Meksika’da 39’uncu kez düzenlenen ABASTUR fuarında Türkiye, 12 firmayla Çin’den sonra en kalabalık katılımı gösterdi. Ticaret Bakanlığı’nın uzak pazarlar stratejisi kapsamında adeta ‘El Turco’ fırtınası esti. Sektörün Meksika pazarına yeni girdiğini söyleyen TUSİD Başkanı Bekir Topuz, “Bu fuarda sadece satış değil, distribütör bağlantıları da hedefliyoruz. Kısa sürede Meksika’da büyüyeceğiz” diye konuştu.
#TUSİDDünya endüstriyel mutfak sektörü Eylül ayında 25’inci kez İstanbul'da buluşacak. 2022’yi 2.4 milyar dolardan fazla ihracatla kapatan sektör, 2023 yılında da bu rakamı artırmayı hedefliyor. Sektörün belirlediği hedef pazarlar ise Amerika Birleşik Devletleri, Afrika ve Yakın Doğu oldu.
#Endüstriyel MutfakBursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bursa İpeksi Lezzetler Festivali bugün sona eriyor. Bu sene ilk defa düzenlenen bu festivalde Bursa lezzetleri, coğrafi işaretli ürünleri, gastronomi destinasyonlarıyla birlikte yerli yabancı turistlerin ve Bursalıların beğenisine sunuldu. İlkini yapmak cesaret ister, ilkini yapmak değerlidir. Bursa Büyükşehir yetkililerini bu anlamda tebrik ederim.
#RAMAZAN BAŞANEv ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, “Yıl sonu ihracat hedefimiz 3,4 milyar dolar. Sektör olarak dünyada Çin’den sonra en büyük ikinci ihracatçı ülke konumundayız. Avrupa’daki varlığımızı daha da güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
#EVSİDEndüstriyel mutfak sektörünün Avrupa’daki en büyük fuarı olan Host Milano’nun bu yıl 40.sı düzenlendi. İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen Host Milano 2017, 24 Ekim’de sonlandı. Birçoğu İDDMİB üyesi olan toplam 65 Türk firması, İtalya’da en yeni ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.
#URGEHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiBerlin’in en iyi 10 barından birinin İstanbul’a şube açması, bardağı taşıran son damla. Şehirde bir Berlin sevdasıdır, aldı başını gidiyor. Bakın baştan uyarıyorum: En son bu kafaya girdiğimizde, koca imparatorluk elden gittiği gibi, İstanbul’u da İngilizler işgal etti... Yine de “Nayn Daavud, biz seviyoğuz” diyenlerdenseniz, buyurun İstanbul’da, Alman sicimiyle asılma rehberiniz...
#Luzia İstanbulOslo pahalılıyla meşhur. Eğer İstanbul’dan gidiyorsanız durum sizi pek şaşırtmayacaktır. Kentin en ilgi çeken bölgeleri merkezin çevresindeki mahalleler. Kuzeydoğuda havalı Grunerlokka, güneybatıda şaşaalı Tjuvholmen ve az ileride muhteşem manzaralı Oslo Körfezi ve genişleyen kuzey ormanları. Bununla beraber şehir merkezi hâlâ “Çığlık”ın bir versiyonuna ev sahipliği yapıyor. Norveç’in en meşhur ressamı Edvard Munch’un 150’nci doğumgünü tüm yıl kutlanıyor. Geçen yıl açılan çağdaş mimari örneği kavisli sanat müzesi ve açısal opera binası etrafında heyecan büyük...
Samsunlu Ferhat Sucu, 16 yıl Unilever’in tüm kademelerinde çalıştı, sonra Doğuş Çay’a transfer oldu. Burada da 1.5 yıl çalışıp ayrılan Sucu, 2010 sonunda kimyasal dışı temizlik malzemeleri (çöp torbası, buzdolabı poşetleri) üretip Parex markasıyla pazarlamaya başladı. Kısa sürede bu alanda 210 farklı ürünle pazara yayılan şirket daha ilk yılında 60 milyon lira ciroya yöneldi.
Çok yürekli insanlarla tanıştığım bir yemek yaptık bizim mutfakta. Toplanma sebebimiz yerel üretim tohumlarımızla yeme alışkanlığımıza sahip çıkma sevdasında olan ve bunu farklı yollara baş koyarak yapanları bir araya getirmekti. Gençlik Gıda Hareketi’nin de parçası, 20’li ve 30’lu yaşlarında Türkiye’yi bambaşka yöntemlerle daha sürdürülebilir bir hayata doğru götürme ihtimali olan insanlar! Yaşam kalitesinin market zincirlerinden geçmediğini, nüfusun şehirlere yığılmasının büyük sıkıntılar yaratacağını, yerel tohumu, toprağı, hayvancılığı ve biyoçeşitliliğin sürdürülmesini konuştuğumuzda insan bazen uzaylı gibi hissediyor. Bu yemek; aysız ve karanlık gökyüzünde ışığın halen var olduğuna kanıt yıldızlar gibi geldi...
29’uncu Yaz Olimpiyatları, cuma günü Çin’in başkenti Pekin’de başlıyor. Yıllardır hummalı hazırlık sürdüren Çinliler şehri neredeyse yeniden inşa etti, kentin önemli dertlerine birkaç haftalığına da olsa çözümler bulundu. DHA’nın Pekin temsilcisi Levent Uluçer şehirdeki değişimi, herkesin bildiği tarihi bölgelerin dışında görülmesi gereken alternatif mekánları yazdı.
İtalyan endüstriyel mutfak ekipmanları üreticisi Electrolux Professional’ın Başkan Yardımcısı Rocco Di Bari, Türkiye’yi bölgedeki merkezleri yapmak istediklerini belirterek, beş yıl içinde üretime geçmek için de fırsatları gözlediklerini açıkladı.
Bir günde ortalama dokuz saatimiz ‘dışarıda’ geçiyor. Bu dokuz saat içinde yiyip içtiklerimizin bir tanımı var: ‘Ev dışı tüketim pazarı.’ Türkiye’de pazarın potansiyel büyüklüğü altı milyar doları bulurken, gıda firmaları büyük rekabet yaşıyor. 160 milyon dolarlık cirosunu 2009’a kadar 500 milyon dolara çıkarmayı hedefleyen Nestlé Türkiye, büyümek için bu sektöre yatırım yapıyor. Şirketin lokomotifi ‘hazır kahvenin sembolü’ Nescafé.