Öğretmenlerin yetkinliklerini artırmak için düzenlenen ve Zorlu Holding ile Modern Eğitim Fen Üniversitesi (MEF)’ in birlikte yürüttüğü YetGen Öğretmen Eğitimi Programı 5 Mayıs'ta başladı. Projeyle öğretmenlerin, öğrencilerine rehberlik ederken yeni dünyanın ihtiyaçlarına paralel gelişimlerinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.
#MEFAlanında uzman isimleri bir araya getiren, gençlerin kariyerlerine yönelik konuşmaları içeren MZV-MEF YetGen Zirvesi, 18 Aralık’ta Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1500’e yakın genç ile gerçekleştirildi. Ayrıca, Zirve’de MZV-MEF YetGen’in 2022 yılı ilk dönem başvurularının açıldığı da duyuruldu.
#Yetgen ZirvesiMilli Eğitim Bakanlığı’nın ‘en yüksek danışma kurulu’ olarak nitelendirilen Milli Eğitim Şurası, 7 yıl aradan sonra ilk kez toplanacak. 1-3 Aralık’ta yapılacak 20’nci Milli Eğitim Şurası’nda üç önemli konu masaya yatırılacak: Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği, Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi ve Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi...
#Milli Eğitim ŞurasıMEF Üniversitesi, bugünün ve geleceğin en önemli iki konusu olan yapay zeka ve girişimcilik alanlarında her bölümün öğrencisi tarafından alınabilecek iki ayrı yandal açtı. “Veri Bilimi&Yapay Zeka” ve “Girişimcilik” yandallarının müfredatı yurt içinde ve yurt dışında disiplinlerarası çalışan 15 akademisyen ve uzmandan oluşan bir kurul ile belirlendi. 2021-2022 akademik yılı içinde başlayacak yandallar, online olarak alınabilme imkanı da mevcut.
#MEF Üniversitesi2015’ten bu yana Türkiye’de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan 21’inci Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı YetGen, daha fazla kişiye ulaşıp yetkin bireyler yetiştirmek amacıyla YetGen Eğitim Kooperatifi çatısı altında yoluna devam edecek.
#Eğitim KooperatifiTürk akademisyen, tıp doktoru ve bilim insanı, Harvard Üniversitesi Profesörü ve Üniversite’nin Sabri Ülker Metabolik Araştırma Merkezi’nin direktörü Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut’un yayınladığı Yetgen programına katıldı. Bilim insanı olma yolunda yaşadığı başarısızlıklarının motivasyonunu kaybettirmediğini ifade eden Hotamışlıgil, “Başaramadığım şeyleri başarısızlık olarak görmedim. Hayatı olurunda yaşamak motivasyonu artırıyor, yeni fırsatlar çıkarıyor. Asistanken yazdığım değişik bir vaka analizi yapılan tek bir makale vardı. O da benim için Harvard’ın kapısını açtı” dedi.
#Harvard ÜniversitesiSALGIN teraziye benziyor. Kontrollü de olsa gevşeme başlayınca ekonomi canlanıyor, bir kefe ağır basıyor ama diğer kefe, yani vaka sayısı hemen artıyor. Bu bizde de böyle, Avrupa’da da öyle. Angela Merkel, “Mart sonuna kadar gevşetmeyelim. Dişimizi biraz daha sıkalım” dedi ama dinletemedi. Almanya’daki gazeteci dostumla konuşuyorum. Gevşeme ekonomiyi canlandırmış ama vaka sayıları artıyormuş. Mesela Avusturya da gevşetti ama orada da durum aynı. Avusturya Sağlık Bakanı mütemadiyen “Bir ayağım frende” diyor.
#YAZARNe işte, ne okulda ne de stajdalar... Kimine göre boş gezen, kimine göre de ev gençleri... Okumuyor, çalışmıyor, iş de aramıyorlar... Dünya ‘NEET’ diye tanımlanan bu ‘evde oturan gençler’e çözüm arıyor. Türkiye NEET oranında Avrupa’da birinci sırada. AB’de bu gençlerin oranı 13.5, Türkiye’de ise 30.7’yle iki katı...
#YAZARTürkiye’de ilk defa lise ve üniversite öğrencilerine yönelik 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı olarak kurulan ve 6 yıldır binlerce gence sayısız yetkinlik kazandıran MZV-MEF YetGen 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı 13 Şubat 2021’de 6’ncı kez eğitimlerine başlıyor.
#MZVÖğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenecek geleneksel ÖRAV Eğitim Şenliği’nin altıncısı bu yıl herkese açık olarak çevirimiçi gerçekleştirilecek. Türkiye'nin uzaktan eğitim alanındaki ilk ve öncü şirketleri Enocta ve Advancity sponsorluğunda, 21 Kasım saat 13:00-17:30 arasında düzenlenecek. Altıncı ÖRAV Eğitim Şenliği’nin bu yılki teması ise ‘Pandemi Sonrası Dönüşüm’.
