Selfie çekmek günümüzün en moda eğlencelerinden biri haline geldi. Ancak ilginç fotoğraflar elde etmek için tehlikeli yerlerde selfie çekmeye çalışmak birçok korkunç ölümün de sebebi haline geldi. Hindistan’da yaşanan felaket ise tam bir aile trajedisine dönüştü…
#HindistanSelfie yani 'Özçekim' hayatımıza girdiğinden beri çok şey değişti! Bir salgın gibi insanlar arasında yayılan bu akım uğruna farkındalık yaratmak isteyen insanlar ise tehlikeli fotoğraflara imza atayım derken canlarından oldu. Rusya’da bir yıl içinde 100 kişinin selfie çekerken yaşamını yitirmesi üzerine yetkililer, ülkede ‘güvenli selfie’ kampanyası başlattı.
#SelfieABD’nin Houston kentinde gerçekleştirilen 3 bin 500 kişinin kızgın boğalardan kaçtığı Great Bull Run sırasında Christian adlı bir adam cep telefonu ile “selfie” çekmeye çalışırken fotoğraflandı. “Dünyanın en tehlikeli Selfie’sini çeken kişi” olarak internette kısa sürede ün kazanan genç, boğalardan kaçarken çektiği bir videoyu da Youtube’da yayınladı.
#SelfieHenüz 14 yaşındaydı; 9'uncu sınıfa giden başarılı bir öğrenciydi. Formula 1 yarışları izlemekten, arkadaşlarıyla bilgisayar oyunları oynamaktan büyük keyif alıyordu. Ancak bunların hepsi geçmişte kaldı çünkü o artık hayatta değil ve annesi oğlunun kaybından bir yapay zekâ uygulamasını sorumlu tutuyor. İşte yaşananların perde arkası ve acılı annenin açtığı davanın ayrıntıları...
#Yapay ZekaMoskova’ya karşı bayrak açan Wagner lideri Prigojin, Belarus’a sürgüne gitmeyi kabul ederken isyancı askerler üslerine döndü. Wagner’in Moskova’ya yürüyüşü durdurulmuş olsa da yaşananlar, 16 aydır süren Ukrayna savaşının Putin yönetimini ne kadar yıprattığını gözler önüne serdi.
#WagnerSosyal medyanın son çılgınlığı kullanıcıları çizgi roman kahramanlarına ya da Rönesans tablolarındaki karakterlere benzeten yapay zekâ yardımıyla çizilmiş portreler. Herkes birbirine "Nasıl yaptın?" diye soruyor ama uzmanlar uygulamanın risklerinin çok büyük olduğunu belirtiyor. İşte 8 soruda aklınıza takılanlar ve Lensa AI tartışmaları...
#Lensa AIHabersiz çekilen fotoğraf ve videolar bir süredir kadınların kâbusuna dönüşmüş durumda… Özellikle toplu taşımada sık sık böyle olaylar yaşanıyor. Peki fotoğrafının çekildiğini anlayan ya da bunu sonradan öğrenen kişi ne yapmalı, hangi yolları izlemeli? İzinsiz çekilen görüntüler sosyal medya ya da internet sitelerinde hangi amaçlarla kullanılabilir? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#İzinsiz Fotoğraf ÇekimiBursa'da yüzüne telefon fırlatılan popçu Ece Seçkin'in zor anlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı.Baş bölgesine isabet eden telefon yüzünden boğazından ve kulağından yaralanan genç popçu, konsere ara verip telefonun isabet ettiği kulak ve boyun bölgesine pansuman yaptırmak zorunda kaldı.
#Ece SeçkinTehlikeli yerlerde ilginç pozlar vererek bunları sosyal medyadan paylaşmak son yıllarda çokça karşımıza çıkan bir durum. Ancak bu fotoğraf tutkusu birçok insanın korkunç şekillerde ölmesiyle sonuçlanabiliyor. Bunun son örneği ise Lüksemburg'da uçurumdan düşerek ölen Zoe Snoeks oldu.
#Selfie FaciasıSon yıllarda çağdaş sanat etkinliklerinin başrolünde hep Instagram var. Eline telefonunu alan en ilginç, en ‘tatlış’, en renkli, en görkemli eserin peşinde... Eserlerin önünde hatta üstünde selfie çektirenler, canlı yayın yapanlar... Bu ‘like’ sevdası ne anlama geliyor, sanat piyasası ve sanatçılar bundan nasıl etkileniyor? Sanat dünyasından isimlere sorduk.
#SelfieABD'li ünlü dağcı Mark Synnott, bundan birkaç yıl önce eşini ve dört çocuğunu geride bırakarak 18 aylık bir maceraya çıktı. Synnott dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest'in yaklaşık bir asırdır çözülemeyen en büyük sırrını çözmek istiyordu. Yolculuğun sonunda ise onu bir sürpriz bekliyordu...
#Mark SynnottAnadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, "Dijital dünya öyle tehlikeli ki, bir kasaba, şehir olarak düşünün, o şehre indiğiniz andan itibaren farkında olmadan uyuşturucu satıcısından ekmek satıcısına, gıda temin edeninden silah temin edenine kadar bir alanda buluyorsunuz kendinizi ancak bunun farkında değilsiniz." dedi.
#Mavi BalinaTeknolojide yaşanan gelişmelerle, bilgisayar oyunları özellikle çocukların hayatının merkezi noktasına yerleşti. Ebeveynler tarafından denetim yapılmadığı takdirde, bazı digital oyunlar çocuklar için tehlikeli bir hal aldı. Son zamanlarda bu oyunlardan birini de ölümcül tuzakların kurulduğu Mavi Balina oyunu oluşturuyor. Peki, Mavi Balina oyunu nedir? Çocuklar ölümcül Mavi Balina oyunundan nasıl korunur?
#Mavi Balina Oyunu Nedir?Dünyanın en önemli entelektüelleri arasında gösterilen, ‘sanal gerçeklik’ kavramının yaratıcısı akademisyen-yazar Jaron Lanier manifesto niteliğindeki ‘Şu An Tüm Sosyal Medya Hesaplarını Silmeniz İçin 10 Argüman’ kitabını yazdı, alıntılandıkça daha fazla insanı sosyal medya uykusundan uyandırmaya başladı.
#Jaron LanierSosyal medyanın hayatımızda her geçen gün daha fazla yer alması özellikle görsel paylaşım sitelerinde selfie oranlarını da artırdı. Selfie çekme sıklığı artarken bu alışkanlığın psikolojik olarak bir bozukluk olup olmadığı da en merak edilen sorulardan biri haline geldi.
#Çekim