve diğer canlandırma projelerinde kullanılan nesneleri tasarlayan ve yapan Gonca, prop yapımında daha ilginç ve yenilikçi çalışmalar ortaya koymayı hedefliyor.
#1Dondurmayla ilgili tüm merak ettiklerimizi işin uzmanından, Dondurmino Gelato ve Çeşme Dondurmacıları Platformu’nun kurucusu, Financial Times tarafından dünyanın en iyi 25 dondurmacısından biri seçilerek ülkemizi gururlandıran ‘Gelato Master Chef’ ünvanlı Mehmet Ali Akbulut’tan dinledik.
#193 Harbi’ni bitiren Ayastefanos Antlaşması bu semtte imzalandı. Yeşilçam’ın ölümsüz filmleri bu sokaklarda çekildi. Meşhur Roma dondurmasıyla da, müdavim meyhanesiyle de burada tanıştık. Velhasıl geçmişi sağlam, ortamı huzurlu Yeşilköy, her köşesiyle davetkâr...
#Ayastefanos- GAÜN'de Antep fıstığı reçinesi kullanarak üretilen lokum, tadı ve aromasıyla farklı lezzet sunarken, dişe yapışmayan özelliğiyle de dikkati çekiyor - "Lopika" adı verilen lokumun Ar-Ge çalışmalarını yürüten araştırma görevlisi Barazi: - "Reçinenin ihtiva ettiği maddelerin üst solunum yolu enfeksiyonlarına, astıma, midedeki gastrit ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği tespit edildi"
Çölyak hastalığı her yaşta teşhis edilebilmekle birlikte teşhisi zor olan hastalıklardan biridir. Çünkü belirtiler çoğunlukla ilişkili bir başka hastalığı da düşündürmektedir. 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü, ülkemizde ve dünyada değişik etkinlikler ve farkındalık çalışmaları ile hatırlatılmaktadır. Peki, çölyak hastalığı tam olarak nedir?
#Çölyak HastalığıHaftada üç defadan az tuvalete çıkıyor veya dışkılama zorluğu yaşıyorsanız sizde de kabızlık şikayeti var demektir. “Huzurlu Bağırsak” kitabının yazarı Kolorektal Cerrahi ve Proktoloji alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, kabızlık şikayetiyle ilgili bilmeniz gerekenleri anlatıyor.
#Huzursuz BağırsakIce Angel adlı marka, dondurmayı en doğal halinde sunmayı hedefliyor. Alışveriş merkezlerinin yeni gözdesinin sloganı, "dalından dondurma". Stantlarından birine gidiyor, taze meyveleri seçiyor ve gözünüzün önünde dondurmaya dönüşmesini izliyorsunuz. Bu ilginç icadın arkasında da bir Türk girişimci var: Kerem Canatar.
115 ülkede faaliyet gösteren Algida İstanbul'da, Algida Türkiye'nin 2002 yılı çalışmalarını değerlendirildiği ve dünya dondurma stratejisinin tartışıldığı bir zirve düzenledi. Zirveyi türkiye'ye taşıyan Algida Türkiye, kapsadığı 15 ülkeyle, Unilever'in dünyadaki dondurma operasyonunun yüzde 13'ünü yönetiyor.