#ÖRAVSon yazılarımda, ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişimi ve girişimcilerde öne çıkması gereken özelliklere yer vermiştim. Bu doğrultuda, kendi işini kurup belirli seviyelere getirmiş olan başarılı girişimcilerinin de görüşlerine yer vermenin farklı bir bakış açısı kazandırmak adına yararlı olacağını düşünüyorum.
#Ergi ŞenerTürkiye’de 20-24 yaş aralığındaki nüfus, önümüzdeki 50 yılda 6.5 milyondan 5.2 milyona düşecek ve üniversite çağındaki nüfus yüzde 20 azalacak. Geçtiğimiz 50 yılı kapasite arttırma çabalarıyla geçiren üniversite sistemimizin bundan böyle küçülmeyi öğrenmesi gerekiyor. Dünyadaki değişimler dikkatlice değerlendirilip, üniversitelerdeki programlar gençlerimizi ve ülkeyi geleceğe hazırlayacak şekilde yeniden yapılandırılmalı.
#ÜniversiteÜniversiteli olmak için ikinci şans tanıyan ek yerleştirme için başvurular başladı ve 11 Eylül’e kadar sürecek. İlk yerleştirmenin ardından örgün eğitimde kalan 71 bin boş kontenjan, kazandığı halde kaydını yaptırmayan 60 bin adayın eklenmesiyle 131 bine çıktı. En fazla boş koltuk ise 5 bin 278 ile inşaat mühendisliğinde. Adayların ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi gibi üniversitelerde de şansı sürüyor.
#GazetehaberleriÜniversite yerleştirme sonuçlarının ardından örgün öğretimdeki 71 bin 233 ve açıköğretimdeki 25 bin 749 boş kontenjan için ÖSYM’nin belirleyeceği bir tarihte ek yerleştirme yapılacak. Adayların hâlâ gözde bölümler için şansı sürüyor. Gözde bölümler arasında yer alan mühendislikte toplamda 16 bin 690 kontenjan boş kaldı.. Lisanstaki boş kontenjanların yüzde 44’ünü mühendislik bölümleri oluşturdu.
#Gazetehaberleriİstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV), İstanbul Erkek Lisesi (İEL) mezunları tarafından 1982’de kuruldu. Vakfın amacı ,İEL’i desteklemek ve okullar açarak sarısiyah kültürün temelini oluşturan değerleri ve çok kültürlülüğe dayalı amacını yeni kuşaklara taşımak olarak belirlendi. Cağaloğlu’nda anasınıfı, ilkokul, ortaokul, Çekmeköy’de ise anaokulundan liseye kadar tüm kademelerde eğitim veriliyor.
#Erhan ErkutSeçim telaşında pek konuşulamadı ama Necmeddin öğretmen okulda şiddetin kurbanı oldu. Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu, 11’inci sınıf öğrencisi F.C.’nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. F.C. ocak ayında okul disiplin kurulu kararıyla 3 gün uzaklaştırma cezası almıştı. Bu olay maalesef okulda şiddetin ilki değil, umarız sonuncusu olur.
#Necmeddin KuyucuSeçim telaşında pek konuşulamadı ama Necmeddin öğretmen okulda şiddetin kurbanı oldu. Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu, 11’inci sınıf öğrencisi F.C.’nin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. F.C. ocak ayında okul disiplin kurulu kararıyla 3 gün uzaklaştırma cezası almıştı. Bu olay maalesef okulda şiddetin ilki değil, umarız sonuncusu olur.
#YazarSon dönemde bankacıların ekonomiye daha olumlu bakmaya başladıklarını görüyorum. Buna karşılık reel sektör ve ekonomideki diğer aktörler ekonomik gidişat hakkında kaygılarını koruyorlar, hatta işlerin daha da zorlaşacağı beklentisindeler. Birbirinden farklı beklentilerden hangisinin diğerine yaklaşacağını ise belli ki seçimlerden sonraki gelişmeler belirleyecek.
#YazarGençlerin her yıl büyük bir heyecanla beklediği MZV Gençlik Zirvesi’nin üçüncüsü, ilham veren konuşmacılar ve nefes kesen performanslar ile, Van’dan Tekirdağ’a, Balıkesir’den Manisa’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen 2.500’ü aşkın lise ve üniversite öğrencisini Zorlu PSM’de bir araya getirdi.
#Üniversite“BEN mimar Erhan İşözen. Bilgi ve liyakatle belediye başkan adaylarını değerlendireceğinizi düşündüğüm için bir aydın genel başkan yardımcısı olarak size (Oğuz Kaan Salıcı) yazmayı uygun buldum. Ankara’ya gidip kendimi tanıtıp anlatmam çok zor. Ayrıca insan kendini anlatamaz.
#Yazarlar