Hacettepe Üniversitesi Sözlük Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün 17 Nisan’da gerçekleştireceği etkinliğe Azerbaycan’ın tanınmış kadın yazarı ve Devlet Tercüme Merkezi Başkanı Afak Mesut katılıyor. Toplantıda Azerbaycan dilinin yazım kılavuzunun tanıtımı da yapılacak.
#Hacettepe ÜniversitesiBURSA İl Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Atlı Birlik Büro Amirliği ekipleri göreve başladı. Park ve bahçelerde, stadyum çevresinde, resmi törenlerde ve toplumsal olaylarda görev alacak olan atlı birliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
#BursaKutlama için, keyif için, şöyle bir-iki lokma atıştırmak için... Ne için olursa olsun, hepimiz verdiğimiz paraya, ayırdığımız zamana değecek mekânlarda yemenin peşindeyiz. Karaca ve Hürriyet gazetesi işbirliğiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi, işte tam da bu amaca hizmet ediyor. İlki geçen yıl yayımlanan rehberin ikincisi de hazır.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2018-2019 yayınlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Swissotel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2018-2019 yayınlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Swissotel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.
#Gastronomi ÖdülleriTürkiye’nin dünya standartlarında hazırlanan kılavuzu ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin ilkine geçen yıl kavuşmuştuk. İkincisi için gün sayarken proje koordinatörü Müge Akgün’le buluştuk, ilgi çekici detayları konuştuk. Sayıları 209’u bulan gizli müfettişlerle özel jürinin, belli kriterlere göre puanlandırdığı restoranların sonuçları hakkında Müge Akgün ser verip sır vermedi.
#İncili Gastronomi RehberiUluslararası örnekleri yerel gerçeklikler ile sentezleyerek oluşturulan Türkiye’nin ilk ve tek özgün ‘İncili Gastronomi Rehberi’ sonuçlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla değerlendirilen inci kazanan restoranlar Sofa Otel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerine takdim edildi.
#GazetehaberleriHürriyet yazarlarından Müge Akgün liderliğinde yaklaşık 6 aydır hummalı bir çalışma yürütülüyor. Altı kişilik çekirdek koordinasyon ekibi, 18 kişilik onur kurulu ve ismi açıklanmayan 130 müfettiş kapsamlı bir rehber hazırlıyor. İstanbul, Bodrum ve Çeşme’nin restoranlarını gizlice denetleniyor, önceden belirlenen kriterlere göre verilen puanlar hesaplanıyor. Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle hayata geçirilen ‘İncili Gastronomi Rehberi’ için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yeme-içme tutkunlarına rehber olacak ve sektöre ivme kazandıracak projenin ayrıntılarını konuşmak üzere Mikla’da bir davet düzenlendi. İşte Hürriyet yazarlarının ve proje üyelerinin katıldığı davetten yansıyanlar...
#HtvyasamYaklaşık altı aydır Hürriyet yazarlarından Müge Akgün liderliğinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Altı kişilik çekirdek koordinasyon ekibi, 18 kişilik onur kurulu ve ismi açıklanmayan 130 ‘müfettiş’ kapsamlı bir rehber hazırlıyor. İstanbul, Bodrum ve Çeşme’nin restoranlarını gizlice denetleniyor, önceden belirlenen kritelere göre verilen puanlar hesaplanıyor. Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle hayata geçirilen ‘İncili Gastronomi Rehberi’ için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yeme-içme tutkunlarına rehber olacak ve sektöre ivme kazandıracak projenin ayrıntılarını konuşmak üzere geçen hafta Mikla’da bir davet düzenlendi. İşte Hürriyet yazarlarının ve proje üyelerinin katıldığı davetten yansıyanlar...
#HürriyetBelki ne siz ne de restoran sahibi farkında. Ama yan masanızdaki kişi bir gastronomi müfettişi olabilir... Yaklaşık altı aydır, altı kişilik çekirdek koordinasyon ekibi, 18 kişilik onur kurulu ve ismi açıklanmayan 130’a yakın gizli müfettiş harıl harıl bir gastronomi rehberi için çalışıyor. Restoranlar denetleniyor, denetimlere puanlar veriliyor, verilen puanlar hesaplanıyor. Hürriyet ve Karaca Group işbirliğiyle hazırlanan ve sonbaharda raflarda yerini alacak gastronomi rehberi için böyle büyük bir ekip oluşturuldu ama işin asıl sorumluluğu, gurme ve yeme-içme kültürü yazarı Müge Akgün’ün sırtında. Şu sıralar bir gurmenin başına gelebilecek en kötü şeyi yaşıyor: İşin büyük sorumluluğunun verdiği stresten dolayı sabahları mide ağrısıyla uyanıyor. Dile kolay: O çok benzetmese de ortaya Türkiye’nin Michelin rehberi gibi bir şey çıkacak. Geri sayım başladı: Kim en iyi, kim fazla şişirilmiş; en iyisi için nereye gidilir; nereden, ne alınır... Ortaklaşa bir ağız tadıyla, akla kara ortaya çıkacak; ‘tuzlu’yla ‘tatlı’ ayrışacak; Hanya’yla Konya anlaşılacak. Müge Akgün, ekibi ve proje ortaklarıyla buluştuk; gastronomimiz için bu önemli girişimin öncesini, geldiği noktayı ve sonrasını konuştuk.
#Gastronomi Rehberi