İnsanları etkileyen çok sayıda hastalık çeşidi vardır. Bu hastalıklardan bazıları kişinin tüm yapısını bozmakla birlikte davranış bozukluklarına yol açmaktadır. Sizler için psikoz nedir ve belirtileri nelerdir? Psikoz çeşitleri ve nedenleri nelerdir? Tüm detayları derledik.
#Psikoz Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?Epilepsi hemen her yaşta görülebilen ve uzun süreli tedavi ve izleme gerektiren bir hastalıktır. Pek çok hastalık gibi epilepsi hastalığında da erken tanı önemlidir. Erken tanı, doğru tedavi ve düzenli takipler sayesinde epilepsi kontrol altında tutulabilir. İşte, epilepsi hastalığıyla ilgili detaylı bilgi.
#Epilepsi NedirHalk arasında sara hastalığı olarak da bilinen epilepsi, sığlıkla rastlanılan sağlık sorunlarından biri. Beyindeki sinir hücrelerinin normal işleyişini kesintiye uğratan hemen her şey epilepsiye neden olabilir. İşte, epilepsi hastalığı hakkında merak edilenler.
#EpilepsiKan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
#Neu (Nötrofil) NedirTıpta "tinnitus" adı verilen kulak çınlaması deprem sonrası şikayetleri arasında yer alıyor. Uzmanlar kulak çınlaması şikayetlerinin hafife alınmaması gerektiğini vurgularken, teşhisin kulak çınlaması tehlikesinin büyümesini engellemede önemli bir adım olduğunu belirtiyorlar. Çünkü, halk arasında farklı şeylerin habercisi olarak tanımlansa da kulak çınlaması çeşitlerine göre zararlı olabiliyor. Peki, kulak çınlaması (Tinnitus) nedir, neden olur, nasıl geçer? Deprem sonrası kulak çınlaması normal mı, ne kadar sürer? Odyolog Ülkü Hilal Gedikli, duygu durum bozukluğu, anksiyetesi olan hastalarda var olan durumun artmasıyla birlikte kulak çınlaması şikayetlerinin meydana gelebileceğinin altını çizerek, kulak çınlaması nedenleri, çeşitleri, teşhisi, yaş aralığı ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.
#Kulak Çınlaması“DR. Kamran Samadlı baş dönmesi ve dengesizlik şikâyetlerinin sık görülen nörolojik şikâyetlerden biri olduğunu belirterek, “ Bu şikâyetlerin büyük bir kısmı iyi huyludur. Ancak altta yatan ciddi bir nörolojik bozukluğun varlığını gösteren bir uyarı olma ihtimali de vardır” dedi. Baş dönmesi bulgusunun hastalar tarafından etraftaki eşyaların dönmesi, fırıldak gibi dönme, sallanma, ‘ayağımın altından zemin kayıyor’, sersemlik veya sarsılmak şeklinde ifade edilebildiğini belirten Özel Egeumut Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Kamran Samadlı, göz kararması, baygınlık hissi şeklinde de tanımlanabildiğini söyledi. Vücudun dengeli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesinde birçok mekanizmanın sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Samadlı, “Gözlerden, kulaktaki labirentlerden, kaslardan ve eklemlerden gelen uyarılar bizi vücudumuzun pozisyonu hakkında sürekli bilgilendirir. Bu uyaranlara cevap olarak dengeyi korumak için gerekli uyum hareketleri yapılır. Bunların çoğu refleks seviyesinde çalıştığı için normalde biz bu ayarlamaların farkında olmayız” dedi.
#İzmirAnason yağı, anason adı verilen bir bitkinin tohumundan yapılan bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Anason yağı uçucu olarak tabir edilen yağlar grubu arasında yerini almaktadır. Sizin için Anason yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Anason yağı faydaları ve kullanımı hakkındaki önemli konuları tüm detayları ile birlikte derledik.
#Anason Yağı Nedir“Başım patlıyor, gözlerim oyuluyor… Başıma adeta çekiçle vuruyorlar… O kadar ağrıyor ki başımı duvarlara vurasım geliyor… Saçlarımı çekiyorum yine de geçmiyor… Bu ağrı hiç geçmeyecek galiba...” Bunlar ve benzerleri migren ağrısı yaşayan hastaların sıkça sarf ettikleri yakınmalar…
#MigrenDukan ve Atkins’ten sonra ketojenik diyet de popüler hale geldi. İlk olarak Amerikalı magazin yıldızı Kim Kardashian ile duyulan ketojenik diyetin temeli yağ ve protein tüketimini artırmaya dayanıyor. Peki, ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl uygulanır, bu diyeti uygularken nelere dikkat edilmeli?
#Ketojenik DiyetÇocuklarda görülen doğumsal hastalıklarından biri olarak karşımıza “Spina Bifida” çıkıyor. Bu hastalık, özetle ayrık ve açık omurga olarak tanımlanıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir, anne karnında teşhis edilebilen rahatsızlık hakkında bilgi veriyor.
#Spina Bifida HastalığıHalk arasında ‘sara hastalığı’ olarak da bilinen epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlı meydana gelmektedir. Epilepsi nöbetlerinin çok değişik çeşitleri mevcuttur. Bu durum bazı hastalarda epilepsi tanısının konulmasını güçleştirir ve çok çeşitli karışıklıklara neden olur. Gelişen tanı yöntemleri sayesinde yanlış tanılar giderek azalmaktadır. Peki, epilepsi nedir? İşte epilepsi ve epilepsi nöbetleri hakkında merak edilenler
#EpilepsiMigren yetişkin kadınlarda yüzde 25, yetişkin erkeklerde yüzde 8 oranında görülüyor. Genetik bir hastalık olan migren yaşam şeklinin değiştirilmesiyle önemli ölçüde kontrol edilebiliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz migren hastalığının belirtileri, nedenleri ve migrenin tedavisi hakkında bilgi verdi.
#Migren